Така сега и аз да се включа... Разбирам, че страдаш, че СУ се намира в "толкова ужасен град". Но кажи ми как в софийския градски транспорт разбират, че не си от София, или на улицата... Ти казваш, че се държат зле онези, "столичаните" (които живеят тук от 1 година). Ами аз не си представям къде си го срещнал това отношение. Моля да ми разясниш, защото не си представям как някой в градски транспорт седи и те унижава, защото не си от София... или на улицата... Извинявай, но по принцип в този град хората са по-изнервени (споменахте вече за трафика, а аз ще добавя : Всеки знае как карат онези с регистрационен номер, започващ със СА)... Е, затова сме изнервени. И с нищо не сме виновни, нито че сме родени тук, нито че СУ е тук, нито че някой "селянин" (тази дума я използвам не за географски произход), живеещ в София, се мислел за нещо повече.. Във всеки град има хора и хора.. в град, като София има много хора и много хора. Не разбирам защо трябва да се обсъжда това... Хубаво - още сте повече, вие хората от провинцията (не влагам нищо лошо в тази дума), но когато всички дойдете да учите в СУ, УНСС, ТУ, просто "столичаните" ще станат повече и спорът ще става все по-безсмислен. И вече казах, че истински столичанин, който се дразни от вас, отдавна е заминал в чужбина (познавам много такива)...=> никой останал не ви мрази, търпим се, съжителстваме някакси, дори си говорим и пътуваме на тясно в градския транспорт - ставаме близки. Всеки си има причина да дойде в София и точно поради това всеки си има причина да не идва ( ти, например си обичаш Варна)... Ами всеки си знае пътя към дома и ако не му харесва тук - може да го последва. Не е задължително да си завършил СУ. Ако ти искаш това, трябва да се примириш, че тук, както и в другите градове има и лоши, и добри страни. Явно добрите са повече, щом си тук

"Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах." Конфуций