Какво ви подразни/натъжи днес vol.2
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
-
Emmanuel Goldstein
- Танцуващия с клавиатури
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Защо ми изтриха темата?! Добре че съхраних поезията си.
О, спам, О, спам...
Защо и мен ти завладя?
Къде отиде моят свян?
Как тъй влечеш ме към беда...
И ето - скоро идва моят БАН
Идва моят край виртуално
Нещо спира моя кран
Чувстрам се насилен... а*ално
Но стига ми тая награда
да каже нявга народа
отива си спамъра бавно
но простотията няма да умре!
Лирическият говорител прави паралел между абсолютната трагедия и ужас на тялото и на душата. Той сравнява БАНа с най-страшното - аналната пенетрация. Точно както тялото му би страдало от един подобен акт така и душата му се чувства отхвърлена, заглушена. Най-голямата болка на един поет и творец е да бъде отхвърлен, неразбран и нечут, един евентуален БАН би довел до емоционален крах на личността на твореца.
Спирането на кранчето в произведението символизира изнемощялата сила на струята на простотията. Читателят несъзнателно прави аналогия с форумния термин flood (наводнявам,прииждам,затрупвам) което прави изразното средство едно от най-добрите в българската, а даже и в световната поезия.
Загубата на рима и ритмичност в края на произведението подсказва за личната трагедия на лирическия Аз. Тук има съвпадение между личността на поета и на лирическия говорител. Съсипан и отчаян, смазан от собствената си трагедия той изгубва дори невероятната си дарба на поет и творец.
То би цонтинуед...
О, спам, О, спам...
Защо и мен ти завладя?
Къде отиде моят свян?
Как тъй влечеш ме към беда...
И ето - скоро идва моят БАН
Идва моят край виртуално
Нещо спира моя кран
Чувстрам се насилен... а*ално
Но стига ми тая награда
да каже нявга народа
отива си спамъра бавно
но простотията няма да умре!
Лирическият говорител прави паралел между абсолютната трагедия и ужас на тялото и на душата. Той сравнява БАНа с най-страшното - аналната пенетрация. Точно както тялото му би страдало от един подобен акт така и душата му се чувства отхвърлена, заглушена. Най-голямата болка на един поет и творец е да бъде отхвърлен, неразбран и нечут, един евентуален БАН би довел до емоционален крах на личността на твореца.
Спирането на кранчето в произведението символизира изнемощялата сила на струята на простотията. Читателят несъзнателно прави аналогия с форумния термин flood (наводнявам,прииждам,затрупвам) което прави изразното средство едно от най-добрите в българската, а даже и в световната поезия.
Загубата на рима и ритмичност в края на произведението подсказва за личната трагедия на лирическия Аз. Тук има съвпадение между личността на поета и на лирическия говорител. Съсипан и отчаян, смазан от собствената си трагедия той изгубва дори невероятната си дарба на поет и творец.
То би цонтинуед...
Последно промяна от Methuselah на 10 Юли 2007, 16:21, променено общо 1 път.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
Никой не ти е изтрил темата - преместих я в скрития раздел. Аре не ме карай и тук да обяснявам какво е това.
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 5&start=75
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 5&start=75
- Methuselah
- Легендарен флуудър
- Vaskes
- Летящите Пръсти
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
След 35 минутна епична игра в battle.net един ъндед ме победи. Мно'о се надразних, 'щото имах шансове, пък и той не беше някакъв особено добър... ама аз не съм играл от 2 години и съм загубил всякакъв тренинг.
А да, също така от Бюрото по труда ми казаха, че няма да взимам пари днеска, а чак другата седмица. Не че са големите пари, ама искам да ходя да гледам Planet Terror или Die Hard 4 на кино
А да, също така от Бюрото по труда ми казаха, че няма да взимам пари днеска, а чак другата седмица. Не че са големите пари, ама искам да ходя да гледам Planet Terror или Die Hard 4 на кино