Блек метълът е любим,DS написа:или на норвежкия блек метъл и паленето на храмове?
но на паленето на храмове не съм привърженик, не мисля, че е правилно...
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
Ех.. Виждал ли какви са дървените църкви, палени от някои блек метъли през, хм, 92-раTemporary написа:Хмм, при мен е точно обратнотоWinyan написа:Блек метълът е любим,
но на паленето на храмове не съм привърженик, не мисля, че е правилно...![]()
Е разбира се, заявлението ми беше по-скоро с цел да прояви врълия ми атеизъм. Иначе всеки храм е с огромна архитектурна стойност и не бива да се унищожава (но не бива и да се използва по предназначение!Winyan написа:Ех.. Виждал ли какви са дървените църкви, палени от някои блек метъли през, хм, 92-раОстави религия и такива неща - това са стари сгради на по седем-осем века, изцяло от дърво, гравирано красиво с дърворезба... Хубаво е и е жалко да се пали ей така от някой, който мрази християнството, защото то не е вече паметник на християнството, то е паметник на културата като Боянската църква, с която така се гордеем, че е уникална и т.н.
Хахаха, 50:50 - или влизаш или неmimosata написа:Zdraveite,
spored vas kakyv mi e 6ansyt da vlqza skandinavistika?
Tazi godina kanidadatsvam...
Mimi
Аз съм с датски, но дано не ти прозвуча пристрастно. Относно качеството - имай предвид, че преподавателите по норвежки гледат МНОГО сериозно на предмета си. Даже 4 курс норвежки се учи много повече от шведски, пишат се редовно есета, преводи и др. Абе... едва ли не става като първи езикmecho написа:Да ви питам като стана въпрос.
След като изучих шведския () започнах усилено да се питам какво да си запиша като втори език. Засега клоня към датския, не знам дали някога ще успея да разбера какви ги говорят датчаните, но ми звучи готино. Няма да ви питам кой език е по-красив, но ако някой има мнение за качеството на преподаване примерно, ще ми е интересно...