Коя специалност ще посочите на първо място (ФМИ)?
Модератор: Boromir
- Methuselah
- Легендарен флуудър
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Повредата е при тебе. Това че ти не си си направил връзки, не можеш да говориш така наляво и надясно. И за какви диференциални уравнения ми говориш без алгебраАlien написа:Висшата алгебра не ме кара да правя връзка между нещата.
Пффффф. И на какво отгоре? Откъде вадиш тея дълбоки изводи?GeorgiMilev написа:Според мен Информационни системи е една от най-добрите специалности във ФМИ..
С положителност. Проблема е когато всички искат едно.Pezo написа:А дано хората с по-високи оценки да си харесат смотана (според мен) специалност.

-
JanSubieski
- В началото бе словото
Като цяло математиката е хубаво нещо за един програмист, защото програмирането е до голяма степен работа с числа. Не е лошо да има и някоя друга математика в плана, но някои от тях просто не им е мястото там. До някаква степен Дискретната математика покрива важни неща за програмирането (макар че, повечето хора не я броят за математика). Някои са полезни само ако се занимаваш в определена област, затова мисля че е по-добре да са по-скоро изборни от колкото задължителни. Проблемът е, че повечето хора не знаят какво искат или не знаят кое е подходящо и затова планът до някаква степен прави този избор вместо тях. Препоръчвам ви преди да запишете нещо да се запознаете с учебните планове добре. Иначе това дали добрият програмист е математик, това зависи много от какво влагате в думата математик. Не са ви нужни диференциални уравнения, за да сте добри. Може да ви се наложи да ги ползвате някой ден, но все си мисля, че ще се оправите. Като цяло някои специалности са по-широко специализирани, докато други по-тясно.
Предлагам на хората, които смятат, че някоя от тези предмети :
Аз мога да започна:
1/2 * Линейна алгебра + 1/2 * Аналитична геометрия - задължителна за 3D програмистите.
Предлагам на хората, които смятат, че някоя от тези предмети :
е полезен да се обоснове, а не да голослови като Бетон.Линейна алгебра, Аналитична геометрия, Диференциално и интегрално смятане - 1, Висша алгебра, Диференциално и интегрално смятане - 2, Дискретна математика, Диференциални уравнения и приложения, Логическо програмиране, Числени методи, Компютърна топология, Теория на вероятностите и математическа статистика, Изследване на операциите, Семантика на езиците за програмиране, Геометрия, Числени методи за диференциални уравнения
Аз мога да започна:
1/2 * Линейна алгебра + 1/2 * Аналитична геометрия - задължителна за 3D програмистите.
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Мисля, че всеки във ФМИ е влязъл с ясната идея, че ще учи математика (ако не е, sorry, учебните планове ги има в интернет), било то много или малко. Така че няма за какво да се оплаквате. Пък и разгледайте сайтовете на чуждите унивеситети и ще видите, че нещата там не са кой знае колко по-различни.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
and persue that flighty temptress, adventure.
-
hunterfrenzy
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
специалности
Аз се чудех между компютърни науки и информатика, но вкрайна сметка избрах компютърни науки.Сега като минат всички изпити и след първо класиране ще видя кое ще е.Гледам много хора от анкетираните са се надъхали за софтуерно инженерство.Явно искат да стават QA,защото последните 3 семестъра точно върху това се специализира.
-
hunterfrenzy
- В началото бе словото
- Обратна връзка: