ШОК!!! - държавен изпит => Депресивно състояние :(

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Аватар
BBC
В началото бе словото

Мнение от BBC »

Да we да, на думи сме силни, ма като почне кръстосания и ще се оплетеме.

Лошото е че почват да задават едни въпроси, изпита ми се струва безкраен и накрая блокирам и се отказвам.

Така стана миналата година.
eat, drink and be merry
Вероника Иванова
В началото бе словото

Мнение от Вероника Иванова »

BBC написа:Да we да, на думи сме силни, ма като почне кръстосания и ще се оплетеме.

Лошото е че почват да задават едни въпроси, изпита ми се струва безкраен и накрая блокирам и се отказвам.

Така стана миналата година.
доколкото разбирам имаш проблем с говоренто пред аудитория,можеш да порепетираш преди това.Ако проблемът е такъв е възможно наистина да "не помниш"нищичко от прочетеното.Психолозите съветват да си представяш изпитващия в смешна ситация или по долно белъо например-можеш да опиташ.Пробвай също да усвоиш т.нар.коремно дишане-действа отпускащо.Ти ще избереш най-подходящото за теб,но изпадането в паника няма да помогне.
Изображение
Аватар
BBC
В началото бе словото

Мнение от BBC »

Ми не, но просто в СУ изискват супер много особено на държавен, а колегите ни от ЮЗ, ВТУ, НБУ разни свободни университети etc са си 6+ без проблем, а ние си скъсваме задниците и пак не е сигурно, че ще минем...Нямя нищо сигурно в СУ, всичко се случва винаги може да те скъсат без да им пука много въпреки че не си за двойка, ма ей така, за да научеш повече И ОЩЕ о ОЩЕ...

Ужас, страшта депресия съм, голям мъж а се сдухва от един държавен.

Дано зъвърша. Само един изпит е и не мога да го мина и тва е.

Аре са ставам че треа да назубкам всичко яко, кат някой първолак съм се затворил... :x
eat, drink and be merry
Вероника Иванова
В началото бе словото

Ще стискаме палци!
Изображение
Аватар
Gia
В началото бе словото

Мнение от Gia »

Привет. :)
Ето я историята накратко: филология; успех от следването - 5, писмен държавен - 4, устен държавен - 3. Ето го въпросът: една оценка ли се пише от писмения и устния държавен изпит и тя средноаритметична ли е? Много моля, ако някой знае, да каже, че ми е много напечено, пък няма кого да питам. Мерси :)
Аватар
vikito
Пишете, о, братя

Мнение от vikito »

ДА не те излъжа нещо, ама гледах дипломата на една приятелка, която е завършила Българска филология и май беше средния успех от двете, ама не съм 100% сигурна, но по принцип накрая се пише среден успех от следването и среден успех от държ.изпити.
Вероника Иванова
В началото бе словото

Gia написа:Привет. :)
Ето я историята накратко: филология; успех от следването - 5, писмен държавен - 4, устен държавен - 3. Ето го въпросът: една оценка ли се пише от писмения и устния държавен изпит и тя средноаритметична ли е? Много моля, ако някой знае, да каже, че ми е много напечено, пък няма кого да питам. Мерси :)

Оценката е една-средно аритметична-от следването/среден успех/ е една и от държавните-още една.В приложението към дипломата ги пише и двете/писмен и устен държавен/.
Изображение
Аватар
Gia
В началото бе словото

Мнение от Gia »

10x а отговорите, но на мен пак не ми е ясно. Ситуацията е мнооого сложна, защото средната от 3 и 4 е 3.50 заедно със средния успех от следването дава средна оценка от дипломата 4.40 или нещо такова. Но! ако ми се смята 4 от държавните, средната от дипломата е 4.50 и мога да кандидатствам за магистратура, затова тайно се надявам някак си да стане 4.50, но едва ли... А и дали мога д ас еявя на повишителен? Май не. :(
Аватар
vikito
Пишете, о, братя

Мнение от vikito »

ЗА повишителен за държавни вече не съм чувала и се опасявам, че не е възможно.С под 4,50 не можеш ли да кандидатстваш за магистратура в НБУ примерно?
Reflection
В началото бе словото

Мнение от Reflection »

Gia написа:10x а отговорите, но на мен пак не ми е ясно. Ситуацията е мнооого сложна, защото средната от 3 и 4 е 3.50 заедно със средния успех от следването дава средна оценка от дипломата 4.40 или нещо такова. Но! ако ми се смята 4 от държавните, средната от дипломата е 4.50 и мога да кандидатствам за магистратура, затова тайно се надявам някак си да стане 4.50, но едва ли... А и дали мога д ас еявя на повишителен? Май не. :(
Няма общо средна - брои се средна от държавните изпити и средна от следването. И ми се струва, че за магистратура се брои средната от следването!!!
Вероника Иванова
В началото бе словото

Чл.11. За обучение в образователно-квалификационната степен „магистър“ могат да кандидатстват лица, отговарящи на следните условия:
1. Да имат завършено висше образование и да притежават образователно-квалификационна степен „бакалавър“ или „магистър“.
2. Кандидатстващите за обучение срещу заплащане трябва да имат успех от дипломата за завършено висше образование не по-нисък от добър (4.00). Средният успех се изчислява на базата на средния успех от семестриалните изпити и успеха от дуржавните изпити.
Повече виж в правилника-тук-http://www.uni-sofia.bg/students+bg/magister.html
Успех!
Изображение
Аватар
PrincessSuperstar
Драскач

Мнение от PrincessSuperstar »

BBC, как мина изпита, няма ли да споделиш :)
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

За пръв път да съм на едно мнение с ВВС! Утре е Държавният изпит.... :oops:
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Я, хората които вече сте минали по този път да споделите какво представлява молбата за допускане до държавен изпит , ако някъде я има да прати линк или нещо такова.Или се пише свободен текст молба до декана :roll: :?:
Като птичка в небесата :)
Аватар
vikito
Пишете, о, братя

Мнение от vikito »

В ЮФ поне е образец, който се взима от канцеларията
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”