Емиграция - за и против

Модератори: Don Horhe, Lord

Какво мислите по въпроса

Да, ще емигрирам ако имам възможност!
12
39%
Не, твърдо оставам в България!
19
61%

Общо гласове: 31

Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Емиграция - за и против

Мнение от DADO »

Бихте ли напуснали България? Или не искате да се чуствате чужди в чужбина? Очаквам вашите мнения по този въпрос.
Ibiza DJ
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Тук имам добра база за развитие и ще остана, но подкрепям и хората, които имат сили или са принудени да идат в чужбино да се реализират!
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Аватар
radja
Гутенберг
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от radja »

Аз съм човек със слаба физика и оставям на вятъра да реши къде ще ходя(=
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

radja написа:Аз съм човек със слаба физика и оставям на вятъра да реши къде ще ходя(=
Хаха, подкрепям :lol:
Като птичка в небесата :)
Аватар
MissDi
Паисий

Мнение от MissDi »

Тук си ми е най-хубаво :)
В бирата се крие силата, във виното мъдростта, а във водата - микробите!
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

Браво, много ме радва фактът че емиграция в България лека-полека излиза от мода. Защото никога няма да станеш един от тях, винаги ще се чустваш чужд там. Дори и в някоя от съседните страни, славянска.
Ibiza DJ
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

Не искам да напусна родината си за нищо на света, но ако обикновените БЪЛГАРИ(аз също влизам в тази категория) продължават да бъдат най-тъпченото съсловие в своето отечество сериозно бих се замислил ако излезе възможност, колкото и да ми е болно да го кажа...
брокола
Пишете, о, братя

Мнение от брокола »

THE_PARASITE написа:Не искам да напусна родината си за нищо на света, но ако обикновените БЪЛГАРИ(аз също влизам в тази категория) продължават да бъдат най-тъпченото съсловие в своето отечество сериозно бих се замислил ако излезе възможност, колкото и да ми е болно да го кажа...
Хм, първо - "най-тъпканото", второ - изобщо не разбирам този атакистки начин на мислене... Източникът на проблеми за българите пак са си българи; друга логика не приимам и я смятам за заравяне на главата в пясъка. Ама то турците ни били изяли свинското заедно с евреите; циганите ни разрушили икономиката, щото крадяли ток; сърбите ни взели Македония, пък на нашите там им харесала сръбската шливовица и ни изменили във вид на "македонизъм"; власите ни изкупили сиренето покрай Дунава, че и до Плевен; руснаците ни разгонили фамилията с енергийно робство... Глупости на търкалета. Българинът винаги си го прави сам - пък има достатъчно съседи, на които може да сърди...
Аватар
Richard B. Riddick
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Richard B. Riddick »

Бих емигрирал при подходяща възможност
.
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

брокола написа:
THE_PARASITE написа:Не искам да напусна родината си за нищо на света, но ако обикновените БЪЛГАРИ(аз също влизам в тази категория) продължават да бъдат най-тъпченото съсловие в своето отечество сериозно бих се замислил ако излезе възможност, колкото и да ми е болно да го кажа...
Хм, първо - "най-тъпканото", второ - изобщо не разбирам този атакистки начин на мислене... Източникът на проблеми за българите пак са си българи; друга логика не приимам и я смятам за заравяне на главата в пясъка. Ама то турците ни били изяли свинското заедно с евреите; циганите ни разрушили икономиката, щото крадяли ток; сърбите ни взели Македония, пък на нашите там им харесала сръбската шливовица и ни изменили във вид на "македонизъм"; власите ни изкупили сиренето покрай Дунава, че и до Плевен; руснаците ни разгонили фамилията с енергийно робство... Глупости на търкалета. Българинът винаги си го прави сам - пък има достатъчно съседи, на които може да сърди...

Да виждаш някъде да обвинявам някой етнос или държава.Ако имаше кой да се обвини щеше да е добре.Проблемът е много по-сериозен, а именно, че българите правят мръсно на българи.Мисля, че обикновеният българин е най-засегнат от това.
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Мечтая да пътувам много из света, да прекарам година-две-три в чужбна, да уча или да пътешествам нейде, но никога няма да напусна България и няма да дам труда си на някакви измекяри от Чужденеция, а костите ми един ден ще почиват навеки в гробищата на Ботевград!

Изображение Изображение
Аватар
radja
Гутенберг
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от radja »

господа, уважавам патриотизма ви, но не забравяйте, че всеки има своята цена.
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

брокола написа: Източникът на проблеми за българите пак са си българи; друга логика не приимам и я смятам за заравяне на главата в пясъка. Ама то турците ни били изяли свинското заедно с евреите; циганите ни разрушили икономиката, щото крадяли ток; сърбите ни взели Македония, пък на нашите там им харесала сръбската шливовица и ни изменили във вид на "македонизъм"; власите ни изкупили сиренето покрай Дунава, че и до Плевен; руснаците ни разгонили фамилията с енергийно робство... Глупости на търкалета. Българинът винаги си го прави сам - пък има достатъчно съседи, на които може да сърди...
Абсолютно съм съгласна, много добре казано! Това байганьовщината е голям порок на обществото ни и докато не си размърдаме всички дружно заспалите мозъци и не пресатенем да бъдем такива егоцентрични типове и поне за миг спрем да се оплакваме наляво и надясно, то тогава има поне минимален шанс да се вгледаме по-дълбоко и да открием собствените си грешки и недостатъци чак когато го направим, тогава ще можем да съдим и останалите :idea:
Като птичка в небесата :)
Аватар
Forester
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Forester »

Ще емигрирам при първа възможност, защото ако остана:

1. Някой ден ще ме сгазят на зебрата.
2. Ако оживея, тютюневата смрад ще ме довърши.
3. Ако все пак по чудо оцелея, ще вляза в болница.
4. Сега съм слаб, но ако изляза от болницата, вече ще съм социално-слаб.
5. Няма да мога да си платя семестъра и ще прекъсна.

Всичко е разработка на военните!
Последно промяна от Forester на 12 Юли 2007, 11:56, променено общо 1 път.
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят.
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Мнение от Циндил-Пиндил »

Forester написа:Ще имигрирам при първа възможност, защото ако остана:

1. Някой ден ще ме сгазят на зебрата.
2. Ако оживея, тютюневата смрад ще ме довърши.
3. Ако все пак по чудо оцелея, ще вляза в болница.
4. Сега съм слаб, но ако изляза от болницата, вече ще съм социално-слаб.
5. Няма да мога да си платя семестъра и ще прекъсна.

Всичко е разработка на военните!
Само толкова доводи ли успя да измислиш? :lol: А къде забрави:
- прегазването на тротоара
- прегазването на опашка за стоки с намаление
- рухващите сгради в самия център на града
- хранителни, алкохолни и всякакъв друг вид натравяния
- ухапвания от питбули и други мърши
- вероятността да те пребият на улицата, щото си загледал гаджето на някого... или щото имаш ЖиСиЕм за 300 лева и 20 лева в портфейла

Аре, ше спра дотук, че огладнях :lol:
Между другото - пише се "Емигрирам".
Публикувай отговор

Обратно към “България”