Провинциална треска

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

zlaty_vn
В началото бе словото

Провинциална треска

Мнение от zlaty_vn »

Не целя да обидя никого с тази тема,а само да споделя.От 1 година съм студентка в СУ,от гр.Варна съм.Рядко се връщам,може би 3-4 пъти годишно.Струва ми се ужасно сиво и грозно,провинция в пълния смисъл на думата.Не зная на какво се дъжи и как се чувстват колегите ми от по-малките градове.При вас как е,изпитвали ли сте подобно чувство някога,тези които не сте от София?
Аватар
Ton4eto
Летописец Виртуоз
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Ton4eto »

:shock: :shock: :shock: :shock: и аз съм от Варна, НО подобно нещо определено не се случва с мен....напротив, оценявам в колко красив град съм живяла :?
I don't know where I belong
But I'll be moving on...
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

И при мен е обратното. Връщам се в Сливен и... Божичко, тишинка и спокойствие. И толкова малко автомобили
Аватар
Page_B
Пишете, о, братя

Мнение от Page_B »

Не знам как е, но не мога да разбера защо някои хора толкова се възхищават на София... Тя е станала ужасна (за съжаление)... да, красив град е, но когато хората в него надвишат цифрата 2 000 000 става много страшно :( .... Едва ли Бургас, Варна и т.н. биха изглеждали "сиво"... София е сива... от мръсния въздух :lol:
"Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах." Конфуций
Аватар
Dita
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от Dita »

от Плевен съм аз. В началото много я харесвах тая София, но последните месеци едва изтрайвам там (прибирам се всеки weekend).. Мръсно, натоварено, напрегнато..
eva_riba
В началото бе словото

Мнение от eva_riba »

защо и тук трябва да се засяга тази тема София срещу всички други? глупаво е. като не ви харесва толкова никои не ви кара да идвате
или се отитаите да събудите градовете си.
в повечето по-маки градове в които съм била всеки седи и чака
какво чака и той нз
псува шотиЪ и и се оплаква колко е зле :shock: нз не ви познавам и се надявам да не сте такива
не искам да убидя никога лични наблюдения :?
mrent
От дъжд на вятър

Мнение от mrent »

Значи аз съм си от София, но всяко лято ходя за малко или много до Сливен, защото там е баба (видях че има хора от там, които пишат тук - поздрави :) ). Бил съм и в Ямбол и общо взето си имам представа как е в "провинцията". Честно казано в София е много по-различно. Трафика е побъркващ, а градския транспорт отвратителен. В Сливен например винаги си ходя пеш и е голям кеф. :) Много по-чисто е, но и хората са по-различни като цяло. От друга страна и столицата има предимства, но не мисля че живота в голям град е толкова уютен.
да управляваш означава да служиш
Аватар
Page_B
Пишете, о, братя

Мнение от Page_B »

Мен ме дразни, че трябва да има такова разграничение- София - извън София... Хората от София не поставят такива разграничения (или поне тези, които аз познавам)... Защо да има разлики? И заглавието на темата е малко отблъскващо...
Аватар
Ton4eto
Летописец Виртуоз
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Ton4eto »

не аз не съм казала, че в София не ми харесва, напротив :lol: но както казва mrent и едното и другото си имат предимства :wink:
I don't know where I belong
But I'll be moving on...
Аватар
Page_B
Пишете, о, братя

Мнение от Page_B »

Но аз не те обвинявам в това.. просто констатирам, че постоянно излизат топици на тема градове, села, селяни, столичани и т.н. То е ясно, че вече всички сме столичани... Писна ми от спорове кой град е по-голям, кой е по-хубав и т.н.
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Аз пък бих казал точно обратното!!! Както повечето от вас знаят, аз съм от Варна и именно София е сивия и грозен град!!! Направо недоумявам как може да има подобно мнение!!!

П.П. Надявам се, авторката да се е объркала!

П.П.П. Или може би Илиян, или някой негов "фен" я е пуснал тази тема само и само да ме дразни!
Подобно мнение, според мен, може да изрази само някоя мацка, дето по цели нощи ходи по партита в друсалски клубове. С друго няма какво да и хареса толкова София! Пропуснах шопинга ... и все пак... Колорит в София има само във възможността да срещнеш какви ли не извратеняци и други образи, живеещи в друг свят, на друга планета.

П.П.П.П. "Злати" я разкажи за живота си във Варна, да те чуем.
Последно промяна от явор на 26 Юни 2007, 00:10, променено общо 1 път.
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Page_B написа:Хората от София не поставят такива разграничения
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Дам... ние сами сме си го измислили това "провинция" :lol: :lol: :lol: :lol:
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Отворете сърцата си ;)
Аватар
Page_B
Пишете, о, братя

Мнение от Page_B »

Не тя думата е била нормална, докато някой не се е засегнал... знам, че ти е болна тема, но имам чувството, че тази омраза към столичани е наистина безпочвена... Кой ви мрази вас? Нали по цял ден виждам колко са столичаните в столицата... Който ви е мразил отдавна е в чужбина => сега никой не ви мрази :) И ако не ви харесва "провинция"- измислете друг начин да я наричаме :)
Райков
От дъжд на вятър
Специалност: Политология, СУ "СВ. Климент Охридски"
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Райков »

Всички тука те знаят откъде си споко :lol:
Нали си имате Хемингуей и "Всичко отдалечено от морето е провинция".
Аз съм си провинциалистче, ко да са праи :lol:
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Page_B написа:...имам чувството, че тази омраза към столичани е наистина безпочвена...
Ако живееше на морето и лятото срещнеш субект, който ти каже, че е от София (без да претендирам, че е кореняк) и ти щеше да имаш подобни чувства към него. Просто идея си нямаш за какво самоизтъкване става въпрос. Столичанин, дошъл на море, се смята за "цар" на цяла България. Това е проблемът. Много пъти съм давал пример, че варненци и пловдивчани, и благоевградчани, и плевенчани нямат такива чувства помежду си. Време е да се замислят столичани, че явно си има основание за това... Какво ще кажеш по този въпрос.
Райков написа:Всички тука те знаят откъде си споко :lol:
Нали си имате Хемингуей и "Всичко отдалечено от морето е провинция".
Аз съм си провинциалистче, ко да са праи :lol:
:roll: :lol: :lol: :lol:
Отворете сърцата си ;)
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”