Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!
simona_baby написа:Такмо се връщам от МУ-Плевен,паднаха се страхотни теми,с нетърпение чакам резултатите по биология Остава утре в Ст. Загора,някой ще ходи ли там?
На мен ми се оплаваха, че изискванията им за вътрешната течна среда били съвсем различни от тези за София и Варна
Аз знам, че конспектите по биология и химия са еднакви само за София и Варна. А за другите градове, като Половдив, Ст. Загора и Плевен има още материал ( учат се още 26 теми по Органична Химия...), гадничко е.
В разпределението по зали и собственото номерче излизат един ден преди всеки изпит (поне така съм забелязала). Значи има поне 4-5 дена, докато излезнат разпределенията за изпита по Химия 1, но преди това да очакваме за Биологията.
Надявам се това да е техническа грешка,защото ако не е -обърна централната догма на молекулярната биология, формулирана от Ф.Крик с главата надолу. Ако изцепиш подобно нещо на изпитите в катедра Биохимия при доц.Оджакова, ще те скъса без да ти казва защо.Сам трябва да се сетиш.
Надявам се това да е техническа грешка,защото ако не е -обърна централната догма на молекулярната биология, формулирана от Ф.Крик с главата надолу. Ако изцепиш подобно нещо на изпитите в катедра Биохимия при доц.Оджакова, ще те скъса без да ти казва защо.Сам трябва да се сетиш.
Извинявам се,но от бързане не съм погледнал какво сам написал.
Транскрипция-Биосинтез на Рнк е верното!!!!.Сега го видях и веднага го поправих!!!Така че не ми казвай кои какво щял да ми напише ако обичаш!!!!Защото от бързане всеки може да обърка нещо нали така?
Btw искам да се оплача, някой ми сви листовете от учебника с темите от изпита във Варна. Бях си оставила два учебника на масата с чантите и като свърших с изпита реших да видя какво съм направила и листовете с гръбначен мозък и прокариотни кл. бяха скъсани. Най-тъпото е че не са квесторите 100%.