Отзиви за изпита по литература - 13.07.2007
Модератор: Boromir
Отзиви за изпита по литература - 13.07.2007
Тук предлагам всеки да сподели как се е справил и дали е доволен от темата 
"Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах." Конфуций
На мен Йовков не ми е от най-любимите за писане на тема,но и аз писах по него.
Засега няма да правя никакви емоционални изказвания,а ще изчакам резултатите.
Все пак не се радвайте толкова...според мен тази тема може да бъде нож с две остриета,просто наистина подлежи на доста различни трактовки на проблема,така че....ще поживеем,ще видим
Засега няма да правя никакви емоционални изказвания,а ще изчакам резултатите.
Все пак не се радвайте толкова...според мен тази тема може да бъде нож с две остриета,просто наистина подлежи на доста различни трактовки на проблема,така че....ще поживеем,ще видим
- TimShel_Girl
- Драскач
Абе СУ са си СУ. Очаквахме лесен и приятен автор и те ни го дадоха. Другите евентуални възможности също бяха добри. Не можем да се оплачеме за нищо. А мога - викат ни час по-рано, а ни пускат 20 минути преди 08:00
едит: Хора, не пораснхте ли та като тръгнах да влизам и се позабавих и отвънка гледам от по-общ план фрашкано с родители
едит: Хора, не пораснхте ли та като тръгнах да влизам и се позабавих и отвънка гледам от по-общ план фрашкано с родители
- reni.misskiss
- В началото бе словото
Аз лично съм доволна от себе си, но ще видим комисията какво ще реши. Писах за цитатите, защото Йовков не е от тези, за които много се готвех, но пък с Ботев и Далчев нямам никакви проблеми. Така че мисля, че съм написала добро "ЕСЕ". сравнително. 
"Истинското щастие не е нищо друго освен добро здраве и лоша памет"
подхвърлиха ми преди няколко дена , че може би щяло да се падне Йовков, но не повярвах... не го харесвам, разтягах локуми, но ще видим.. и аз не искам да се изказвам прекалено емоционално...да си призная нямам никакво усещане как ще се развият нещата..разбрах от новините, че много хора са недоволни от темата и наистина доста хора писаха по цитатите, което за мен беше учудващо.
успех на всички!
успех на всички!
- lollabunny
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Ето един човек, който ми взе думите от устата!Абе СУ са си СУ. Очаквахме лесен и приятен автор и те ни го дадоха. Другите евентуални възможности също бяха добри. Не можем да се оплачеме за нищо. А мога - викат ни час по-рано, а ни пускат 20 минути преди 08:00![]()
Аз лично съм много доволна от темата за ЛИС, която се падна. Отидох на изпита с ясното съзнание, че тази година литература не съм пипнала и ще пиша по цитатите каквото ми душа иска. Разчитах единствено на вродения си талант и нюх да говоря красиви безсмислици. Не мислех обаче, че те биха ми дали много повече от 3.
Когато обаче чух темата за Йовков, се сетих, че по случайност четох доста негова разкази покрай часовете си по литература в училище и имам мнение по въпроса. Интересно ми е за кои разкази сте говорили? Аз избрах тези, които съм чела внимателно и които смятам имат отношение към темата. А именно: Последна радост, По жицата, Серафим, Песента на колелетата, в този ред. Като цяло съм по-доволна от очакваното.
Мария Стойчева
I курс Европеистика
"Да де, ама ние сме СУ, ние сме академичната общност, ние имаме познание, съзнание, морал и хигиена." - Добромир Добрев
I курс Европеистика
"Да де, ама ние сме СУ, ние сме академичната общност, ние имаме познание, съзнание, морал и хигиена." - Добромир Добрев
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Писах за Йовков--- 5 листа и 3-4 реда. Стискам палци за 3.
Общо взето анализирах важните творби - серафим, албена, индже, шибил, песента на колелетата, по жицата, другоселец и др.
Общо взето отзад се изтарикатих да изредя всичко що се сещам като разкази... да видят, че поне съм ги чел.
И споменах още няколко само като заглавия.
Не бях я учил темата въобще, но просто Серафим ми е любимия разказ и исках да пиша за него.
едит - е ся се сетих за Вълкадин говори с Бога.
Толкова любим разказ, а забравих да го вметна в черновата... повече няма да гледам, че само ще се нервирам.
Общо взето анализирах важните творби - серафим, албена, индже, шибил, песента на колелетата, по жицата, другоселец и др.
Общо взето отзад се изтарикатих да изредя всичко що се сещам като разкази... да видят, че поне съм ги чел.
И споменах още няколко само като заглавия.
Не бях я учил темата въобще, но просто Серафим ми е любимия разказ и исках да пиша за него.
едит - е ся се сетих за Вълкадин говори с Бога.
Толкова любим разказ, а забравих да го вметна в черновата... повече няма да гледам, че само ще се нервирам.
Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
И 2-те ми харесаха.
Аз около половин час се чудих по коя тема да пиша и в крайна сметка писах по Йовков - трудно помня цитати, а в разказите на са мн необходими дълги цитирания
едит - и за "ако можеха да говорят" малко
Писах за тези само че без По жицата , включих и Шибил и Индже, както и През чумавотоlollabunny написа: Интересно ми е за кои разкази сте говорили? Аз избрах тези, които съм чела внимателно и които смятам имат отношение към темата. А именно: Последна радост, По жицата, Серафим, Песента на колелетата, в този ред. Като цяло съм по-доволна от очакваното.
едит - и за "ако можеха да говорят" малко
Последно промяна от aya на 13 Юли 2007, 15:19, променено общо 1 път.