Славянска филология?

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
sdm_pt
В началото бе словото

Славянска филология?

Мнение от sdm_pt »

Здравейте,
Тази година съм кандидат-студент и мисля да кандидатствам в СУ Славянска филология с полски език. Ако може някой вече студент от по-горен курс или някой, който е по-навътре в нещата да даде малко информация за нивото на преподаване и има ли реализация на специалността?
И вторият ми въпрос :D
Ако ме приемат Славянска филология аз искам само с полски език, а класирането за езиците става чак след кано се запишеш, а ако стане така, че се запиша и ме приемат да речем сърбохърватски, а аз не искам - става голямо прецакване защото няма връщане назад? Има ли такъв риск? :?
Аватар
radja
Гутенберг
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от radja »

ако те приемат сърбохърватски ще ни превеждаш Being John Malkovich, щото не намерих субтитри, окей?:)
Аватар
visez
Живее, за да пише

Мнение от visez »

даммм няма връщане назад ако те приемат примерно словашки или чешки,а искаш полски,.,.,, Класирането става по Успех и мисля,4е на полския бяха с най-висок бал . ,, така 4е прави си сметка:))
You're one in a million
You're once in a lifetime
Аватар
Traqn``
От дъжд на вятър

Мнение от Traqn`` »

извинявам се е ви се месно но случайно да знаете дали има изучаване на чешки език ?
Аватар
visez
Живее, за да пише

Мнение от visez »

да,има
You're one in a million
You're once in a lifetime
vall
В началото бе словото

Мнение от vall »

Аз уча славянска филология с чешки. Сега съм първи курс. :) Изборът на език става първия учебен ден. Пишеш си желанията (да речем- 1. полски 2. чешки 3.сърбохърватски и т.н.) и ви класират по бал. Ако случайно не ти стигне за първото ти желание, приемат те на второто и така. Можеш да се прехвълиш чак следващата година, ако искаш друг език.
Нивото на преподаване е добро. За реализацията никой не може да ти каже :) Завършва се трудно и се иска много четене. Хубавото е, че наистина научаваш езика. Иначе просто няма как да се дипломираш :) Това е единствената специалност, в която учиш нещо 10 семестъра- всяка година (и зима, и лете ;) ) имаш изпит по език. Късат много, но се свиква ;) Другото хубаво е, че преподават и чужденци- т.е. при нас има две чехкини, при полонистите- поляци и т.н.
Тази година от езиците можете да си избирате между полски, чешки, сърбохърватски и украински.
Това май е най- важното. Ако някой има други върпоси, да пита :)
Аватар
La_RouSSe
В началото бе словото

Мнение от La_RouSSe »

Може ли един въпрос малко встрани от темата...

... като завършите тези славянски филологии, независимо полски, чешки, сърбохърватски и т.н., после с какво искате да се занимавате, така че да можете да си упражнявате езика? ..или го учите, защото е нещо пооо-нестандартно, по-различно? Каква ви е вътрешната мотивация? То не е казано, че като завършиш определена специалност, точно по нея ще работиш след това, но все пак? :roll:

*още веднъж се извинявам за off-topic-а
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит.
sdm_pt
В началото бе словото

Мнение от sdm_pt »

Добре, обаче като гледам учебните планове за език в славянска филология са дадени 120 часа на семестър, а за други филологии - 180- 200 часа.
Часовете за изучаване на езика в славянската филология не са ли малко?
vall
В началото бе словото

Мнение от vall »

Ами първата година имаш 12 часа на седмица, малко ли ти се струват ;)
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

Мнение от inaccessibility »

ето тук говорихме за Славянска филология

и ТУК

дерзайте! :P
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”