Биология - КСК - 2007
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- simona_baby
- От дъжд на вятър
Тези,които ще кандидатстват Медицина ще си запишат на второ желание МБ или БТ и ще приемат тях,защото балът им ще е по-висок,все пак има доста момичета с над 5.50,така че под тази оценка е малко вероятно да приемат момичета за МБ или БТ
Не е лесно да успееш в живота,но кой е казал,че трябва да ти е лесно?
да момчетата са по-малко, обаче и балът им е доста по-нисък. ако нямаше квотата нищо чудно само по 3-4 момчета да влизаха...Satanik написа:а я кажете за разпределението по пол всяка година ли местата за момичетата са 4 пъти повече от тези за момчетата ?!
що се отнася до класирането.
ако да кажем ти имаш 5.30 и първото ти желание е МБ, някой има 5.80 и първото му желание е медициа, второто МБ, и това 5.80 не му стига за медицина него ще вземат в МБ, не теб аз мисля че е такава системата. виж, вече ако има 5.20 първо теб ще вземат.
тоест ако имаш дадена оценка гледат 1во желание.. ако не ти стига те слагат в това което ти е 2ро желание ако ти стига..
ако не те кефи второто желание можеш вместо да се запишеш да подадеш документи за 2ро класиране и така..
поправте еме ако греша
- simona_baby
- От дъжд на вятър
Е как ще ги приемат,след като тея с ниските оценки ще пишат МБ на първо място?В крайна сметка нали заради това се подреждат специалностите по ред Arrow аз така си мисля,че са нещата
Ами не,зависи за коя специалност ти стига бала там те приемат първо.Аз кандидатствам за 2 година и знам и затова ти го казвам.Значи мин година кандидатствах с химия в СУ и на първо класиране ме приеха специалност Химия и физика,която ми беше на 4 желание,просто за там ми стигна бала,а една приятелка,която беше писала тази специалност на 2 място не я приеха,а имаше съвсем малко по-нисък бал от моя.Вече на второ класиране ме приеха първото ми желание Екохимия,но аз не записах,реших да кандидатствам втора година за Медицина.Така че за която специалност ти стигне бала там ще те приемат стига само да си я посочил в желанията си.
Ами не,зависи за коя специалност ти стига бала там те приемат първо.Аз кандидатствам за 2 година и знам и затова ти го казвам.Значи мин година кандидатствах с химия в СУ и на първо класиране ме приеха специалност Химия и физика,която ми беше на 4 желание,просто за там ми стигна бала,а една приятелка,която беше писала тази специалност на 2 място не я приеха,а имаше съвсем малко по-нисък бал от моя.Вече на второ класиране ме приеха първото ми желание Екохимия,но аз не записах,реших да кандидатствам втора година за Медицина.Така че за която специалност ти стигне бала там ще те приемат стига само да си я посочил в желанията си.
- simona_baby
- От дъжд на вятър
- simona_baby
- От дъжд на вятър
-
smth
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Добре де,ето ти следната ситуация.Някой с малко по-ниска оценка е писал МБ на първо място,а другия-с 5 стотни по-висока чак на 4-то.Защо ми е да приемат тоя с по-високата,след като очевидно няма никакво желание да учи МБ.А и тогава обяснете ми каква е важността на подреждането на специалностите?Незнам,нещо с тея желания хептен се обърках 
- simona_baby
- От дъжд на вятър
Ами за съжаление ще приемат този,на които му е с 5 стотни по-висока оценката,а щом тои е сложил МБ на 4 желание може и да не запише-остава ти да се надяваш.Всъщност няма голямо значение как ще подредиш специалностите,просто стискай палци да имаш късмет