Бойни спортове

Модератори: ники, Methuselah

Публикувай отговор
Аватар
Darksorrow
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от Darksorrow »

като "бойни спортове".

за мен спорта си е нещо съвсем практическо, където ти обясняват къде точно в коляното трябва да го ритнеш, за да може да се обърне капачката на момента, а при изкуствата те обучават да имаш и моралните задръжки да не го направиш.

лично аз винаги съм предпочитал първия вариант, именно затова за себе си преди време избрах чисто практически боен спорт, но теб бих те посъветвал да обърнеш внимание на джудо, самбо (които са си практически спортове, макар че тия категоризации започват да ме дразнят), джу-джитцу (изключително приятно нещо, но за трениьори не мога да те посъветвам, със захватните дисциплини съм откровено зле) или пък ако държиш на страйкинг, с какъвто си се занимавал, обърни внимание на годжу-кай (това е по-твърдо карате от шотокан, който за мен си е балет, нищо лично към практикуващите). към СУ забрави за какъвто и да е вариант, който да те удовлетвори за нещо, каквото ти търсиш, но проучи за клубове, в София има доста места, макар че се съмнявам, че навсякъде треньорите са добри.
Изображение

Fcuk you, I won't do what you tell me
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

Просто не ми е и в природата да ритам,да се бия и т.н.
Аз знам,че в реален бой на улицата да кажем няма да тръгна да им играя ката :D .Но я има увереността,че можеш да се справиш със ситуацията, дори с два прави :).Шотокан не знам дали си тренирал,наистина изглежда така отстрани като балет,прав си.Но физическото натоварване е невероятно,краката ми не спираха да ме болят,след тренировка бях като пребит,а и едва ли щеше да се получи този проблем с колената,ако беше балет като балет :).
А ти какво практикуваш?Аз съм си мислел дали да не запиша кик-бокс, харесва ми идеята,но сякаш това не е моят стил.
А иначе бойни спортове,бойни изкуства - да,но може би в темата се има предвид като цяло,двете обобщени.
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
Аватар
Darksorrow
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от Darksorrow »

хубаво е, че си усещал натоварване, това говори добре.

бил съм се с шотоканец черен колан, първи дан... вярно, че имаше над 15кг разлика в моя полза, обаче никак не ме впечатли, да ти кажа. факт е, че неговият стил си е по-техничен (и много красив, нищо не мога да кажа), но като ефективност.... a не е като аз да съм някакъв много добър, да речем...

аз съм тренирал кик/тай бокс, обаче сега е масово разплуване, защото мързелът е нещо неописуемо...

има някакви варианти за шинкиокушин да подхвана, ама си е сериозен минус липсата на ръце в главата. ма пък е фън, мина ми времето, дето исках да се спуквам от натоварване на тренировки и да ме боли канчето след това :)

израстване, знам ли :lol:
Изображение

Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

:lol:

Всъщност и аз в началото си мислех да се захвана с киокушин,но ... другата причина поради,която реших да не го правя е,че съм дълъг и слаб.Виждал съм какво е киокушин,там ще ме счупят на две или по-скоро аз ще се нараня докато тренирам :D .
Иначе идеята ми е,че наистина ако исках нещо да ме подготви за "улицата" щеше да е кик/тай бокс,но предполагам какъв е шансът да си вървиш спокойно и някой те бутне и ти каже - ай се бием и всъщност е тренирал 7 години бокс,а ти си тренирал 7 години карате.Много невъзможна ситуация ми се струва :).От друга страна,ако и двамата са учили изкуства,където дисциплината е важна,дори ще се извинят един на друг сигурно :D .И другата възможна ситуация ,ако просто иска да се биете и знае само как да удря,мисля че каквото и да си тренирал 5-6 години той ще е този на земята.
И как завърши боят ?:)
Изображение

Аватар
Darksorrow
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от Darksorrow »

heygod написа: шансът да си вървиш спокойно и някой те бутне и ти каже - ай се бием
клони към минус безкрайност.

ако човек живее нормално и не си търси сам проблемите, предполагам, че не повече от няколко пъти в живота му ще се наложи да употреби нещо различно от няколко думи накриво.

друг е въпросът, че имам познати, които излизат с цел да се сбият, така че ако живееш в квартала им горното съждение може да не е 100% ефективно.

киокушин си е доста твърд, да, но ако всичко е наред, ще попаднеш на добър треньор (Канкукай разправят, че било читаво, примерно или пък Боксовата зала на ЦСКА на 4ти км), който постепенно ще те вкара в нещата.

важното е да се кефиш, пак казвам - ако сам не си го търсиш, вероятността да се стигне до улични ексцесии не е особено голяма.
Изображение

Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

Именно :).
Затова аз казвам,че ако трябваше да избера нещо за бой на улицата - кик бокс.
Но просто шотоканът ме кефи.Достатъчно спокойно си живея,не търся проблемите си,игнорирам разни глупави нападки...
Затова и като се получи проблемът с колената ми беше много гадно.И други спортове съм тренирал,но наистина за първи път в живота си ходих с удоволствие на тренировка,някога и с главоболие съм отивал или дори да ме е налегнал мързелът.Явно наистина ми е харесвало.
Но нека да дойда в София,а тогава ще видим :).Мерси за добрият разговор и информацията ;).
Изображение

Аватар
Darksorrow
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от Darksorrow »

на тая тема - винаги :wink:
Изображение

eli_girl
Пишете, о, братя

Мнение от eli_girl »

Darksorrow написа:има някакви варианти за шинкиокушин да подхвана, ама си е сериозен минус липсата на ръце в главата. :)

:lol:
хех,таекуондо-то е твоят спорт(/изкуство)...там основното са ударите в главата :wink:
A Mind is a terrible thing to waste!
Аватар
Darksorrow
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от Darksorrow »

a това пък е апотеоз просто ;)

макар че TKD ITF не е зле.... :)
Последно промяна от Darksorrow на 31 Авг 2007, 00:39, променено общо 1 път.
Изображение

Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

eli_girl ти какво тренираш,май съм забравил да попитам :).
Изображение

eli_girl
Пишете, о, братя

Мнение от eli_girl »

Дарксороу,прав си не е зле-много си е добре :wink:
Хейгод, ТКД ITF тренирам 8)
Day
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Day »

eli_girl написа: сри,нямам представа...нищо лично към джудо-то в СУ,но и аз си избрах клуб... :)
Клуб по джудо или по друго бойно изкуство? :)
Все пак нека се има предвид, че женският отбор по джудо на Софийски университет е трети в България наравно с отбора на НСА :)
Аватар
Pezo
От дъжд на вятър

Мнение от Pezo »

И аз съм за кик-бокса. Пишете ме и мене. Колко ставаме дотука?
eli_girl
Пишете, о, братя

Мнение от eli_girl »

Day написа:
eli_girl написа: сри,нямам представа...нищо лично към джудо-то в СУ,но и аз си избрах клуб... :)
Клуб по джудо или по друго бойно изкуство? :)
Все пак нека се има предвид, че женският отбор по джудо на Софийски университет е трети в България наравно с отбора на НСА :)
друго->таекуон-до
Pezo,миналата година мисля,че нямаше кикбокс,за тази не знам...
Аватар
Darksorrow
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от Darksorrow »

кикбокс в СУ?

това за тоя уни е като бърза, точна и разбрана администрация - химера.
Изображение

Публикувай отговор

Обратно към “Спорт в СУ”