компютърни науки или информационни системи?

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
petio
Пишете, о, братя

компютърни науки или информационни системи?

Мнение от petio »

Ще помоля хората който вече учат в тези специалности да дадат мнения за това кое какви перспективи има, какво е натоварването и т.н. Прочетох програмите, сравнявах обаче отново съм в задънена улица.
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

Дам, не би било зле...
Иначе като разгледаш учебните планове, би трябвало да придобиеш някаква обща представа.
П.П. То в ИС има само зайци. Те още не са се осъзнали къде се намират сигурно, та ти искаш и обяснения да ти дават ;)
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
Аватар
petio
Пишете, о, братя

Мнение от petio »

Абе не са само зайци...нещо повече.Хубаво можеш да прочетеш програмата и да придобиеш ОБЩА представа ама това не стига. Да не говорим, че сега гледах и кредитите как са и ми стана пълна мъгла.Супер неясно са дадени нещата.Затова и исках мнение от хора дет примерно вече една година са изкарали и са по-запознати с нещата.
sasoh
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от sasoh »

От тези двете специалности ако избираш - компютърни науки без да се замисляш

Имам приятели и от двете, знам горе-долу какво учат и ти казвам, че със сигурност няма да направиш грешка ако избереш КН

ИС според мен учат някаква странна смесица от малко математика и малко програмиране + особени за факултета предмети (комуникационни умения wtf), като цяло е особено неориентирана работа и не знам какъв ще излезеш освен ако не се скъсаш да четеш неща извън материала. Не се подлъгвай по името, КН е твоят избор
efegee
Аватар
petio
Пишете, о, братя

Мнение от petio »

[quote="sasoh"]От тези двете специалности ако избираш - компютърни науки без да се замисляш

Имам приятели и от двете, знам горе-долу какво учат и ти казвам, че със сигурност няма да направиш грешка ако избереш КН

ИС според мен учат някаква странна смесица от малко математика и малко програмиране + особени за факултета предмети (комуникационни умения wtf), като цяло е особено неориентирана работа и не знам какъв ще излезеш освен ако не се скъсаш да четеш неща извън материала. Не се подлъгвай по името, КН е твоят избор[/quote]

Добре де а от КН къв ще излезеш?Аз там ми е по неразбираемо щото за ИС от програмата видях че се учи основно уеб програмиране:ASP, XML и т.н.Аз по принцип ми се занимава с такова ама де да знам.А в КН повечето предмети не ми говорят нищо.Има някакви обяснения ама не ги разбирам.На какво се набляга там?Само успях да видя че два предмета(които са от основните майче) се учат основно embbeded system което е много хубаво но малко търсено особено за БГ.А другите предмети не мога да ги разшифровам:(Пак има програмиране ама нз в каква област се набляга а това е много важно.В Информатиката се набляга на приложното програмиране, в ИС доколкото разбрах-уеб програмиране, СИ е пак програмиране с математики и т.н. и КН дет не го знам.Това е проблема.
sasoh
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от sasoh »

КН следва някаква утвърдена по света програма за предмета (в големите университети по света са по същата или поне много близка), така че няма грешка. А СИ за мен е ЗЛЕ
efegee
Аватар
petio
Пишете, о, братя

Мнение от petio »

Благодаря ти за мнението.Все пак:
То хубаво няма грешка...ама колко и да е няма завършили тая специалност още.Просто аз за да я запиша трябва да знам какво ще уча...на какво ще се набляга.Все пак и аз имам някакви предпочитания и т.н.Не е въпроса дали е утвърдена или не.Другите 3 специалности-И,ИС,СИ ги разбрах що годе ама както писах вече КН нищо не ми говори.Знам за двата предмета(единия май беше операционни системи в 4 семестър и системно програмиране в 5 семестър) че са свързани с embbedet system.А това е много високо платено но почти не се търси...да не говорим че в БГ изобщо почти не се търси.
sasoh
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от sasoh »

Е то да не мислиш че скоро ще има завършили ИС, тя от миналата година съществува :lol:
efegee
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

petio написа:embbedet system
:lol:
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”