Теми Литература 1990-2007
- kRiss
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: БГ Филология
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Аз съм в паника... щото като чух Йовков и повярвайте ми, първата ми мисъл беше "кой е тоя!"
Ужас... не исках само 4 автора, той беше между тях... затова писах по алтернативния вариант - есето. Миналата година ми резнаха главичката с него (бяха дали сравнение на цитати м/у Вапцаров - любимият ми и Дебелянов..), написах 13 страници и получих 3.25 - единият проверяващ ми беше писал 2 - не ми харесал стила
, другият ми беше писал 5, арбитъра ми беше посатвил 3.25, за да не накърни престижа на тоя, дето ми писал 2!
Бях решила в никакъв случай да не пиша пак есе, субективизмът там е ОГРОМЕН! Но изпаднах в паника, не се сетих нищо за Йовков.... изключих... още повече, че в мойта зала бяхме 24 човека - 2 момичета си тръгнаха почти веднага. А единствените ни 3 момчета само час след началото на изпита. Това ме стресира допълнително. И почнах да пиша есето. Сътворих 11 страници. Бях почти доволна от себе си, докато не започнах да слушам отляво и отдясно колко благодатен е Йовков... чувствам се прецакана.....
И ХИЧ не ми е гот.....
Надявам се да оценят правописа и пунктоацията ми (безгрешна съм просто там), и да не обръщат внимание толкова на "погрешната" ми интерпетация на цитатите. Защото комисията е имала в предвид проблема, че младите хора не живеели живота си смислено, губели си времето.... аз подхванах разни екзистенциални въпроси..... никога нямаше да се сетя, че може да бъде и толкова просто поставен въпроса! Яд ме е, да - отново!
Ужас... не исках само 4 автора, той беше между тях... затова писах по алтернативния вариант - есето. Миналата година ми резнаха главичката с него (бяха дали сравнение на цитати м/у Вапцаров - любимият ми и Дебелянов..), написах 13 страници и получих 3.25 - единият проверяващ ми беше писал 2 - не ми харесал стила
Бях решила в никакъв случай да не пиша пак есе, субективизмът там е ОГРОМЕН! Но изпаднах в паника, не се сетих нищо за Йовков.... изключих... още повече, че в мойта зала бяхме 24 човека - 2 момичета си тръгнаха почти веднага. А единствените ни 3 момчета само час след началото на изпита. Това ме стресира допълнително. И почнах да пиша есето. Сътворих 11 страници. Бях почти доволна от себе си, докато не започнах да слушам отляво и отдясно колко благодатен е Йовков... чувствам се прецакана.....
Надявам се да оценят правописа и пунктоацията ми (безгрешна съм просто там), и да не обръщат внимание толкова на "погрешната" ми интерпетация на цитатите. Защото комисията е имала в предвид проблема, че младите хора не живеели живота си смислено, губели си времето.... аз подхванах разни екзистенциални въпроси..... никога нямаше да се сетя, че може да бъде и толкова просто поставен въпроса! Яд ме е, да - отново!
"Before u judge me.. tRy hard to LOVE me!"
- явор
- Летописец Виртуоз
Е все пак за Йовков поне от училище трябва доста да се е запомнило. От моята зала миналата година почти никой не излезе(а бяхме около 100 души), но разбрах, че в другите са наизлизали доста 
Столичен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си
В моята никой не си излезе.Бяхме 25.Доста от хората бяха доволни,но най-доволна бях аз.Имаше и някои,които пишеха по цитат.А имаше и някой разочаровани от темите,но като цяло повечето бяхме доволни.Според мен да се пише по цитатите е грешка,защото много ти орезват от оценката там.Иначе съм доволна от себе си,но на края почнах да пиша доста повърхностно.Иначе написах 11 страници.
- TimShel_Girl
- Драскач
-
Sirius`
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Е не се впечатлявайте кой знае колко от това кой е останал, кой е напуснал и пр. Има хора, които стоят до края с надеждата да им дойде някакво прозрение, други пък са изработили "железната схема", която най-често се състои в носене на още един джиесем и надеждата да се отдаде случай да се използва и т.н.
Като си пътувах в тролея, чух две момчета да си говорят за изпита - единият писал 5 страници, другият 6 за 4 часа и половина. Ето за такива случаи ви говоря - родилни мъки:)))
Но си е вярно, че нямаше някаква тълпа, която да излезе, както беше по история примерно.... Един-двама от аудитория... Явно много ще са оценктие между 3.75 - 4.75, което не е на добре ;D
Като си пътувах в тролея, чух две момчета да си говорят за изпита - единият писал 5 страници, другият 6 за 4 часа и половина. Ето за такива случаи ви говоря - родилни мъки:)))
Но си е вярно, че нямаше някаква тълпа, която да излезе, както беше по история примерно.... Един-двама от аудитория... Явно много ще са оценктие между 3.75 - 4.75, което не е на добре ;D
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
*******ми късмет.... Готвя се за това есе от 230948 години. При което миналата седмица се опитвам да пиша по цитата от Ботев, съпоставен и не мога. Но какво пък - колко много неща има в конспекта, шансът да се падне точно този цитат е миниатюрен, нали? Тръгвайки съм изпита си казах "Ако не се падне този цитат или Далчев, ще изкарам". Е, не се падна някое от двете. Паднаха се и двете.
Писах за Йовков, нямах избор, пък и принципно добре го знам, но с темите не съм никак добра. Ох...
kRiss, не се тревожи, миналата година прецакаха есетата, защото пишещите ги "бягали от Далчев". Тази година ще прецакат темите на същия принцип, така че ще имаш нормална оценка най-малкото защото си се осмелил да пишеш по тези два наистина сложи цитата. Поздравления! Моята глава нищо не можа да измъдри там.
kRiss, не се тревожи, миналата година прецакаха есетата, защото пишещите ги "бягали от Далчев". Тази година ще прецакат темите на същия принцип, така че ще имаш нормална оценка най-малкото защото си се осмелил да пишеш по тези два наистина сложи цитата. Поздравления! Моята глава нищо не можа да измъдри там.
- TimShel_Girl
- Драскач
- HaPuCyBaHa
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
- kRiss
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: БГ Филология
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Да, цитатите бяха сложни. Но интерпретациите могат да бъдат наистина много различни! Не би било честно да резнат някой, само защото е погледнал проблема от друга страна.Шепот написа:kRiss, не се тревожи, миналата година прецакаха есетата, защото пишещите ги "бягали от Далчев". Тази година ще прецакат темите на същия принцип, така че ще имаш нормална оценка най-малкото защото си се осмелил да пишеш по тези два наистина сложи цитата. Поздравления! Моята глава нищо не можа да измъдри там.
Стоях и гледах темите около половин час. Дано съм избрала правилния за мен вариант.
ДАНО всички имаме поне мъничко късмет. Уж местата тази година са повече от желаещите... но при положение, че изкараш нещо различно от 2
"Before u judge me.. tRy hard to LOVE me!"
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Прекрасно...
Единствената година с много места аз ще имам Слаб 2.
Да си имам късмета с тоя Далчев.
kRiss, присъединявам се към пожеланието ти^^
Germanicus, това е най-гадната част.
Миналата година адски се изнервих тия дни, на всичко отгоре се надявах на нормална оценка, защото бях доволна от есето си ... и изведнъж 3,13! Като си помисля тая година в колко специалности ще може да се влезе с 3,13 яд ме хваща... 
Единствената година с много места аз ще имам Слаб 2.
Да си имам късмета с тоя Далчев.
kRiss, присъединявам се към пожеланието ти^^
Germanicus, това е най-гадната част.