Студентски град

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
V_I_P
От дъжд на вятър

Студентски град

Мнение от V_I_P »

Кажете къде мислите да живеете ако ви приемат в СУ (за тези, които не са от СФ) на общежитие или квартира? И нека някой по-запознат да каже как стоят нещата с кандидатстването за общежие. Какъв успех трябва да имаш, по колко първокурсници приемат, приема ли се по доход и т.н. :?:
Има две трагедии в живота - едната е да не получиш това, което искаш, а другата - да го получиш!
Аватар
Hedgehog_Kj
От дъжд на вятър

Мнение от Hedgehog_Kj »

Ето нещо по въпроса:

http://uni-campus.net/klasaciq.php

:)
Изображение
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Зависи какъв човек си... Нищо не ти пречи да пробваш, ако си кораво дете. Като цяло е луда работа... Аз не съжалявам обаче, че не съм там, защото искам да имам собствено пространство, да не минавам покрай 21321321 студенти, когато ходя до магазина и фърлям боклука, да не се притеснявам, че ще ме оберат, да не слушам сяка нощ музика, която не харесвам... Затова казвам, че е до човека. Иначе си е съвсем друго покрай теб да са ти много от колегите. :roll:
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Аватар
hazel
Стенограф
Специалност: МО
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от hazel »

Вярно е, че си е до човека. Аз лично издържах само 3 месеца в Щутгарт, защото беше пълна простотия около мен и не ми издържаха нервите. Пък и така и така не спах много често там, а само хвърлях пари на вятъра. Иначе за Щутгарт 1 съвет - железни нерви, особено ако не попаднеш на съквартиранти. Иначе, ако го харесаш - супер, за всеки влак си има пътници. Аз лично катеря друг влак (подземния за Обеля :) )
ИзображениеИзображение
Аватар
V_I_P
От дъжд на вятър

Мнение от V_I_P »

Кажете нещо и по въпроса с цените на общежитията и квартирите в Сф
Има две трагедии в живота - едната е да не получиш това, което искаш, а другата - да го получиш!
Аватар
marrylin
Да живей словото
Специалност: туризъм
Курс: завършил

Мнение от marrylin »

V_I_P написа:Кажете нещо и по въпроса с цените на общежитията и квартирите в Сф

Не е ли малко раничко да мислим за Студентски град? :wink:
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

Не е раничко.
Та, наемът в студентски зависи от това в каква стая те сложат, дали има тераса, с колко легла, и прочее. Ааа, също е и различен за различните блокове. Ама да не ти пука. Разликата не е ужасяваща. Всъщност дори не се усеща.
Общо взето е малко над 15 лв... съществува вариант да си го предплатиш и да ти направят някаква мъничка отстъпка.
Освен наем, плащаш и консумативи.. И те са там някъде. Колкото си изконсумираш, де.
Колкото до квартирите, не съм била де, май ще ми се наложи.. както и да е. Обаче е в пъти повече. В центъра искат по 300 евро за малък апартамент. Това само наем. Зимата тока колко отива... не ми се мисли.

Абе идвайте в Студентски. Първокурсниците, повечето, ги приемат. Така мисля. То зависи и от факултета де... Трудното идва после.
Аватар
red&white
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от red&white »

брех и канар сме си илимали у форума :D
на 24ти започва ебанта 8)
Аватар
charlie
В началото бе словото

Мнение от charlie »

MERCES_LETIFER написа: То зависи и от факултета де...
Какво значи това? В кой е по-добре и кой не е? :roll:
Изображение
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

Всеки факултет прави своя собствена класация. Съответно, различните факултети имат различен минимален бал.
damien
Да живей словото
Курс: трети

Мнение от damien »

явор написа:Зависи какъв човек си... Нищо не ти пречи да пробваш, ако си кораво дете. Като цяло е луда работа... Аз не съжалявам обаче, че не съм там, защото искам да имам собствено пространство, да не минавам покрай 21321321 студенти, когато ходя до магазина и фърлям боклука, да не се притеснявам, че ще ме оберат, да не слушам сяка нощ музика, която не харесвам... Затова казвам, че е до човека. Иначе си е съвсем друго покрай теб да са ти много от колегите. :roll:
male, o6te malko 6te po4ne6 da recitira6 "Zimni vecheri" :lol: ...dano ne e golqma mizeriq, che ne mi se tyrsi kvartira

ps: sry za shliokavicata, ama mi se pre*ba flex-type-a neshto :x
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

MERCES_LETIFER написа:Всеки факултет прави своя собствена класация. Съответно, различните факултети имат различен минимален бал.
Съответно, ако си приет Право, ще ти трябва бал от порядъка на 27,75 (няма разлика в пола) за първата година, защото бройката е за Юридически факултет. Там са 2 специалности и местата са по-малко. Изпитите на МО се минават по-лесно, а и всички чужденци са с предимство, така че се стеснява доста и е най-висок за целия СУ

П.П.damien, можем да си поговорим и за хлебарки :lol: :lol: :lol:
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
coolman
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от coolman »

Ако можеш да си позволиш квартира - бягай. Ст. град е всичко, но не и студентски ... Като място за живеене sux отвсякъде - невъобразим шум, мръсотия до шия (и в общежитията и около тях). Живеете по 3ма човека в стая 18кв.м. В повечето случаи извън сесия няма да ти е много леко да учиш като имаш предвид, че я съквартирантите ти избухват нещо, я комшиите. Звукоизолацията в сградите е толкова "яка", че като вървиш по коридорите може да познаеш кой по коридора се къпе, а пък като има купон на етажа ... Купоните се разпознават от 2-3 блока разстояние, а като 50% от студентите в Ст. град са дошли само за т.нар. "студентски живот" можеш да си представиш колко често има купони. Купи си и едни рибарски ботуши, че като завали тука става една ... Друг аспект е храната - изборите са няколко: или си готвиш в стаята и осмърдяваш всичко на готвено (18 кв.м. нали помниш), или хапваш на стол (за качеството на храната и особено за хигиената там не питай), където поне е по-евтино, или го даваш на бургери/дюнери :pukeright:, или ... даваш маса пари да ядеш на свястно място. Предвиди и едни 50+ лв. за метална врата или поне решетка на старата врата. Пази от доста главоболия, при условие че старите врати не могат да спрат и 14-годишния ми племенник, а желаещи да ти "заемат" телевизора се намират. А споменах къпането преди малко - тук условието е, че трябва да се съобразяваш с часовата зона. Около 5-6 следобяд е цяло чудо, ако имаш топла вода, понеже целия блок се къпе тогава. В останалото време също не е много сигурно, но ... живота е борба :twisted: Може да предвидиш и малко пари/труд за едно леко ремонтче на стая в началото, защото повечето (особено баните :!: ) се нуждаят, ако не друго от яко чистене. Надявам се горе-долу добре съм ти обрисувал обстановката и дано не съм те отчаял :oops: Но "положителните" страни според мен бледнеят :roll:
Аватар
Mira-kiflichkata
В началото бе словото

Мнение от Mira-kiflichkata »

coolman написа: Надявам се горе-долу добре съм ти обрисувал обстановката и дано не съм те отчаял :oops: Но "положителните" страни според мен бледнеят :roll:
Обрисува я и то цветно! :lol: :lol: :lol:
Nice from far, far from nice :)
Аватар
fosilka
От дъжд на вятър

Мнение от fosilka »

Ако ме приемат в друг град не бих живяла в общежитие.Предпочитам да дам повече пари за квартира и да ми е мирна главата отколкото всяка нощ да слушам различни музики от всякъде и от там да минават по милион хора на ден. :roll:
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”