Арабистика, японистика, иранистика и прочие...
Модератор: Boromir
sientelo, я по-добре заложи на някоя магистратура - извън нашата катедра обаче
Сериозно - не смятам, че тази магистратура ти е толкова полезна, при условие че бакалавърската ти степен не е `Арабистика` - няма да научиш арабски през нея , а като не го знаеш всички изследвания, които правиш, се ограничават ужасно! Я давай направо бакалавърска степен

Just a world that we all must share
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
а това ми е напълно ясно, пък и доколкото знам не мога да карам магистратура по Арабистика без бакалавърска степен по товаcoup написа:sientelo, я по-добре заложи на някоя магистратура - извън нашата катедра обачеСериозно - не смятам, че тази магистратура ти е толкова полезна, при условие че бакалавърската ти степен не е `Арабистика` - няма да научиш арабски през нея , а като не го знаеш всички изследвания, които правиш, се ограничават ужасно! Я давай направо бакалавърска степен
![]()
Като птичка в небесата 
- muligan-cho
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Китаистика
- Курс: втори
Миналата година по това време се колебаех дали да не се пробвам за скандинавистика. Учат ми се езиците, интересувам се и от културата... Но се отказах по няколко причини. Първо, не мислех, че мога да науча английския достатъчно добре за 1 година. Плюс това езици могат да се учат цял живот. Сметнах, че сега е моментът да опитам да сбъдна една по-отдавнашна мечта - биологията. Иска ми се да се занимавам с наука. А за езиците ще остане време все някога.
And with a little pen-knife held in her hand
She plugged him through and through
And the wind did roar and the wind did moan
She plugged him through and through
And the wind did roar and the wind did moan
- HaPuCyBaHa
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
-
black-cashmere
- В началото бе словото
-
Brainless Pirate
- Гутенберг
Специалността си е окей, но факултетът обаче не ме кефи, бакалавърският учебен план съкс, и разни неща, с които няма да наводнявам темата. Надявам се наличните проблеми в катедрата да се оправят и бъдещите колеги да се кефятVaskes написа:Що бе, да не би да не я кефи нещо?Crematory написа:![]()
Васкес, ти пиши на Winyan да ти обясни за скандинавистиката![]()
Нали ви казвам, бягайте от ФКНФ просто.![]()
-
pokahontas
- В началото бе словото
-
Brainless Pirate
- Гутенберг
Абе не че ме дразнят, ама и аз незнам.. А иначе са ми интересни достаWinyan написа:Ех , ако те дразнят и не ти харесва културата им, защо си го писалКрасимир! написа:Аз ги писах тия, пък да видим, ако ме приемат, или ще се прехвърлям или ще си ги учаАма японистика, к'во лошо има
Освен, че ме дразнят цялата монголоидна раса
?
-
Александър
- Танцуващия с клавиатури
Безкрайно тъпо, наистина. Това са специалности, в които трябва да влизаш само ако имаш интерес към страните и културите им. Знам какво се получава иначе - и не е приятно за никого.Winyan написа:Ех , ако те дразнят и не ти харесва културата им, защо си го писалКрасимир! написа:Аз ги писах тия, пък да видим, ако ме приемат, или ще се прехвърлям или ще си ги учаАма японистика, к'во лошо има
Освен, че ме дразнят цялата монголоидна раса
?
А тоя хляб не знам къде го видя, ама дай една филия и на мене.