Арабистика, японистика, иранистика и прочие...
Модератор: Boromir
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
Ти или не искаш да раздвижиш малко мозъка или си отегчен до безкрайност, че търсиш заяждане по форумите...
Обяснявам по-подробно - това ми е _интересно_. Песента я дадох като най-най прост пример, който можеш визуално да възприемеш, без да ти пиша фермани на други, по-дълги теми за арабския свят. След това Александър пак даде най-простия пример, какво му харесва в японския. Изобщо не става дума за музикални предпочитания, просто това е най-достъпния пример за болшинството хора.
Надявам се логическата ти мисъл да превключи за момент, че да вникнеш в смисъла на написаното от мен.
Обяснявам по-подробно - това ми е _интересно_. Песента я дадох като най-най прост пример, който можеш визуално да възприемеш, без да ти пиша фермани на други, по-дълги теми за арабския свят. След това Александър пак даде най-простия пример, какво му харесва в японския. Изобщо не става дума за музикални предпочитания, просто това е най-достъпния пример за болшинството хора.
Надявам се логическата ти мисъл да превключи за момент, че да вникнеш в смисъла на написаното от мен.
medicate, medicate
-
Brainless Pirate
- Гутенберг
-
Brainless Pirate
- Гутенберг
Шшшшшт!Morrighan написа:И преводознаниетоWinyan написа:![]()
Арабската култура е древна и интересна. Толкова науки са тръгнали от тях, и приказките и т.н.
Има там.. медицината, астрономията, математиката, нали така
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ти изобщо знаеш ли за какво става въпрос?goshko написа:Да бе... в другия ми живот може би.

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Е, аз завърших вече първи курс индология. Ако някой все пак има някакви въпроси по специалността или изобщо за специалностите в ЦИЕК като цяло, може да ми прати ЛС по всяко време 

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
-
Starbreaker
- В началото бе словото
Зависи коя теория за самсара ще приемем! Според концепцията на Сарвастивада за "анатма" изобщо не съществува пряка трансмиграция. Когато живото същество умре, то умира завинаги, а потока на скандхите направляван от карма и авидя влиза в следваща утроба и така създава ново същество. А ако си вайшнава може да смяташ, че след смъртта те очакват песни и танци до безкрай!black_lady написа:Ти изобщо знаеш ли за какво става въпрос?goshko написа:Да бе... в другия ми живот може би.