Отзиви за изпита по литература - 13.07.2007
Модератор: Boromir
- summer
- Да живей словото
Тва е така, но има някои разкази без които просто не може. Не видях някои да е писал за Шибил и Индже.В общи линии ся още ликувам че приключих с литератуата...Нз как е при вас обаче от тея велики мислители каквито са родните критици и от творчеството им вече май имам психично разтройство
Е, успех все пак на всички 
Започваш с пълна торба късмет и празна торба опит. Номерът е да напълниш
торбата с опита преди да си изпразнил тази с късмета
торбата с опита преди да си изпразнил тази с късмета
- Nukta
- От дъжд на вятър
- Специалност: Славянска филология
- Курс: трети
абе като започне лятото след изпитите и ако сме приети, на 1 октомври вече нищо няма да си спомняме
ще сме същите малоумници, само че с готови мозъци да се превърнат в тоалетна - поемаш адски моного инфо за сесия пускаш водата и си готов за още ....
"светлото" бъдеще ни чака
I get too happy doing atmospheric damage to your amateurish madness
-
Sirius`
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
И после пред държавните изпити четем конспекта, клатим глава ужасено и си казваме "В какво се забърках?!?"Nukta написа:абе като започне лятото след изпитите и ако сме приети, на 1 октомври вече нищо няма да си спомняме![]()
ще сме същите малоумници, само че с готови мозъци да се превърнат в тоалетна - поемаш адски моного инфо за сесия пускаш водата и си готов за още ....
![]()
![]()
- Nukta
- От дъжд на вятър
- Специалност: Славянска филология
- Курс: трети
именно, бързо фащашSirius` написа:И после пред държавните изпити четем конспекта, клатим глава ужасено и си казваме "В какво се забърках?!?"Nukta написа:абе като започне лятото след изпитите и ако сме приети, на 1 октомври вече нищо няма да си спомняме![]()
![]()
![]()
I get too happy doing atmospheric damage to your amateurish madness
- Catherine
- Летящите Пръсти
- Специалност: Нордистика
- Курс: втори
Вие сте едни ужасни късметлии и ви завиждам (НЕблагородно
). Тооолкова се молих за Йовков миналата година, това беше единственият автор, когото исках и за когото бих писала ЛИС. Но се падна Далчев, аз писах по цитатите и изкарах 2.
И темата... просто... 
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/

http://predi13.pernik-bg.com/

Темичката беше супер - спор няма.
Отново обаче ТЕ бяха много. Стотици , хиляди. . . РОДИТЕЛИ. По-развълнувани и по-тръпнещи дори от кандидат-студентите. Забелязах, че някой не просто бяха дошли да изпратят децата си ( не че има лошо в това), но и стояха търпеливо пред факултето разнищвайки възможните теми, а след като са научили конкретната, явно са я подкарали и нея. Из софийските улички все още се носи ехото на "безименната майка" - " Йовков. . . Йовков. . . ".
Сега погледнах : Благодарско на СУ, че по история не са ме пратили пак в някой факултет
.
Отново обаче ТЕ бяха много. Стотици , хиляди. . . РОДИТЕЛИ. По-развълнувани и по-тръпнещи дори от кандидат-студентите. Забелязах, че някой не просто бяха дошли да изпратят децата си ( не че има лошо в това), но и стояха търпеливо пред факултето разнищвайки възможните теми, а след като са научили конкретната, явно са я подкарали и нея. Из софийските улички все още се носи ехото на "безименната майка" - " Йовков. . . Йовков. . . ".
Сега погледнах : Благодарско на СУ, че по история не са ме пратили пак в някой факултет
Люцкан според мен си е доста оферта,макар че аз само съм го споменала в заключението...
абе общо взето ей тва е истината:
абе общо взето ей тва е истината:
Аз мисля, че е важно човек да е защитил тезата си, а чрез кои произведения го е направил вече зависи от личното тълкуване на поставения проблем. Човек винаги може да намери мотиви за едното и другото в почти всяка творба на Й.Й.
- HaPuCyBaHa
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
- MechoPuhova
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
А аз пък щом чух темата всичко ми изскочи от главата и ми трябваха 10 - 15 мин да я осъзная, защото Йовков беше автора, на когото най - малко наблегнах и днес си чуках главата. Е, не че не писах, изписах около 4 листа и малко и то основно за Индже, Шибил, По жицата, През чумавото и Албена. Нищо друго не се сетих тогава, но когато излязох всичко си дойде на мястото! Па дано да изкараме
Успех на всички