П.П.: Държа непременно в тази тема да се включи и колегата goadelic
характер/музика
Модератори: Ангел, Ice_Spirit
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
характер/музика
Спомних си, че преди време разговарях дълго с една позната на тази тема
До каква степен характерът на човек определя музикалните му вкусове и обратно - как по-късно любимата музика дооформя вижданията му... Е?
-
mushroomhead
- Легендарен флуудър
Въпросния колега не съм го засичал из форума скоро,та не се знае дали ще се включи...
Ми несъмнено в 80-90% от случайте именно характера определя не само музиката ,но и въобще нещата по които си пада...(но като пада да внимава да не се удари
).останалите 10-20% са в категорията "поддава се на външно влияние"
Знаеш си ме -обичам процентите

Ми несъмнено в 80-90% от случайте именно характера определя не само музиката ,но и въобще нещата по които си пада...(но като пада да внимава да не се удари
Знаеш си ме -обичам процентите
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
Ще се включи, обзалагам сеmushroomhead написа:Въпросния колега не съм го засичал из форума скоро,та не се знае дали ще се включи...
Що не споделиш някакви наблюдения по въпроса?
Аз съм забелязал, че в голяма част от случаите (1. не става въпрос за клинични случаи
-
mushroomhead
- Легендарен флуудър
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
-
mushroomhead
- Легендарен флуудър
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
И аз смятам, че имат много общо. Или по-точно характерът на човек определя стила музика, който слуша...след което се появява и обратното влияние. Например един неразбран индивид, бунтуващ се вътрешно срещу света като цяло или отделни негови проявления би слушал тежка ( или тежка агресивна, или тежка депресарска- зависи
)музика. Която впоследствие задължително ще доразвие вътрешния му свят в съответната посока- ше го убеди, че светът е още по-сдухан, отколкото си е мислил, или ще го доубеди, че той просто е различен и може да се оправя и без да се съобразява със средата. Аз лично се определям като рокаджия-нещо средно между
и
В този тип музика намирам олицетворението на моя личен бунт, на моята различност.....Мисля че за всеки е така.

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Обратна връзка:
Ами, ако характерът определя музикалната ориентация, то тогава аз съм най-безхарактерната личност по кълбото земно!
Слушам адски разнообразна музика- отдавна не се ограничавам в един стил. Имало е времена, когато съм дънил само хеви метъл, само готик, само нирвана...Сега слушам какво ли не...
Но при повечето хора си има и закономерности де. Често зависи от средата, в която израства човек. Има хора, израснали в артистична среда, които слушат класическа музика от много малки и това е тяхната музика. Има и такива, които са от по-простоват произход, родителите им цъкат касетки със сръбска музика или въртят по цял ден Планета...и децата им попиват техния вкус. После обличат зелените панталони с цепка до кръста, прашките лъсват отзад, гримът лъщи на лицето и в такт с чалгата се върти дупето...
Други пък, било то щото бащата слушал навремето пърпъл и цепелин, било щото искат да са по-различни, се ориентират към рок музиката и откриват света на жиците.
Много е относително...всеки си има причини. Аз се запалих в шести-седми клас и оттогава съм слушал какво ли не...от рок нататък... Но винаги Нирвана!!!!!!!!!!!

Слушам адски разнообразна музика- отдавна не се ограничавам в един стил. Имало е времена, когато съм дънил само хеви метъл, само готик, само нирвана...Сега слушам какво ли не...
Но при повечето хора си има и закономерности де. Често зависи от средата, в която израства човек. Има хора, израснали в артистична среда, които слушат класическа музика от много малки и това е тяхната музика. Има и такива, които са от по-простоват произход, родителите им цъкат касетки със сръбска музика или въртят по цял ден Планета...и децата им попиват техния вкус. После обличат зелените панталони с цепка до кръста, прашките лъсват отзад, гримът лъщи на лицето и в такт с чалгата се върти дупето...
Други пък, било то щото бащата слушал навремето пърпъл и цепелин, било щото искат да са по-различни, се ориентират към рок музиката и откриват света на жиците.
Много е относително...всеки си има причини. Аз се запалих в шести-седми клас и оттогава съм слушал какво ли не...от рок нататък... Но винаги Нирвана!!!!!!!!!!!
-
mushroomhead
- Легендарен флуудър
Може би не с тези проценти, но съм съгласен, че това са 2-те основни неща, които определят избора на музика. Във всеки стил има нещо хубаво след като съществува, нормално е обаче да не сваляме хаотично песни от различни стилове, за да го открием. Вместо това се доверяваме на хора, които са ни симпатични и слушат даден стил, които са ни обяснили какво харесват във въпросната музика или просто за да се приближим до тях. По принцип слушам "тежка" музика, но наскоро покрай една приятелка започнах от време на време да си пускам Portishead, Emiliana Torrini...неща, които нямат нищо общо с това, което слушам по принцип. Лошо няма, стига да не ставаш позъор и да се пробутваш за "true fan" само, за да се харесаш на някого - нещо, което като че ли най-често се среща при псевдо-блек/дет/готик метълките харесали си някой батко с дълга косаmushroomhead написа:Въпросния колега не съм го засичал из форума скоро,та не се знае дали ще се включи...
Ми несъмнено в 80-90% от случайте именно характера определя не само музиката ,но и въобще нещата по които си пада...(но като пада да внимава да не се удари).останалите 10-20% са в категорията "поддава се на външно влияние"
Знаеш си ме -обичам процентите![]()
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Обратна връзка:
почти се засегнах на тема "харесала си батко с дълга коса"...ми не ми е батко пъкSw1tched написа: при псевдо-блек/дет/готик метълките харесали си някой батко с дълга коса
а сега относно музиката и характера...в известен смисъл Принцеса беше права - музиката може да го дооформи.Тя създава някаква ценностна система, на която дадения човек малко или много подсъзнателно се подчинява, та от там и доизгражда характера.Това,че аз съм избрала да слушам тежка и депресарска музика обаче не значи,че съм си депресарка
Aз познавам един такъв човек..Vintersorg написа: Други пък, било то щото бащата слушал навремето пърпъл и цепелин, било щото искат да са по-различни, се ориентират към рок музиката и откриват света на жиците.
--> 

-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
-
mushroomhead
- Легендарен флуудър
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър