Ще излезе като е*аси рекламата но в гореспоменатия форум за математика има и форум за физика с много запалени по темата потребители.aleksander написа:Решавате ли физически задачи ?????
Задачи за КС
Модератор: Boromir
- Methuselah
- Легендарен флуудър
- red&white
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
aleksander написа:
Решавате ли физически задачи ?????
Ще излезе като е*аси рекламата но в гореспоменатия форум за математика има и форум за физика с много запалени по темата потребители.
е как ти отдавна го рекламираш
на 24ти започва ебанта 
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Виж предишния ми пост, едит-нах го.red&white написа:хах отговора го знам дай решението да сверяЗа да си свериш отговора: m=2![]()
![]()
а колкото до "машинките" имах друго предвид![]()
а за мен тези задачи са безсмислени с оглед на трудноста на КСК задачитетака че няма никъв смисък да се решават освен за спорта
Ако искаш по-стандартното решение ще го напиша и него.
Иначе за трудността на задачите съм съгласен с теб - толкова трудни никога не биха дали във ВУЗ в БГ днес. Но несъмнено помагат за подготовката защото те учат да мислиш преди всичко. Защото:
НЕ СТАВА САМО СЪС СМЯТАНЕ! ТРЯБВА И АКЪЛ!
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Пари не дават все ощеred&white написа:aleksander написа:
Решавате ли физически задачи ?????
Ще излезе като е*аси рекламата но в гореспоменатия форум за математика има и форум за физика с много запалени по темата потребители.
е как ти отдавна го рекламирашщо стане въпрос за некоя задачка и с линк към тоая форум даваш
![]()
вече си мисля че пари земаш за тая работа
просто съм адски доволен защото там един кандидат студент несъмнено израства и за това го предлагам и на вас.
- red&white
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
ем да ето това имах превид под "машинки" какво е това решение на тая тъпа задача не е истина ... не бих се сетил пък и няма нужда по нормалния начин не става много по дълго ....пък и се чудя ако я напишеш така в някой вуз примерно в ТУ (щото там се оценява по система) не знам дали щяха да ти го признаят това решение .....пък и тея фатки предимно пмг ги учат и то не всички ги научават 
точно пък за тази КСК това не важи
точно пък за тази КСК това не важи
на 24ти започва ебанта 
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Езикова гимназия съм / италиански лицей /
И за ТУ, уверявам те - на един проверяващ му е много по-кеф да види такова решение от колкото другото с някакви точни дискриминанти и излишни сметки. Според мен просто не искаш да признаеш че решението е хитро защото още от първия ми пост тук ми се дразниш
И за ТУ, уверявам те - на един проверяващ му е много по-кеф да види такова решение от колкото другото с някакви точни дискриминанти и излишни сметки. Според мен просто не искаш да признаеш че решението е хитро защото още от първия ми пост тук ми се дразниш
- Methuselah
- Легендарен флуудър
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Относно задачата ето основните традиционни моменти:
след преобразувания и полагане 2<sup>x</sup>=u>0 пресмятаме дискриминантата (м-1)^2 от където виждаме че u=2 (x=1) е решение което не зависи от м. Другият корен е равен на 2м.
Имаме 2^х=2м и знаем че х трябва да е равно на 2 т.е. 4=2м => м=2
след преобразувания и полагане 2<sup>x</sup>=u>0 пресмятаме дискриминантата (м-1)^2 от където виждаме че u=2 (x=1) е решение което не зависи от м. Другият корен е равен на 2м.
Имаме 2^х=2м и знаем че х трябва да е равно на 2 т.е. 4=2м => м=2
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Ще ти кажа кое друго признаваха: това с елипсата - за това вече си прав да ми викаш "машинка" щото това съм го учил по италианска математика само.red&white написа:мхм и на 10та смея да твърдя ама другите бяха смешни ... а колко до 5та не съм много съгласен че това може да е единственото решение ама айде ... кофти че само него признаваха
- Abele*
- Постоянно присъствие
натъкнах се на този чертеж, като си преглеждах записките от курса в СУ през пролетната. отнася се за произволна пирамида: точката на пресичане на ъглополовящата на ъгъл С и симетралата на АВ е ортогоналната проекция на Д в равнината (АВС). моля ви, кажете ми това трябва ли да се доказва в задача?

la consolation des arts...
Глупости! Това не е в сила за произволна пирамида!AndersenGGZ написа:натъкнах се на този чертеж, като си преглеждах записките от курса в СУ през пролетната. отнася се за произволна пирамида: точката на пресичане на ъглополовящата на ъгъл С и симетралата на АВ е ортогоналната проекция на Д в равнината (АВС). моля ви, кажете ми това трябва ли да се доказва в задача?
Не можеш да го ползваш без доказателство, защото просто не е вярно! Стереометрия не си ли учил в училище?
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
- Abele*
- Постоянно присъствие
да, учила съм, но не ми е силна страна... та след дълги размишления стигнах до извода, както и ти каза, че това са пълни глупости:)))и наистина е частен случай. ъглопол. и симетрала на с/улежаща страна винаги се пресичат извън триъгълника, освен ако той не е равноб. или равностр. и в такъв случай върха на пирамидата, имаща основа такива тригълници, ще се проектира ортогонално в/у правата l=s, ако околните и ръбове са равни по между си или околните стени сключват равни ъгли с основата.uktc написа:Глупости! Това не е в сила за произволна пирамида!
Не можеш да го ползваш без доказателство, защото просто не е вярно! Стереометрия не си ли учил в училище?
la consolation des arts...