Ако хората не са наясно какво искат да учат, то по-добре да не кандидатстват. За какво да си губите 1 година от живота
Кандидат-политолози
Модератор: Boromir
- marinela_koleva
- В началото бе словото
- Курс: друг
Доста интересен въпросThink написа:Райков, защо направо не разясниш какво учите?Нали не е само политика? Ти, например, какви планове за бъдеща реализация имаш след като завършиш?
Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят.
--- Бъртранд Ръсел ---
--- Бъртранд Ръсел ---
- Mira-kiflichkata
- В началото бе словото
http://forum.uni-sofia.bg/filo/display. ... _pr_pol_up
Като кликате на линкчетата и програмите на предметите ги има. Изобщо за философския търсете всичко в този сайт.
Като кликате на линкчетата и програмите на предметите ги има. Изобщо за философския търсете всичко в този сайт.
-
Райков
- От дъжд на вятър
- Специалност: Политология, СУ "СВ. Климент Охридски"
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
@lo_flo - да можеш да я запишеш като втора специалност.
@Think - бих искал да работя в някоя НПО (неправителствена организация). Тук например може да намерите една от най-добрите - http://www.cls-sofia.org . Иначе доста от колегите ми искат да "влязат в управлението" на държавата
Политологията отваря врати и за двете ( надявам се
)
@Think - бих искал да работя в някоя НПО (неправителствена организация). Тук например може да намерите една от най-добрите - http://www.cls-sofia.org . Иначе доста от колегите ми искат да "влязат в управлението" на държавата
Политологията отваря врати и за двете ( надявам се
Кой курс си, Райков, че си още така сладко заблуден? Ние още в края на първи семестър на първи курс осъзнахме, че "Безработен политолог няма" и "Който иска може да влезе в управлението" са чистокръвни лъжи.
За НПО-тата, съм съгласна, там има работа, но колко политолози им трябват на тях? За управлението, няма смисъл да се говори, просто е абсурдно, колко политолози има в парламента, като гледам се пука по шевовете от такива...
Моите колеги завършиха миналата година, единици работят по специалността, добре че знаят езици и изпозаписваха втора специалност... То интересно, интересно, ама като затегнат кесията мама и тате и кажат :"Хайде сам вече!", не става само с интереса... И понеже няма да ви разубедя, бъдещи колеги, записвайте втори специалности и учете езици, защото в един момент може да ви спасят
пък не знам, до тогава може да се развие неправителствения сектор... човек никога не знае.
А за втора сп ециалност всяка година излизат различни бройки и специалности, така че не се знае в дадената година какво ще има.
За НПО-тата, съм съгласна, там има работа, но колко политолози им трябват на тях? За управлението, няма смисъл да се говори, просто е абсурдно, колко политолози има в парламента, като гледам се пука по шевовете от такива...
Моите колеги завършиха миналата година, единици работят по специалността, добре че знаят езици и изпозаписваха втора специалност... То интересно, интересно, ама като затегнат кесията мама и тате и кажат :"Хайде сам вече!", не става само с интереса... И понеже няма да ви разубедя, бъдещи колеги, записвайте втори специалности и учете езици, защото в един момент може да ви спасят
А за втора сп ециалност всяка година излизат различни бройки и специалности, така че не се знае в дадената година какво ще има.
-
Райков
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
@Xin - Радвам се за вас, че сте били умни и съобразителни.
Би ли ми разяснила точно какви хора им трябват на НПО-тата? Може би някой от "Минало и съвремие на...", или пък философи? Защо ли пък направо не запишем право и след 5 години не бъдем един от хилядите безработни адвокати вместо да се занимаваме с такава простия като "политология" (Кой ли пък изобщо я измисли тази смешна дума, дето само заблуждава децата???)? Жалко, че не може да запишем 3 или 4 специалности едновременно. Тогава шансът да си намерим работа се повишава многократно и като цяло ще се чувстваме по-пълноценни хора.
Нали?
Би ли ми разяснила точно какви хора им трябват на НПО-тата? Може би някой от "Минало и съвремие на...", или пък философи? Защо ли пък направо не запишем право и след 5 години не бъдем един от хилядите безработни адвокати вместо да се занимаваме с такава простия като "политология" (Кой ли пък изобщо я измисли тази смешна дума, дето само заблуждава децата???)? Жалко, че не може да запишем 3 или 4 специалности едновременно. Тогава шансът да си намерим работа се повишава многократно и като цяло ще се чувстваме по-пълноценни хора.
Нали?
Казах, че е много хубаво да се работи в НПО-та, лошото е, че не могат да поемат всички политолози. Не съм казала, че политологията е простотия, тя е доста интересна наука, просто в България в момента... Някой някъде каза, ако съм милионер, няма проблем, и аз мисля така. И какво губят хората като си имат и резервен план с много добро ниво на чужд език или втора специалност в крайна сметка?Райков написа:@Xin - Радвам се за вас, че сте били умни и съобразителни.
Нали?
-
Райков
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Не съм казал нищо против чуждите езици. В XXI-ви век изучаването им не е просто желателно, а задължително.
Някой някъде казал еди какво си ... с чесане на езиците по форуми, клатене на краката и вечно оплакване от "лошото състояние на нещата", и дете на милионер да си пак ще си останеш кръгла нула.
(лично мнение)
Някой някъде казал еди какво си ... с чесане на езиците по форуми, клатене на краката и вечно оплакване от "лошото състояние на нещата", и дете на милионер да си пак ще си останеш кръгла нула.
(лично мнение)