smeshko написа:Абе при Делев е супер бреНай-готиният пич
Правиш теста и после те пита това , което не си отговорил на теста , ама се държи супер готино и много ти помага . При нас (етнолозите) 2ка нямаше .. даже най-малкото май беше 4...
Историциииии.......
Модератор: sientelo
- feichka
- Форумно зомби
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: четвърти
Аз не съм sientelo, ама карай - има време, може и в нея да се преобразя.
А два политически въпроса няма как да ти се паднат, извори могат да ти се паднат като културен въпрос. А ние богомили имаме, защото проф. Ангелов ни разби темите на по-малко въпроси преди изпита. Учих от един учебник, но попринцип за богомилите можеш да намериш във всяка История на България.
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
- koppakabbana
- Пишете, о, братя
- Специалност: МО
- Курс: семестриално завършил
- Nikince
- Пишеща машина
smeshko написа:Абе при Делев е супер бреНай-готиният пич
Правиш теста и после те пита това , което не си отговорил на теста , ама се държи супер готино и много ти помага . При нас (етнолозите) 2ка нямаше .. даже най-малкото май беше 4...
Абе вие етнолозите сте номер едно
На мен изпита ми е на 6-ти и още не съм отворила
Между другото.......по-долу прочетох, че питал за жената на Сократ
Някой може ли да каже поне как се казва........... русо съм все пак
Но виж, Сократ знам кой е
ГГФ РУЛЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ
- feichka
- Форумно зомби
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: четвърти
А, за тази книга забравих, четох я преди изпита, но забравих да я спомена.koppakabbana написа:никакъв случай не отговарайте на въпроса :"Откъде сте чел , колега?" със следното: "От кандидат-студентски теми!"
Личен съвет. А за богомилите цяла книга има - на проф Д.Ангелов - "Богомилството" - има я в Ист. библиотека,но е 400 стр.......
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
на мен основния ми проблем е че чета от тритомната история на Бан и нищо не мога да усвоя понеже там материала е много а аз имам около 5 дни и най-вероятно няма да мога да мина и половината материал.а относно лекциите и упражненията мога да каже че нашите са основно и почети само върху славяните и прабългарите от които направо ми бръмна главата, макар да сме учили българската два семестъра затова търся съвет за материали от които може да се учи и които не са толкова обемни
istori4ka
- ra4e^f
- Форумно зомби
Жени се за Ксантипа, за която се говори, че била зла и проклета жена, но, имайки предвид факта, че Сократ нито е печелил пари (той никога не е взимал пари за разговорите си!), нито е допринасял с нещо за материалното благополучие на семейството си, нищо чудно, че Ксантипа често му била сърдита!Nikince написа:
Между другото.......по-долу прочетох, че питал за жената на Сократ![]()
Някой може ли да каже поне как се казва........... русо съм все пакАз нищо не знам за нея...
Но виж, Сократ знам кой е![]()
![]()
Сократ се е женил два пъти!
първият път за Ксантипа от която има син Лампрокъл и втнори път за Мирто дъщеря на Аристид, която Сократ взема без да иска Зестра.
От нея той има двама сина -Сохрониск и Менаксен.
Някои твърдят, че Мирто е била първата му жена, а Ксантипа втората,
а други, че е бил женен за двете едновременно.
По това време Атинските Власти за да увеличат населението на Атина издали закон, според който Човек можел да е женен за една жена и да има деца от друга! Според закона постъпил и Сократ!