visez написа:неска галих коткааааааааа и тя сама дойде при мене /еее след доста молби де ,но поне дойде за разлика от друг път-все ми бягат;(((( /
да ама като дойдат после те познават аз така познавам една котка която живее на неофит рилски, ангел кънчев, там в тоя район; веднъж валеше дъжд и аз чаках до вратата на един вход да премине и в двора беше тази котка. беше плаха но постепенно дойде и почна да мяука и да се гали. оттогава /понеже често минавам от там/ я познавам тази котка и като ме срещне никога не бяга а идва при мен а иначе от други хора бяга:)
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ
visez написа:неска галих коткааааааааа и тя сама дойде при мене /еее след доста молби де ,но поне дойде за разлика от друг път-все ми бягат;(((( /
да ама като дойдат после те познават аз така познавам една котка която живее на неофит рилски, ангел кънчев, там в тоя район; веднъж валеше дъжд и аз чаках до вратата на един вход да премине и в двора беше тази котка. беше плаха но постепенно дойде и почна да мяука и да се гали. оттогава /понеже често минавам от там/ я познавам тази котка и като ме срещне никога не бяга а идва при мен а иначе от други хора бяга:)
опитомила си една котка;))))) не се дават хич лесно:)))
разбирам се с тях не е толкова трудно, но наистина има твърде диви които не се поддават. иначе котката за града е полезно животно защото поне отчасти унищожава мишките, малките плъхове; не застрашават хората/за разлика от глутниците бездомни кучета/ и общо взето не съм чувала за проблеми освен че някъде се оплакваха май по animal planet имаше предаване че нарушават популацията на някакви птички в централ парк което е лошо нали за птичките ама какво да се прави, даваха че в щатите има около 60 милиона домашни котки и по груби изчисления още толкова бездомни. единствено в света не бива да се допуска интродукцията на видове нетипични за местноста, например в австралия, защото част от тях подивяват и нарушават екоравновесието.
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ
Котките са зли. Кучетата да пребъдат! И все пак - май първите по- не пречат...
Доколкото знам в Турция е бъкано с котки, а в Румъния хем нямат бездомни кучета, хем нямат гладни хищници в зоопарка... Зли хора...
Бездомните котки не пречат на никого. Даже са нещо като украса за града, като гълъбите на площада Сан Марко (или който беше) (само че гълъбите много цапат).
Нека бъдат! И пребъдат. Не забравяйте никога, че нещата са навързани и нищо не съществува само за себе си. Ако изчезнат бездомните кучета, пространството, освободено от тях, ще се запълни с повече котки. Ако пък изчезнат котките, ще се увеличи броят на плъховете. Не искате в мазето да не се стъпва от плъхове или да изскачат от някоя шахта на тротоара и да преминат пред краката ви (случвало ми се е, бях много изненадан ). Нали? Пък и както се е казало вече 100 пъти - не съм виждал някой отчаяно да бяга от гонеща го котка
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!
ГГФ: Господи, Готин Факултет