Историциииии.......

Подфорум към Историческия факултет

Модератор: sientelo

Заключено
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

smeshko написа:Абе при Делев е супер бре :) Най-готиният пич :) Правиш теста и после те пита това , което не си отговорил на теста , ама се държи супер готино и много ти помага . При нас (етнолозите) 2ка нямаше .. даже най-малкото май беше 4...
:headbang: :headbang: :headbang: а дано и при нас,дано дано дано
Изображение
Аватар
snowwhite
В началото бе словото

Мнение от snowwhite »

sientelo а по принцип може ли да ти се паднат да кажем два политически въпроса или два въпроса върху извори да те питам о6е нещо:как така са ти се паднали богомилите защото при нас ги няма като самостоятелен въпрос и откуде си учила
istori4ka
Аватар
feichka
Форумно зомби
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: четвърти

Мнение от feichka »

Аз не съм sientelo, ама карай - има време, може и в нея да се преобразя. :lol: А два политически въпроса няма как да ти се паднат, извори могат да ти се паднат като културен въпрос. А ние богомили имаме, защото проф. Ангелов ни разби темите на по-малко въпроси преди изпита. Учих от един учебник, но попринцип за богомилите можеш да намериш във всяка История на България.
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
Аватар
snowwhite
В началото бе словото

Мнение от snowwhite »

мерси много за инфо защото съм наистина объркана понеже на нас не ни бяха казали нищо по този въпрос аз доколкото знам нашата и вашата програма са еднакви
istori4ka
Аватар
snowwhite
В началото бе словото

Мнение от snowwhite »

feichka а този учебник от който си учила от у-ще ли е и беше ли ти достатъчен защото нас каймакамова ни предупреди да не у4им от учебници и кандидат-студентски теми защото не било достатъчно и щяла да ни скъса :(
istori4ka
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Аз лично си учих от лекциите и упражненията, книгата на Петър Ангелов за българската история + необходивите материали от 3-томната история на България по въпросите за Второ българско царство.
Като птичка в небесата :)
Аватар
feichka
Форумно зомби

Мнение от feichka »

Аз ще си замълча откъде съм учила. :lol: А и за богомилите в лекционния курс на проф. Ангелов май има за тях, но пак ти казвам - хващаш примерно първи том от тритомната история на България, лекции, упражнения и т.н. и учиш. :)
Аватар
koppakabbana
Пишете, о, братя
Специалност: МО
Курс: семестриално завършил

Мнение от koppakabbana »

никакъв случай не отговарайте на въпроса :"Откъде сте чел , колега?" със следното: "От кандидат-студентски теми!"
Личен съвет. А за богомилите цяла книга има - на проф Д.Ангелов - "Богомилството" - има я в Ист. библиотека,но е 400 стр.......
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

Дали Делев държи на цивилизацийките преди Гърция ;) т.е. Китай, Индия,Иран .. че нещо започнах да ги смесвам :(
Изображение
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Ами ако ти се падне като въпрос, трябва да знаеш най-основните работи.Иначе Делев си държи най-много на Рим :wink:
Като птичка в небесата :)
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

мерси мнооого :toothy8:
Изображение
Аватар
Nikince
Пишеща машина

Мнение от Nikince »

smeshko написа:Абе при Делев е супер бре :) Най-готиният пич :) Правиш теста и после те пита това , което не си отговорил на теста , ама се държи супер готино и много ти помага . При нас (етнолозите) 2ка нямаше .. даже най-малкото май беше 4...

Абе вие етнолозите сте номер едно ;)

На мен изпита ми е на 6-ти и още не съм отворила ;)

Между другото.......по-долу прочетох, че питал за жената на Сократ ;)
Някой може ли да каже поне как се казва........... русо съм все пак ;) Аз нищо не знам за нея...
Но виж, Сократ знам кой е :lol: :lol: :D
ГГФ РУЛЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ
Аватар
feichka
Форумно зомби

Мнение от feichka »

koppakabbana написа:никакъв случай не отговарайте на въпроса :"Откъде сте чел , колега?" със следното: "От кандидат-студентски теми!"
Личен съвет. А за богомилите цяла книга има - на проф Д.Ангелов - "Богомилството" - има я в Ист. библиотека,но е 400 стр.......
А, за тази книга забравих, четох я преди изпита, но забравих да я спомена. :lol:
Аватар
snowwhite
В началото бе словото

Мнение от snowwhite »

на мен основния ми проблем е че чета от тритомната история на Бан и нищо не мога да усвоя понеже там материала е много а аз имам около 5 дни и най-вероятно няма да мога да мина и половината материал.а относно лекциите и упражненията мога да каже че нашите са основно и почети само върху славяните и прабългарите от които направо ми бръмна главата, макар да сме учили българската два семестъра затова търся съвет за материали от които може да се учи и които не са толкова обемни
istori4ka
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

Nikince написа:
Между другото.......по-долу прочетох, че питал за жената на Сократ ;)
Някой може ли да каже поне как се казва........... русо съм все пак ;) Аз нищо не знам за нея...
Но виж, Сократ знам кой е :lol: :lol: :D
Жени се за Ксантипа, за която се говори, че била зла и проклета жена, но, имайки предвид факта, че Сократ нито е печелил пари (той никога не е взимал пари за разговорите си!), нито е допринасял с нещо за материалното благополучие на семейството си, нищо чудно, че Ксантипа често му била сърдита!
Сократ се е женил два пъти!
първият път за Ксантипа от която има син Лампрокъл и втнори път за Мирто дъщеря на Аристид, която Сократ взема без да иска Зестра.
От нея той има двама сина -Сохрониск и Менаксен.
Някои твърдят, че Мирто е била първата му жена, а Ксантипа втората,
а други, че е бил женен за двете едновременно.
По това време Атинските Власти за да увеличат населението на Атина издали закон, според който Човек можел да е женен за една жена и да има деца от друга! Според закона постъпил и Сократ!

:roll: :roll: :roll: no more :roll:
Изображение
Заключено

Обратно към “ИФ”