готово
вече е късноФТФ, целувки и прочее след 12
иначе ще ни сезират от СЕМ
Модератор: Boromir
Това мислене е също толкова вредно колкото и така нареченото презрение към хората от провинцията от столичаните. С какво се самоизтъква? С това, че е казал, че е от София? Точно на такива предубедени хора в провинцията само като им кажеш, че си от София и ще ти отрежат главата с поглед. Отделно като кажа на някой, че София за мен е най-хубавия град в БГ и се радвам, че съм роден тук и вече не зная как не са ме подкарали с шутове, а в това не виждам нищо странно, просто съм израстнал тук и изпитвам някаква привързаност към града си, както хора от Варна, Пловдив и т.н. Адски дразнещо е някакви хора от провинцията да дойдат тук да учат и да почнат да редят колко отвратителен град бил София, какви боклуци били софиянците, как нямали търпение да се приберат и т.н. особено ако въпросните са излизали 2 пъти от Студентски град и то на отиване и връщане от автогарата.явор написа:Ако живееше на морето и лятото срещнеш субект, който ти каже, че е от София (без да претендирам, че е кореняк) и ти щеше да имаш подобни чувства към него. Просто идея си нямаш за какво самоизтъкване става въпрос. Столичанин, дошъл на море, се смята за "цар" на цяла България. Това е проблемът. Много пъти съм давал пример, че варненци и пловдивчани, и благоевградчани, и плевенчани нямат такива чувства помежду си. Време е да се замислят столичани, че явно си има основание за това... Какво ще кажеш по този въпрос.