Теми Литература 1990-2007

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
bubble
От дъжд на вятър

Мнение от bubble »

ехх... знам, че няма гадни теми, но има всеобщи НЕлюбимци и аз това имах предвид - да кажем Славейков според мен е велик, но ми е направило впечатление, че темите, които дават на него са много сложно формулирани. Anyway.
Аз сега съм за "Бай Ганьо", макар че както каза и моята учителка всички си мислят, че е лесно да се пише за него, а хич не е.На мен темата ми за него е около 70страници :lol: .
За Вазов мисля, че му съкратихме шанса покрай цялата шумотевица, която се вдигна. Просто сега всички го очакват,а СУ винаги са били непредвидими.Аз се чудя дали няма да изкарат примерно Димчо, за когото всички забравиха (както миналата година никой не мислеше, че ще се падне Далчев) или нещо подобно.Казаха ми, че преди няколко години пак всички се били паникьосали да не се падне Вазов и били на нокти и в крайна сметка май се бил паднал Вапцаров - така че девизът на СУ явно е "Винаги непредвидими" :P .
Аватар
HaPuCyBaHa
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от HaPuCyBaHa »

Ами от 1990 до сега Вазов, Алеко и Гео Милев не са се падали. Славейков се е падал 3 пъти и мисля, че ще е малко нагло от негова страна да бъде отново той. :shock:
"Светът, в който живееше, беше еснафски и ограничен, а тоя, за който мечтаеше - приказен..."
illy
В началото бе словото

Мнение от illy »

Офф, айде тази година да са снизходителни към нас - нещо хубаво и приятно за писане да дадат :lol:
Аватар
Juja
От дъжд на вятър

Мнение от Juja »

СУ много си тачи Славейков, така че не го изкючвайте. Няма значение че се е падал доста пъти, както се каза СУ са на принципа " очаквай неочакваното" и това неочаквано в повечето случай е шокирашто :lol: така че учете си Славейков :)
LiVe FaSt, DiE PrEtTy !!!
illy
В началото бе словото

Мнение от illy »

Juja написа:СУ много си тачи Славейков, така че не го изкючвайте. Няма значение че се е падал доста пъти, както се каза СУ са на принципа " очаквай неочакваното" и това неочаквано в повечето случай е шокирашто :lol: така че учете си Славейков :)
Представям си, ако е Далчев какво чудо ще настане :lol:
Аватар
HaPuCyBaHa
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от HaPuCyBaHa »

е какво чудо. ще се радвам много
"Светът, в който живееше, беше еснафски и ограничен, а тоя, за който мечтаеше - приказен..."
Geronimo
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Geronimo »

illy написа:
Juja написа:СУ много си тачи Славейков, така че не го изкючвайте. Няма значение че се е падал доста пъти, както се каза СУ са на принципа " очаквай неочакваното" и това неочаквано в повечето случай е шокирашто :lol: така че учете си Славейков :)
Представям си, ако е Далчев какво чудо ще настане :lol:
двойките сигурно ше стигнат 60 процента и всеки, минал през ситото и добрал се до 3-ка влиза ;)
illy
В началото бе словото

Мнение от illy »

Именно! :lol: Просто съм убедена, че 80 % от хората въобще не са си направили труда да го научат :twisted:
Geronimo
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Geronimo »

Ами от 1990 нито веднъж един автор не се е падал две поредни години.През година - да, но не и две поредни.Още повече, че Далчев ще участва вероятно с една-единствена формулировка, а и, лично мое мнение е, че има доста по-стойности автори от него.Но, може точно тук да е финтът на комисията. Но за мен е сигурно, че авторът ще присъства сред 16 плика(или бяха 15?).
vasko
Драскач

Мнение от vasko »

А я кажи за евентуално формулировка в/у Яворов, тъй като може да се падне нещо или за неговите борби там с "Арменци" и "Заточеници" или тия другите му стихотворения по лиричните му.
bubble
От дъжд на вятър

Мнение от bubble »

съгласна съм с Germanicus.. харесвам Далчев, но не смятам (а и не искам) ,че ще се падне.. Просто много брутално ще се прецакат СУ... И наистина Далчев толкова ли е велик ,че да се падне 2 поредни години, а пък Вазов 15 години вече да не го дават ?! Нелогично ми звучи.
illy
В началото бе словото

Мнение от illy »

колегиии :lol: я ми разяснете за пликовете :) Уж всичко е възможно да се падне, но си мисля, че си набелязват 3-4 автори от комисията и някой от тях бива изтеглен :roll: Или не съм права..
vasko
Драскач

Мнение от vasko »

Все казват, че "изтичала" информация, но пък да им вярваш ли.....
За мен си теглят плика от всичките възможни и кой се падне - падне. Едва ли някой е искал и предполагал миналата година, че ще се падне Далчев. Късмет и нищо друго. Затова толкова време чакали Вазов и Ботев да се падат.
Аватар
HaPuCyBaHa
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от HaPuCyBaHa »

Сигурно ще е някой популярен и обичан автор, защото са им по-малко кандидатите и няма да искат хората да влизат с 3ки. Ще звучи много тъпо в Софийския да се влиза с оценки 3,4,5, а в УНСС с над 5,50. Ние може да си знаем, че да пишеш съчинение е 10000 пъти по-трудно от тест, но в обществото това не е така известно. СУ не може да си подрони така авторитета с трудна тема и лоши оценки.
Аватар
rueva
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване
Курс: четвърти

Мнение от rueva »

ахаха Далчев не е точно на късмет , но и не е точно нагласено
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”