Арабистика, японистика, иранистика и прочие...
Модератор: Boromir
@Александър
Не бих се учудил да открият и такава специалност, като наблюдавам какви специалности откриват в СУ напоследък...
@phoebe
Аз от интересните или от дразнещите съм? И друго- самият факт, че пишеш по мой адрес, означава че ми обръщаш внимание. Или пък може би греша?
Относно последното- ми бягай в Русе бе приятел, какво правиш тук?
Не бих се учудил да открият и такава специалност, като наблюдавам какви специалности откриват в СУ напоследък...
@phoebe
Аз от интересните или от дразнещите съм? И друго- самият факт, че пишеш по мой адрес, означава че ми обръщаш внимание. Или пък може би греша?
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
- Vaskes
- Летящите Пръсти
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Това ние много добре го знаемеWinyan написа:По-скоро с това, което казах, имам предвид - не идеализирайте специалностите, нито СУ.
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
Гузен-негонен...uktc написа:@Александър
@phoebe
Интересно, тва с дефис ли се пише или не? Я някой по-граматически просветлен от мен да каже как е наистина
Последно промяна от phoebe на 29 Юни 2007, 08:17, променено общо 1 път.
medicate, medicate
-
Александър
- Танцуващия с клавиатури
-
Starbreaker
- В началото бе словото
От Арабистиката до Японистиката маце, разликата е точно... от Земята до Небето!!! Карай! Сигурно и в Узбекистан има хора, които си мислят, че Българистика и Скандинавистика е почти едно и също. 
А иначе в ЦИЕК (Центъра за Източни езици и култури) преподавателите са на много добро ниво. Зам. ректорът проф. Ал. Федотов, който ръководи ЦИЕК, е едновременно и блестящ специалист, и много готин човек.
А иначе в ЦИЕК (Центъра за Източни езици и култури) преподавателите са на много добро ниво. Зам. ректорът проф. Ал. Федотов, който ръководи ЦИЕК, е едновременно и блестящ специалист, и много готин човек.
И аз съм съгласна. Това е единственото нещо, което искам да уча там. Днес си подадох документите и въпреки че писах японистика и тем подобни, няма да се запиша в тях ако ме приематgoshko написа:В тва СУ - един Туризъм има и нищо повече
Има две трагедии в живота - едната е да не получиш това, което искаш, а другата - да го получиш!
- mimosata
- В началото бе словото
Помощ!?
Zdaveite, hora!
Iskam kitaistika, prosto vytre6no, syrceto me podtikva. No ne znam dali 6te imam nqkakvo byde6te s tazi specialnost. Mislq si i za skanidanavisitka i qponistika, znam , 4e e ujasno trudno da vlqza, no za6to ne?
Moql Vi, pomognete mi! Kajete kakvo mislite za skanidnavsitikata , qponistikata, kitasitikata, SLAVQNSKATA FILOLOGIQ, INDOLOGIQ. Mnogo sym obyrkana, a imam bukvalno 4asove da re6a kak da gi naredq kato jelaniq!
Raz4itam na va6ata pomo6t, molq vi!
Mimi
Iskam kitaistika, prosto vytre6no, syrceto me podtikva. No ne znam dali 6te imam nqkakvo byde6te s tazi specialnost. Mislq si i za skanidanavisitka i qponistika, znam , 4e e ujasno trudno da vlqza, no za6to ne?
Moql Vi, pomognete mi! Kajete kakvo mislite za skanidnavsitikata , qponistikata, kitasitikata, SLAVQNSKATA FILOLOGIQ, INDOLOGIQ. Mnogo sym obyrkana, a imam bukvalno 4asove da re6a kak da gi naredq kato jelaniq!
Raz4itam na va6ata pomo6t, molq vi!
Mimi
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
Следвай ума си, каквото ти е интересно, пиши на 1во място, да не си задаваш след това въпроса "ами ако бях написала това а не това?". Всички специалности дет си ги изброила са интересни и хубави, а за бъдеще едва ли някой може да ти каже със сигурност. Кой както се уреди, дипломата е просто бонус към общата култура, която придобиваш по време на следването. Субективно казано естествено, ако искаш да работиш при китайци, а си завършила японистика няма да стане, но надявам се ми разбра общата идея.
Пиши най-отгоре това, което ти е най-интересно, като се абстрахираш от балове, реализации, трудности, съвети от приятели и роднини и т.н.
Пиши най-отгоре това, което ти е най-интересно, като се абстрахираш от балове, реализации, трудности, съвети от приятели и роднини и т.н.
medicate, medicate
- mimosata
- В началото бе словото
kolebaq se...
Blagodarq mnogo za mnenieto za kitaistikata.
Nai-mnogo iskam tova, no ne znam dali 6te imam sili da se abstrahiram ot mnenieto na rodninite. Mai 6te gi naredq skanidanavistika, kitastika, qponistika, slavqnska filologiq, indologiq, jurnalistika.
Pyk az ne znam dali izob6to 6te izkaram tolkova visoko, 4e da vlqza. Tyi 4e, Boja rabota...
Mimi
Nai-mnogo iskam tova, no ne znam dali 6te imam sili da se abstrahiram ot mnenieto na rodninite. Mai 6te gi naredq skanidanavistika, kitastika, qponistika, slavqnska filologiq, indologiq, jurnalistika.
Pyk az ne znam dali izob6to 6te izkaram tolkova visoko, 4e da vlqza. Tyi 4e, Boja rabota...
Mimi
- mimosata
- В началото бе словото
prekaleno sym obyrkana, za da imam daje vyprosi...
Zdravei,
ami po-konkretno iskam da te pitam:
1. naistina li Kitai se razviva (4uvala sym za tqhnata ikonomika) i 6te ima vyzmojnost za rabota posle?
2. ima li silno razviti vryzki Bulgariq-Kitai
3. spored teb kolko godini ot jivota mi 6te idat, za da moje poznaniqta mi za kitaiskiq da stanat dolu-gore prili4ni?
4. za6to si struva da se zahvana s kitaistika, a ne s nqkoq evropeiska filologiq i dali izto4na filologiq e po-dobre ot evropeiska.
5. za6to qponistikata da e TOLKOVA po-dobra ot qponistikata
6. kitacite studeni li sa kym evropeicite - da ne ne me iskat posle nikyde i da ostana bez rabota
7. dali ima vyzmojost posle za prevodi angliiski-kitaski
8. (ako ne nahalstvam) ti s kakyv ezik vleze, s kakva ocenka i za6to to4no kitaistika? druga specialnost li iska6e, ili se naso4i direktno kym tazi? Koq godina si sega? Trudno li se vzemat izpitite? Poneje ako iskam vtora specialnost trqbva da mi e mn visok uspehyt.
9. dokolko se u4at proizvedeniq na kitaiski ezik i dokolko politika i kultura?
10. o6te ot pyrvata godina li po4vata da u4ite kitaiski, ili pyrvo u4ite ob6ti raboti kato razvitie na ezicite, starogrycki i tem podobni?
11. ako vlqza druga specialnost 6te moje li da zapi6a kitaistika vtoro vis6e? mnogo li e trudno vlizaneto i eventualno ako iskam da syvmestq dve filologii, edna ot koito kitaiskam 6te moga li da se spravq?
12. ima li magistraturi po kitaistka i zadyljitelno li e da gi kara6?
13. posle magistraturi sled kitasitika ima li jurnalistika i mejdunarodni otno6eniq
14. 4uvala sym za indologiq 4e pra6tat bezplatno 1 godina sled zavyr6vaneto da u4i6 v Indiq. Sled kitaistikata pra6tat li te i izob6to dali ima perspektiva za razvitie v Kitai s angliiski ezik, ili samo v Bulgariq sys znaniqta po kitaiski?
Predvaritelno blagodarq! Tova sa mi vyprosite, nadqvam se 4e nqma da te zatrudnq mnogo i 6te mi otgovori6!
Mimi
ami po-konkretno iskam da te pitam:
1. naistina li Kitai se razviva (4uvala sym za tqhnata ikonomika) i 6te ima vyzmojnost za rabota posle?
2. ima li silno razviti vryzki Bulgariq-Kitai
3. spored teb kolko godini ot jivota mi 6te idat, za da moje poznaniqta mi za kitaiskiq da stanat dolu-gore prili4ni?
4. za6to si struva da se zahvana s kitaistika, a ne s nqkoq evropeiska filologiq i dali izto4na filologiq e po-dobre ot evropeiska.
5. za6to qponistikata da e TOLKOVA po-dobra ot qponistikata
6. kitacite studeni li sa kym evropeicite - da ne ne me iskat posle nikyde i da ostana bez rabota
7. dali ima vyzmojost posle za prevodi angliiski-kitaski
8. (ako ne nahalstvam) ti s kakyv ezik vleze, s kakva ocenka i za6to to4no kitaistika? druga specialnost li iska6e, ili se naso4i direktno kym tazi? Koq godina si sega? Trudno li se vzemat izpitite? Poneje ako iskam vtora specialnost trqbva da mi e mn visok uspehyt.
9. dokolko se u4at proizvedeniq na kitaiski ezik i dokolko politika i kultura?
10. o6te ot pyrvata godina li po4vata da u4ite kitaiski, ili pyrvo u4ite ob6ti raboti kato razvitie na ezicite, starogrycki i tem podobni?
11. ako vlqza druga specialnost 6te moje li da zapi6a kitaistika vtoro vis6e? mnogo li e trudno vlizaneto i eventualno ako iskam da syvmestq dve filologii, edna ot koito kitaiskam 6te moga li da se spravq?
12. ima li magistraturi po kitaistka i zadyljitelno li e da gi kara6?
13. posle magistraturi sled kitasitika ima li jurnalistika i mejdunarodni otno6eniq
14. 4uvala sym za indologiq 4e pra6tat bezplatno 1 godina sled zavyr6vaneto da u4i6 v Indiq. Sled kitaistikata pra6tat li te i izob6to dali ima perspektiva za razvitie v Kitai s angliiski ezik, ili samo v Bulgariq sys znaniqta po kitaiski?
Predvaritelno blagodarq! Tova sa mi vyprosite, nadqvam se 4e nqma da te zatrudnq mnogo i 6te mi otgovori6!
Mimi
-
Александър
- Танцуващия с клавиатури