МО в СУ или МО в УНСС

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Аватар
kamenchooo
В началото бе словото

МО в СУ или МО в УНСС

Мнение от kamenchooo »

Дайте мнение.Добре ще е ако е компетентно
CasapA
От дъжд на вятър

Мнение от CasapA »

+ това естествено ,че всички ще ти кжат в СУ.... тцтцт
естествено, че всички това ще му кажат, нали е във форум на СУ, какво друго може да прочете??
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Хуманитарни специалности (каквато е МО) в УНСС просто не звучат толкова добре. Особено за работодателите :wink:
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
CasapA
От дъжд на вятър

Мнение от CasapA »

Традиционна специалност като МО в УНСС, чиито възпитаници са се доказвали многократно и продължават да се доказват( двама от тях са в европейския парламент), винаги звучи добре на работодателите:

http://www.mfa.government.bg/index.php? ... m_id=19595
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

И аз мисля така. За пръв път МО започват да преподават в УНСС, а дали в момента е по-добре, не знам.
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Ето какво са завършили евродепутатите:

право в Софийския университет "Св. Климент Охридски"

Магистър инженер е по топлоенергетика и топлофизика

Университета за национално и световно стопанство (УНСС) - специалност "Международни отношения". получава магистърска степен по специалността "Международни отношения" в "Кралски колеж" - Лондон

журналистика в Софийски университет "Св. Климент Охридски"

"Социална педагогика" в Софийския университет "Св. Кл. Охридски"

Университета за национално и световно стопанство (УНСС) - "Международни отношения" и "Макроикономика". специализира Програма по международно лидерство и икономическо развитие в Институт за държавна администрация "Джон Кенеди" в Харвардския университет, САЩ

българска филология и френска филология (втора специалност)

завършва "Международни отношения" в Московския държавен институт по международни отношения в Русия. Специализира в Харвардския университет (САЩ)

висшето си образование с професионална квалификация "Инженер-химик", специалност "Технология на полимерите"

висше инженерно образование в Университета в Рощок, Германия, а през 1976 г. - "Международни икономически отношения" и "Международно право" в Москва.

Завършва френска и руска филология във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий"

Завършва "Международно право" във Факултета по право и политически науки в Бургундския университет във Франция.

Филолог и икономист.

право в Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски"

Националната спортна академия (НСА) със специалност тенис и бокс и втора специалност - журналистика

"Европеистика" в Русенския университет

Магистър е по икономика. "Международни и икономически отношения" в Краков, Полша.

Тези от МО в УНСС определено са си спечелили местата и с специализациите им в чужбина.
Има и много инженери :wink:

Трябва просто да питате хората, които сега излизат и от двете места, как си намират работа и какво биха казали по въпроса.

А колкото до новините... всички се превъзнасят. Мога да ви намеря и такива за Свободния във Варна, както и, че училището ми е на 8мо място по престиж във Варна, което беше най-очевадната лъжа, писана във вестник миналата година :lol:
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Аватар
kamenchooo
В началото бе словото

Мнение от kamenchooo »

Кое е училището ти?
CasapA
От дъжд на вятър

Мнение от CasapA »

Това за евродепутатите го споменах като илюстрация-защо няма някой в списъка ти, завършил МО в су например :?

Разбира се, че ще имат магистратури и в чужди университети, българското образование, дори и добро да е, си остава българско. Нужна е и чужда диплома. Голяма част от студентите правят именно това, поне по-амбициозните.
Трябва просто да питате хората, които сега излизат и от двете места, как си намират работа и какво биха казали по въпроса.
ти дотук да чу мнение на доволен от МО в су студент?? Единственото предимство на студентите по Мо от су е при правото-все пак са в Юридическия. Според теб, Явор, работодателят кого би назначил за юрист- някой, завършил право или някой завършил МО. Имай напредвид, че има и прависти с добро владеене на чужд език.
А колкото до новините... всички се превъзнасят
Важното е има ли с какво да се превъзнасят, нима СУ не бива постоянно превъзнасян като университет?
Последно промяна от CasapA на 02 Юли 2007, 19:17, променено общо 1 път.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Касапче,
Ти най-добре знаеш, че СУ рулира напълно... :wink:
Дори МО в СУ! :P
CasapA
От дъжд на вятър

Мнение от CasapA »

Знам, че всеки защитава университета и специалността, в които учи. От значение за неангажираните с даден университет обаче са само фактите. Фактите в случая не са в полза на СУ, колкото и да "рулира" като цяло.
Аватар
kamenchooo
В началото бе словото

Мнение от kamenchooo »

Май в крайна сметка ще избера МО в СУ.В УНСС трябва да се подготвям за 4 изпита.Това е нечовешко!Като им видях "основите" на математиката,егати "основите".Аз съм от МГ ама то такива "основи" няма!!!Ще трябва цяла година да решавам.Ако и с литературата е така...Общо взето е много тъпо измислено.Това го няма никъде по света.Да кандидатсваш политическа специалност с математика :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
goshko
От дъжд на вятър

Мнение от goshko »

Да, въпросите по БЕЛ особено, са ми кофти на мен...
Аватар
kamenchooo
В началото бе словото

Мнение от kamenchooo »

goshko написа:Да, въпросите по БЕЛ особено, са ми кофти на мен...
Според мен трябва да има тесове и по биология,география,химия,физика,информатика,физически изпит и поне още 2-3.Не може така само с 2 изпита да се кандидатства.Какъв дипломат ше станеш ако не знаеш Менделеевата таблица :wink: :wink: :wink: :D :D :D :D :D :D :D
Аватар
Page_B
Пишете, о, братя

Мнение от Page_B »

Аз пък си мисля, че ако нямаше математика и български на този тест, успеваемостта на изпита щеше да е много по-ниска... Математиката е ЕЛЕМЕНТАРНА... Не знам какво се учи в МГ, аз съм учила в езикова гимназия, математически профил и нямах никаква нужда от допълнителна подготовка... Беше учудващо лесно (при положение, че има хора, които не могат да пишат и се справят на този тест с оценки над 5.50)... А колкото до българския... Ами там неприятното е, че има само изключения от правилата, но аз лично винаги съм се старала да изчиствам грешките, които допускам при говорене и писане (всеки ги допуска), защото е ужасяващо човек да не знае собствената си граматика :roll: И според мен какъвто и да иска да стане човек, не може да няма елементарни познания по математика и по родния си език (учителката ми по география не можеше да събира обикновени дроби и не смятам, че това е нормално :lol: )
"Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах." Конфуций
Аватар
kamenchooo
В началото бе словото

Мнение от kamenchooo »

Не мисля че на човек без допълнителна подготовка този тест ще му се стори ЕЛЕМЕНТАРЕН http://www.math10.com/bg/testove/test-u ... atika.html
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”