snowwhite написа:на мен основния ми проблем е че чета от тритомната история на Бан и нищо не мога да усвоя понеже там материала е много а аз имам около 5 дни и най-вероятно няма да мога да мина и половината материал.а относно лекциите и упражненията мога да каже че нашите са основно и почети само върху славяните и прабългарите от които направо ми бръмна главата, макар да сме учили българската два семестъра затова търся съвет за материали от които може да се учи и които не са толкова обемни
Еми, страх, не страх - хващай си темите от кандидатсването.
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
Nikince написа:
Между другото.......по-долу прочетох, че питал за жената на Сократ
Някой може ли да каже поне как се казва........... русо съм все пак Аз нищо не знам за нея...
Но виж, Сократ знам кой е
Жени се за Ксантипа, за която се говори, че била зла и проклета жена, но, имайки предвид факта, че Сократ нито е печелил пари (той никога не е взимал пари за разговорите си!), нито е допринасял с нещо за материалното благополучие на семейството си, нищо чудно, че Ксантипа често му била сърдита! Сократ се е женил два пъти!
първият път за Ксантипа от която има син Лампрокъл и втнори път за Мирто дъщеря на Аристид, която Сократ взема без да иска Зестра.
От нея той има двама сина -Сохрониск и Менаксен.
Някои твърдят, че Мирто е била първата му жена, а Ксантипа втората,
а други, че е бил женен за двете едновременно.
По това време Атинските Власти за да увеличат населението на Атина издали закон, според който Човек можел да е женен за една жена и да има деца от друга! Според закона постъпил и Сократ!
no more
Meрси Раче !!! Благодарение на любимия ми колега, съм прпуснала доста факти по история ......... Ама аз съм си виновничка
Аххх Никинце На нас историята ни е утре А вчера и днес малко си развявахме с любимия Д-атата из Боровец и околностите.
Дали ще има въпрос на изпита и за пътечките и пистите из китната ни родина? Май не.. НООООООООООО никога не се знаааааае
Дано те стигнем
Хем се притеснявам,хем ме е обзело спокойствие..не знам и аз. И 3 ми стига,защото всичко друго ми е 6. Нооооо защо да е 3,като може и 4..и 5..а като види другите шестици да реши да ми пише и 6 Малко нахалничка ставам,а
Иначе на 7ми сме планирали...да изхарчим всичко, което имаме в нас....и да си оставим пари самоза пътни................... Ходи ли ти се на шопинг с мен и Мъро