За или против квотите по пол?

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор

За или против половото разделение и определените борйки

За
320
47%
Против
356
53%

Общо гласове: 676

Аватар
Cleric
В началото бе словото

Мнение от Cleric »

Аз връзката я знам, ти кажи каква е темата
Ако брат ти се казва Каин... спукана ти е работата.
Аватар
aahz
Пишете, о, братя
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от aahz »

Май няма значение
:diabloanifire:
This is my life
Its not what it was before
All these feelings I've shared
And these are my dreams
That I'd never lived before
Somebody shake me
Cause I, I must be sleepin
Аватар
rueva
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване

Мнение от rueva »

мн ясно, че без квоти. тия глупаци, като не могат да учат да се оправят. и аз не мога да уча, ама се справям някак. кво ме вълнува, че някакъв си смята, че е по-тъп от момичетата или нз и аз какво там. и точно зарди изказвания като горното, че човек има нужда от и забавления, хората са направили квотите за пол. аре да видим, ако ги махнат дали няма да си седнат на гъзовете ид а учат? или сигурно в СУ ше останат само момичета, да бе как не. ше се научат да учат, щото ше им трябва. разбирам квотите за 7 клас, защото тогава момчетата за супер неразвити и нз къде се намират, но мъж на 19-20 години да се оправдава с нещо си , че не може да учи??? :!:
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

^^не че то сега СУ не е пълен почти само с момичета ахахаа :lol: И мога да те уверя,че да момчетата на тази възраст не могат да учат поради особеностите на пола и структурата на мозъка си,на долния и горния.А вие драги девойки,да сте живи и здрави и все тъй очарователни,общо взето си падате прилежни.Не можах с 5,75 успех да взема стипендия именно заради квотите по пол хахаххаа
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
aahz
Пишете, о, братя
Специалност: Право

Мнение от aahz »

Rueva, смяташ ли, че изпитите правдиво отразяват способностите ти?
А и тук не е само противопоставяне момичета-момчета, защото виж математиците и по-конкретно баловете им... Как ще обясниш тези резултати? Или пък ситуацията в Техническия? Не е въпросът само до седене и учене. А и да ви кажа хора/най-вече жени и девойки/ стойността на живота ни не се определя от времето, което сме прекарали в учене. Аз уча, за да ми се налага да уча по-малко, но по-качествено, а така се надявам и да работя.
This is my life
Its not what it was before
All these feelings I've shared
And these are my dreams
That I'd never lived before
Somebody shake me
Cause I, I must be sleepin
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Плазмодий написа:^^не че то сега СУ не е пълен почти само с момичета ахахаа :lol:
Да бре. Нали познавам доста колеги от ФМИ и от третия етаж докато слезна до първия минават 10 минути. Този поздравя, с онзи се заговоря, с преподаватели също... а колегите ми от съвета си мислят, че зарибявам само колежките. :lol: :lol:
Изображение
RDimitroff
В началото бе словото

Мнение от RDimitroff »

http://s1.bg.bitefight.org/c.php?uid=22042

А квоти при всяко положение трябва да има!!! Ако ли не - моля всички жени да имат задължителна наборна служба!!! :lol:
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Колкото имаш и ти! :roll: Или може би поне ще се опиташ да родиш 2-3 деца? Само да не се ограничиш до опитите за забременяване.... :wink:
Аватар
mirchetu
От дъжд на вятър
Специалност: Фармация МУ-София, евентуално и Екология в СУ
Курс: втори

Твърдо ЗА квотите!

Мнение от mirchetu »

Аз съм за квотите, въпреки, че съм момиче, защото според мен няма никакъв смисъл да оставяме момчетата без образование. Защото след някоя друга година ще излезем от университета, ще си намерим, ако не хубава, то поне някаква работа и после ще се вайкаме защо не можем да си намерим обрзовани мъже с професия. Факт е, че момичетата зубрим повече. Вместо да се махат квотите, да се увеличат местата за момичетата, без това да засяга бройката на момчетата. А пък и защо трябва да гледаме в чуждото канче? Ти знаеш, че за момичета местата са 30 примерно, какво те засяга какво става при момчетата? Още повече, че момичетата сами си правим гадно. Ако всички момичета учат по-малко, баловете, с които влизаме, ще се изравнят с тези на момчетата и тогава никой нищо няма да каже. Още повече това, че едно момиче е влязло с по-хубава оценка и ако щете е излязло от униветситета с отлична диплома, далеч не означава, че ще върши работата си по-добре от момче, което е влязло с ниска оценка и излиза с диплома примерно 4. Да ,аз ще кандидатствам нещо, много искам да вляза, но не влизам. Виждам момче, което е влязло и то с оценка 2 единици по-ниска от моета, знам, че изобщо не си е мръднал пръста, но това не ме бърка, защото той е момче. Приемам го сякаш кандидатстваме за различни специалности, изобщо не участваме в едно класиране. Кофти е като не влезеш заради 2 стотни примерно, много е гадно, но не са ни виновни момчетата за това. По-добре да протестираме срещу това, че половината, които ни заемат местата са връзкари. Това е от мен :)

П.П. В началото на темата пишеше да не коментираме тук, че има друга тема за това, но не намерих темата, за което се извинявам :)
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Имаш право... и ще добавя нещо към това за намирането на мъж! Хубаво си се замислила, че искаш мъж с професия, но това не е само, за да се чувстваш добре с образован човек... Колко момичета си дават сметка, че трябва да има и мъже, за да може като те излязат в майчински и гледат децата, да има кой да изкарва пари :roll:
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:lol: С последното напрао ма разкърти! Има да се сглобявам цяла нощ! :P
Аватар
pi4
Легендарен флуудър

Мнение от pi4 »

я колко много госпожици са гласували в тая анкета
Изображение
http://andreasite.eu/
http://payner.bg/
http://planeta.tv/
http://store2.data.bg/emiliafans/
http://www.kamelia-online.com/
Иванина-най-достойна да спечели Big Brother4
9.12,зала 1 на НДК,19ч.-7 години Планета тв
vasko
Драскач

Мнение от vasko »

pi4 написа:я колко много госпожици са гласували в тая анкета
Тая анкета определено си е момчета срещу момичета :lol: :lol: :lol:
Аватар
reni.misskiss
В началото бе словото

Мнение от reni.misskiss »

За квотите. Според мен така поне първите години, докато момчетата не влезнат в крак и не видят, че трябва да се борят за по-висок бал унито ще е поне 70% момичета. Смятам, че това не трябва да става, та дори и да е за няколко години. Мое мнение.
"Истинското щастие не е нищо друго освен добро здраве и лоша памет"
Аватар
mirchetu
От дъжд на вятър
Специалност: Фармация МУ-София, евентуално и Екология в СУ
Курс: втори

Мнение от mirchetu »

Тая анкета определено си е момчета срещу момичета :lol: :lol: :lol:
Не баш. Има момичета, които сме за квотите. :P
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”