Задачи за КС

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

aleksander написа:Решавате ли физически задачи ?????
Ще излезе като е*аси рекламата но в гореспоменатия форум за математика има и форум за физика с много запалени по темата потребители.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
red&white
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от red&white »

За да си свериш отговора: m=2
хах отговора го знам дай решението да сверя :lol: :lol:

а колкото до "машинките" имах друго предвид :wink:
а за мен тези задачи са безсмислени с оглед на трудноста на КСК задачите :!: така че няма никъв смисък да се решават освен за спорта :wink:
на 24ти започва ебанта 8)
Аватар
red&white
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от red&white »

aleksander написа:
Решавате ли физически задачи ?????

Ще излезе като е*аси рекламата но в гореспоменатия форум за математика има и форум за физика с много запалени по темата потребители.

е как ти отдавна го рекламираш :wink: що стане въпрос за некоя задачка и с линк към тоая форум даваш :lol: :lol: вече си мисля че пари земаш за тая работа :lol:
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

red&white написа:
За да си свериш отговора: m=2
хах отговора го знам дай решението да сверя :lol: :lol:

а колкото до "машинките" имах друго предвид :wink:
а за мен тези задачи са безсмислени с оглед на трудноста на КСК задачите :!: така че няма никъв смисък да се решават освен за спорта :wink:
Виж предишния ми пост, едит-нах го.
Ако искаш по-стандартното решение ще го напиша и него.
Иначе за трудността на задачите съм съгласен с теб - толкова трудни никога не биха дали във ВУЗ в БГ днес. Но несъмнено помагат за подготовката защото те учат да мислиш преди всичко. Защото:
НЕ СТАВА САМО СЪС СМЯТАНЕ! ТРЯБВА И АКЪЛ!
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

red&white написа:
aleksander написа:
Решавате ли физически задачи ?????

е как ти отдавна го рекламираш :wink: що стане въпрос за некоя задачка и с линк към тоая форум даваш :lol: :lol: вече си мисля че пари земаш за тая работа :lol:
Пари не дават все още :lol:
просто съм адски доволен защото там един кандидат студент несъмнено израства и за това го предлагам и на вас.
Аватар
red&white
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от red&white »

ем да ето това имах превид под "машинки" какво е това решение на тая тъпа задача не е истина ... не бих се сетил пък и няма нужда по нормалния начин не става много по дълго ....пък и се чудя ако я напишеш така в някой вуз примерно в ТУ (щото там се оценява по система) не знам дали щяха да ти го признаят това решение .....пък и тея фатки предимно пмг ги учат и то не всички ги научават :lol:

точно пък за тази КСК това не важи :wink:
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Езикова гимназия съм / италиански лицей /
И за ТУ, уверявам те - на един проверяващ му е много по-кеф да види такова решение от колкото другото с някакви точни дискриминанти и излишни сметки. Според мен просто не искаш да признаеш че решението е хитро защото още от първия ми пост тук ми се дразниш :lol:
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

хората които искаха само да смятат изпукаха на 5та задача от предварителния ;)
Аватар
red&white
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от red&white »

мхм и на 10та смея да твърдя ама другите бяха смешни ... а колко до 5та не съм много съгласен че това може да е единственото решение ама айде ... кофти че само него признаваха
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Относно задачата ето основните традиционни моменти:
след преобразувания и полагане 2<sup>x</sup>=u>0 пресмятаме дискриминантата (м-1)^2 от където виждаме че u=2 (x=1) е решение което не зависи от м. Другият корен е равен на 2м.
Имаме 2^х=2м и знаем че х трябва да е равно на 2 т.е. 4=2м => м=2
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

red&white написа:мхм и на 10та смея да твърдя ама другите бяха смешни ... а колко до 5та не съм много съгласен че това може да е единственото решение ама айде ... кофти че само него признаваха
Ще ти кажа кое друго признаваха: това с елипсата - за това вече си прав да ми викаш "машинка" щото това съм го учил по италианска математика само.
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

Methuselah написа:
хората които искаха само да смятат изпукаха на 5та задача от предварителния ;)
Kaто мен :lol: :lol: :lol:
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
Аватар
Abele*
Постоянно присъствие

Мнение от Abele* »

натъкнах се на този чертеж, като си преглеждах записките от курса в СУ през пролетната. отнася се за произволна пирамида: точката на пресичане на ъглополовящата на ъгъл С и симетралата на АВ е ортогоналната проекция на Д в равнината (АВС). моля ви, кажете ми това трябва ли да се доказва в задача?
Изображение
la consolation des arts...
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

AndersenGGZ написа:натъкнах се на този чертеж, като си преглеждах записките от курса в СУ през пролетната. отнася се за произволна пирамида: точката на пресичане на ъглополовящата на ъгъл С и симетралата на АВ е ортогоналната проекция на Д в равнината (АВС). моля ви, кажете ми това трябва ли да се доказва в задача?
Изображение
Глупости! Това не е в сила за произволна пирамида!
Не можеш да го ползваш без доказателство, защото просто не е вярно! Стереометрия не си ли учил в училище?
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
Аватар
Abele*
Постоянно присъствие

Мнение от Abele* »

uktc написа:Глупости! Това не е в сила за произволна пирамида!
Не можеш да го ползваш без доказателство, защото просто не е вярно! Стереометрия не си ли учил в училище?
да, учила съм, но не ми е силна страна... та след дълги размишления стигнах до извода, както и ти каза, че това са пълни глупости:)))и наистина е частен случай. ъглопол. и симетрала на с/улежаща страна винаги се пресичат извън триъгълника, освен ако той не е равноб. или равностр. и в такъв случай върха на пирамидата, имаща основа такива тригълници, ще се проектира ортогонално в/у правата l=s, ако околните и ръбове са равни по между си или околните стени сключват равни ъгли с основата.
la consolation des arts...
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”