Кандидат-политолози
Модератор: Boromir
- ball_breaker
- В началото бе словото
каква политология???4 години си я бих в главата тая специалност в СУто...и проблемът не е толкова в това че студенти или преподаватели са некомпетентни...а по скоро в това че много не се виждахме един с друг и то не само по наша вина...който ми хвали тази политология,нека си даде ясна представа(ако е бил там) и си зададе въпроса с колко даскали се е видял чак на изпитите , защото преди това не сме имали честта...положението е кофти и истината е, че не е лошо това което говорят хората...лошото е че е вярно...иначе ,ако не ти пука за ученето - идеално - лесно място да изкараш това висше ,престижно,все още ...без усилия...и преподавателите(най отговорно го заявявам)са готини повечето и имат какво да кажат...когато дойдат ...та това е... успех,мислете преди да се набутате като мен 2002 - първо желание ,на първо класиране политология...най много сълзи са проляти от сбъднати мечти....
айде умната и успех на всички:)
-
AzoN
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право
- Курс: втори
В тези НПО-та преспокойно могат да работят и юристи... Трудовият пазар става все по-либерален и рядко някой е ограничен да работи толкова тясно по специалността си. Все по-често единственото, което се изисква, е висше образование. Това важи особено много за хуманитарните науки, които до преди 10 г. бяха по-малко. А за юристите вратите са отворени навсякъде - ако говорим за политика, то юридическото образование те прави далеч по-адекватен към законодателния процес, отколкото всяко друго. За журналистиката - също, много често журналисти са неподготвени да се изказват по юридически въпроси, а това все по-често се налага. Всъщност познавам спортен журналист, който е инженер по образование. Ако човек е кадърен, образованието единствено ще му създаде нови перспективи...
-
benitabeni:)
- От дъжд на вятър
Егаси как я оплюхте специалността, пък Райков така да ме беше зарибил. Незнам той ли витае в облаците или вие не сте случили, незнам. Все пак я пиша втора. Имайки предвид че навсякъде положението е едно и също, то тогава по добре Политология в СУ отколкото нещо друго някъде другаде. Поне докато работодателите са заблудени че като си учил в СУ трябва ти отварят врати на всякъде, ще се възползваме 
В този фалшив свят, хората копнеят за нещо истинско.
-
Райков
- От дъжд на вятър
- Специалност: Политология, СУ "СВ. Климент Охридски"
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Че аз си витая в облаците е широко известно
(многото алкохол до какво води)
Не исках да излезна чак такъв бранител на специалността. Трябваше май да се занимавам с реклама
@AzoN - напълно съм съгласен с теб и особено с последното ти изречение.
@benitabeni:) - не си губи времето. Пет пъти за политологията не си заслужават. (ето тук вече звуча по-добре май
)
@ball_breaker - някой да те е държал насила 4 години в тази специалност??? Иначе си прав, че някои преподаватели направо ...
Хора успех с кандидатстването! С някои от вас предполагам ще се видим през октомври или може би по-рано, ако изявите желание да видите новото си учебно заведение на един своеобразен BEERTOUR.
Аз се отдавам на сесията и оставям спора изцяло във ваши ръце
Не исках да излезна чак такъв бранител на специалността. Трябваше май да се занимавам с реклама
@AzoN - напълно съм съгласен с теб и особено с последното ти изречение.
@benitabeni:) - не си губи времето. Пет пъти за политологията не си заслужават. (ето тук вече звуча по-добре май
@ball_breaker - някой да те е държал насила 4 години в тази специалност??? Иначе си прав, че някои преподаватели направо ...
Аз се отдавам на сесията и оставям спора изцяло във ваши ръце
-
- От дъжд на вятър
- ball_breaker
- В началото бе словото
по повод въпрос зададен от Райков - не насила не са ме държали но имах една учителка в даскалото, която едно време казваше - "ръката се е развила,защото е работила,що не ти се е развил задника...същото е и с мозъка..." та след първата прекарана година моя мозък бавно започна да закърнява, после вече бях изгубила навика да уча и ми беше по-лесно да остана и да завърша"престижната" специалност ...всичко това го пиша не за да си водя задочен спор с теб,а за да предупредя някой да не се хакне там ,защото е очаквал кой знае какво от ФФ и специално от политологията...
и само пак да кажа по повод преподавателите - ясно е, че преподават в НБУ за пари и при нас за престиж..обърнете внимание по телевизията като ги гледате(щото наживо е по-малко вероятно някои от тях да дойдат)забележете какво пише под имената им:"доцент в СУ" много рядко пише "доцент в НБУ"...едва ли проблемът и ситуацията е такава само при нас,но аз само това познавам ...и затова се включих в темата...няма как да говоря за историческия факултет например,защото не съм била там...и пак казвам, за да не бъда разбрана погрешно...не се сърдя на никой, че останах там,освен на себе си...но поне не искам някой друг да се прекара..успех бивши и бъдещи колеги 
-
- От дъжд на вятър
това е въпрос на гледна точка и на очаквания... много добре знам какво се учи там...интересно ми е друго: защо всички се блъскат да влязат политология, без да имат желание и представа за специалността и после се оплакват, че "за нищо не става"! първо трябва да знаеш какво искаш, а после и да го постигнеш.... що се отнася до мен: знам за какво става дума и в политологията и в други специалности. не трябва да се тръгва да се прави нещо и да се иска без да знаеш за кво става дума... а дали е загуба време, отново зависи от гледната точка... и както е казал Алеко: "разни хора, разни идеали"!