Арабистика, японистика, иранистика и прочие...

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
coup
Вазов

Мнение от coup »

sientelo, я по-добре заложи на някоя магистратура - извън нашата катедра обаче :lol: Сериозно - не смятам, че тази магистратура ти е толкова полезна, при условие че бакалавърската ти степен не е `Арабистика` - няма да научиш арабски през нея , а като не го знаеш всички изследвания, които правиш, се ограничават ужасно! Я давай направо бакалавърска степен :twisted: :)
Just a world that we all must share
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

coup написа:sientelo, я по-добре заложи на някоя магистратура - извън нашата катедра обаче :lol: Сериозно - не смятам, че тази магистратура ти е толкова полезна, при условие че бакалавърската ти степен не е `Арабистика` - няма да научиш арабски през нея , а като не го знаеш всички изследвания, които правиш, се ограничават ужасно! Я давай направо бакалавърска степен :twisted: :)
а това ми е напълно ясно, пък и доколкото знам не мога да карам магистратура по Арабистика без бакалавърска степен по това :roll: но наистина ако имам свободно време ще си я уча с кеф, стига да влезна :arrow: просто Изтокът ме влече неимуверно и бих учила с кеф Арабистика или Иранистика 8)
Като птичка в небесата :)
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

Вие сте ненормални...
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
Аватар
muligan-cho
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Китаистика
Курс: втори

Мнение от muligan-cho »

Аз искам да уча китаистика...след време, че съм още малък.. :lol: :lol: Но много искам, иначе..
Starchild
В началото бе словото

Мнение от Starchild »

Миналата година по това време се колебаех дали да не се пробвам за скандинавистика. Учат ми се езиците, интересувам се и от културата... Но се отказах по няколко причини. Първо, не мислех, че мога да науча английския достатъчно добре за 1 година. Плюс това езици могат да се учат цял живот. Сметнах, че сега е моментът да опитам да сбъдна една по-отдавнашна мечта - биологията. Иска ми се да се занимавам с наука. А за езиците ще остане време все някога.
And with a little pen-knife held in her hand
She plugged him through and through
And the wind did roar and the wind did moan
Аватар
HaPuCyBaHa
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от HaPuCyBaHa »

а Арабистика може ли да се запише като втора специално след първата или втората година??? :roll:
Аватар
coup
Вазов

Мнение от coup »

Може, след втората година, ако отпуснат места, но те обикновено отпускат.
Just a world that we all must share
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
black-cashmere
В началото бе словото

Мнение от black-cashmere »

Аз ще пиша тези специалности... надявам се в една от тях да ме приемат :lol: ...
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

Vaskes написа:
Crematory написа::lol:
Васкес, ти пиши на Winyan да ти обясни за скандинавистиката :twisted:
Нали ви казвам, бягайте от ФКНФ просто.
Що бе, да не би да не я кефи нещо? :roll:
Специалността си е окей, но факултетът обаче не ме кефи, бакалавърският учебен план съкс, и разни неща, с които няма да наводнявам темата. Надявам се наличните проблеми в катедрата да се оправят и бъдещите колеги да се кефят :D щото иначе жалко.
pokahontas
В началото бе словото

Мнение от pokahontas »

Winyan, я все пак сподели какви са проблемите, защото на нас, кандидатите за тези специалности, ще ни е полезна тази информация. Не смятам, че ще е разводняване на темата.
Благодаря!
Аватар
Красимир!
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Красимир! »

Аз ги писах тия, пък да видим, ако ме приемат, или ще се прехвърлям или ще си ги уча :) Ама японистика, к'во лошо има :) Освен, че ме дразнят цялата монголоидна раса :D
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

Красимир! написа:Аз ги писах тия, пък да видим, ако ме приемат, или ще се прехвърлям или ще си ги уча :) Ама японистика, к'во лошо има :) Освен, че ме дразнят цялата монголоидна раса :D
Ех , ако те дразнят и не ти харесва културата им, защо си го писал :shock: ?
FTF
Писаружяк

Мнение от FTF »

Да е верно. Доколкото знам се учи език, култура, прочие. Ще ги сънуваш жълтите братя. Ако си мазохист се записвай, ако не ти понася не се тормози :wink:
В този фалшив свят, хората копнеят за нещо истинско.
Аватар
Красимир!
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Красимир! »

Winyan написа:
Красимир! написа:Аз ги писах тия, пък да видим, ако ме приемат, или ще се прехвърлям или ще си ги уча :) Ама японистика, к'во лошо има :) Освен, че ме дразнят цялата монголоидна раса :D
Абе не че ме дразнят, ама и аз незнам.. А иначе са ми интересни доста :) А и има хляб в тая Японистика :)
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

Winyan написа:
Безкрайно тъпо, наистина. Това са специалности, в които трябва да влизаш само ако имаш интерес към страните и културите им. Знам какво се получава иначе - и не е приятно за никого. :roll:
А тоя хляб не знам къде го видя, ама дай една филия и на мене. :twisted:
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”