МО в СУ или МО в УНСС
Модератор: Boromir
- kamenchooo
- В началото бе словото
МО в СУ или МО в УНСС
Дайте мнение.Добре ще е ако е компетентно
Традиционна специалност като МО в УНСС, чиито възпитаници са се доказвали многократно и продължават да се доказват( двама от тях са в европейския парламент), винаги звучи добре на работодателите:
http://www.mfa.government.bg/index.php? ... m_id=19595
http://www.mfa.government.bg/index.php? ... m_id=19595
- явор
- Летописец Виртуоз
Ето какво са завършили евродепутатите:
право в Софийския университет "Св. Климент Охридски"
Магистър инженер е по топлоенергетика и топлофизика
Университета за национално и световно стопанство (УНСС) - специалност "Международни отношения". получава магистърска степен по специалността "Международни отношения" в "Кралски колеж" - Лондон
журналистика в Софийски университет "Св. Климент Охридски"
"Социална педагогика" в Софийския университет "Св. Кл. Охридски"
Университета за национално и световно стопанство (УНСС) - "Международни отношения" и "Макроикономика". специализира Програма по международно лидерство и икономическо развитие в Институт за държавна администрация "Джон Кенеди" в Харвардския университет, САЩ
българска филология и френска филология (втора специалност)
завършва "Международни отношения" в Московския държавен институт по международни отношения в Русия. Специализира в Харвардския университет (САЩ)
висшето си образование с професионална квалификация "Инженер-химик", специалност "Технология на полимерите"
висше инженерно образование в Университета в Рощок, Германия, а през 1976 г. - "Международни икономически отношения" и "Международно право" в Москва.
Завършва френска и руска филология във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий"
Завършва "Международно право" във Факултета по право и политически науки в Бургундския университет във Франция.
Филолог и икономист.
право в Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски"
Националната спортна академия (НСА) със специалност тенис и бокс и втора специалност - журналистика
"Европеистика" в Русенския университет
Магистър е по икономика. "Международни и икономически отношения" в Краков, Полша.
Тези от МО в УНСС определено са си спечелили местата и с специализациите им в чужбина.
Има и много инженери
Трябва просто да питате хората, които сега излизат и от двете места, как си намират работа и какво биха казали по въпроса.
А колкото до новините... всички се превъзнасят. Мога да ви намеря и такива за Свободния във Варна, както и, че училището ми е на 8мо място по престиж във Варна, което беше най-очевадната лъжа, писана във вестник миналата година
право в Софийския университет "Св. Климент Охридски"
Магистър инженер е по топлоенергетика и топлофизика
Университета за национално и световно стопанство (УНСС) - специалност "Международни отношения". получава магистърска степен по специалността "Международни отношения" в "Кралски колеж" - Лондон
журналистика в Софийски университет "Св. Климент Охридски"
"Социална педагогика" в Софийския университет "Св. Кл. Охридски"
Университета за национално и световно стопанство (УНСС) - "Международни отношения" и "Макроикономика". специализира Програма по международно лидерство и икономическо развитие в Институт за държавна администрация "Джон Кенеди" в Харвардския университет, САЩ
българска филология и френска филология (втора специалност)
завършва "Международни отношения" в Московския държавен институт по международни отношения в Русия. Специализира в Харвардския университет (САЩ)
висшето си образование с професионална квалификация "Инженер-химик", специалност "Технология на полимерите"
висше инженерно образование в Университета в Рощок, Германия, а през 1976 г. - "Международни икономически отношения" и "Международно право" в Москва.
Завършва френска и руска филология във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий"
Завършва "Международно право" във Факултета по право и политически науки в Бургундския университет във Франция.
Филолог и икономист.
право в Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски"
Националната спортна академия (НСА) със специалност тенис и бокс и втора специалност - журналистика
"Европеистика" в Русенския университет
Магистър е по икономика. "Международни и икономически отношения" в Краков, Полша.
Тези от МО в УНСС определено са си спечелили местата и с специализациите им в чужбина.
Има и много инженери
Трябва просто да питате хората, които сега излизат и от двете места, как си намират работа и какво биха казали по въпроса.
А колкото до новините... всички се превъзнасят. Мога да ви намеря и такива за Свободния във Варна, както и, че училището ми е на 8мо място по престиж във Варна, което беше най-очевадната лъжа, писана във вестник миналата година
Столичен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си
- kamenchooo
- В началото бе словото
Това за евродепутатите го споменах като илюстрация-защо няма някой в списъка ти, завършил МО в су например
Разбира се, че ще имат магистратури и в чужди университети, българското образование, дори и добро да е, си остава българско. Нужна е и чужда диплома. Голяма част от студентите правят именно това, поне по-амбициозните.
Разбира се, че ще имат магистратури и в чужди университети, българското образование, дори и добро да е, си остава българско. Нужна е и чужда диплома. Голяма част от студентите правят именно това, поне по-амбициозните.
ти дотук да чу мнение на доволен от МО в су студент?? Единственото предимство на студентите по Мо от су е при правото-все пак са в Юридическия. Според теб, Явор, работодателят кого би назначил за юрист- някой, завършил право или някой завършил МО. Имай напредвид, че има и прависти с добро владеене на чужд език.Трябва просто да питате хората, които сега излизат и от двете места, как си намират работа и какво биха казали по въпроса.
Важното е има ли с какво да се превъзнасят, нима СУ не бива постоянно превъзнасян като университет?А колкото до новините... всички се превъзнасят
Последно промяна от CasapA на 02 Юли 2007, 19:17, променено общо 1 път.
- kamenchooo
- В началото бе словото
Май в крайна сметка ще избера МО в СУ.В УНСС трябва да се подготвям за 4 изпита.Това е нечовешко!Като им видях "основите" на математиката,егати "основите".Аз съм от МГ ама то такива "основи" няма!!!Ще трябва цяла година да решавам.Ако и с литературата е така...Общо взето е много тъпо измислено.Това го няма никъде по света.Да кандидатсваш политическа специалност с математика

- kamenchooo
- В началото бе словото
Аз пък си мисля, че ако нямаше математика и български на този тест, успеваемостта на изпита щеше да е много по-ниска... Математиката е ЕЛЕМЕНТАРНА... Не знам какво се учи в МГ, аз съм учила в езикова гимназия, математически профил и нямах никаква нужда от допълнителна подготовка... Беше учудващо лесно (при положение, че има хора, които не могат да пишат и се справят на този тест с оценки над 5.50)... А колкото до българския... Ами там неприятното е, че има само изключения от правилата, но аз лично винаги съм се старала да изчиствам грешките, които допускам при говорене и писане (всеки ги допуска), защото е ужасяващо човек да не знае собствената си граматика
И според мен какъвто и да иска да стане човек, не може да няма елементарни познания по математика и по родния си език (учителката ми по география не можеше да събира обикновени дроби и не смятам, че това е нормално
)
"Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах." Конфуций
- kamenchooo
- В началото бе словото
Не мисля че на човек без допълнителна подготовка този тест ще му се стори ЕЛЕМЕНТАРЕН http://www.math10.com/bg/testove/test-u ... atika.html