phoebe написа:Батка невъзможни неща няма (почти).
А това си е въпрос на самоиздръжка и концентрация. Може се скъсаш да учиш, да покриеш цяла година и да изкараш едно густо 5.90 примерно (не казвам 6, защото такива оценки няма) и да си влезеш квото искаш. Другото са извинения.
К'во значи извинения? На мен лично ми е невъзможно да се скъсвам от учене. Просто не мога, изпушвам. И не е като да не съм опитвал. През целия си живот не помня да съм учил по повече от два последователни часа по някой предмет и то ако не е география, физика или химия примерно, по тях е абсурд и 30 минути да уча. Изкарвам си петиците и шестиците с природна интелигентност и обща култура (и не, не съм учил в някое квартално училище, където оценките ги пишат ей така :Р )
Само тази година са ми се събирали по пет часа учене по английски, но това е защото предмета ме влече.
Отделно английският не е предмет, който можеш да назубриш. А и самите изпити по езици са субективен, познавам, а съм чувал и за други хора, които знаят английски/немски много добре, а са изкарвали слаби оценки на изпитите.
Да не говорим, че в деня на изпита я си в кондиция, я не. Дори да се скъсаш от учене една година, накрая пак можеш да се издъниш, както и обратното.