Общ успех - Информатика

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Аватар
sedrik
Писаружяк

Общ успех - Информатика

Мнение от sedrik »

Знае ли някой как точно се оформя успехът, който се пише в молбата за общежитие за специалност Информатика 1 курс. Имам предвид, оценките по СПОРТ и Чужд език средно от двата семестъра ли се взимат или две от първия и две от втория?
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
Аватар
cloud_9
От дъжд на вятър
Специалност: Информатика
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от cloud_9 »

Въпреки че вече ни стана ясно как става магията нека да кажем, за да знаят идните поколения, а може би и други заинтересовани колеги.
Оценките по спорт и английски се смятат по веднъж, а не както ни се искаше 2 пъти... :)
Аватар
GoshOnski
В началото бе словото

Мнение от GoshOnski »

Не съм сигурен на 100% но .... ако спорта ви е факултативен, оценка от него не се счита, а ако си е задължителен вече зависи : ако и двата семестъра са ви писали оценка се смята и от двете,ако ви се пше само крайна оценка,тогава се смята веднъж.
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Ама чакайте малко сега. Аз не съм видял никъде за някоя специалност във ФМИ да пише, че е факултативна. СПОРТ ни е изборна дисциплина, а всяка една дисциплина в момента в който я запишеш, се превръща в задължителна.
Аватар
GoshOnski
В началото бе словото

Мнение от GoshOnski »

Незнам..аз уча информаионни истеми,а във нашия план спорта е факултативен и си е записан такъв.
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Сигурен ли си, че ви е факултативен? Не ви ли е задължителен? Поне за първия семестър?
Аватар
GoshOnski
В началото бе словото

Мнение от GoshOnski »

За първия семестър ни е задължиелен.Тогава имаме и оценка по него , която участва и в общия успех.Но след това предмета става факултативен.Поне при нас е така.
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Е да, така може.
Но за нас (Информатика) не е задължителен, но аз съм го записал като изборен и ми казаха, че оценката е средноаритметично от двата семестъра.
Аватар
Tripio
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Tripio »

да, оценките по спорт и английски се взимат като средно аритметично от 2-та семестъра
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”