Олимпиада по БЕЛ 2007

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

Ми успех в проверяването, може би не звъниш на правилния телефон.

(Между другото, когато искаш да кажеш няколко неща веднага едно след друго, по-добре е да си редактираш поста, а не да правиш 3-4 поредни поста (виждам, че в другите теми това ти е практиката, затова го казвам).)
Аватар
tiha_chest
В началото бе словото

Мнение от tiha_chest »

Привет на всички бъдещи колеги :) За да сте на 100% сигурни какво може и какво не в СУ звънете най-добре в Учебен отдел (а ако имате възможност да отидете до там... още по-добре). Вярно е, че ще ви се скъсат нервите докато някой все пак се сети да вдигне телефона, но ако сте упорити и това ще стане. Звънете в периода 10:00 - 12:00 ч. или 14:00 - 16:00ч. През останалото време са в почивка и е невъзможно някой да вдигне :roll: Аз бих искала да попитам от чисто любопитство каква беше темата на Олимпиадата тази година? Желая успех на всички и горе главите, само няма да се шашкате! :lol:
Не следвай път! Върви, където няма път и остави следа!
Аватар
Orenda
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Orenda »

аз не съм ходила, но знам, 4е са били няколко и е имало право на избор - едната е била "Поезия и утопия в поезията на Вапцаров"... писах я като пробен изпит преди седмица...бляк! :!:
"Винаги правя това, което не мога, за да се науча да го правя."
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Да- темата за ИС беше "Поезия и утопия"- Вапцаров, а за интерпретация (на която се спря Моя Милост :wink: )- цитат от "Под игото", началото на главата "Пробуждане".
И между другото- звъня на телефоните, посочени в тазгодишния справочник на СУ, но вече ще знам от колко до колко (10х за което)!!
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
tiha_chest
В началото бе словото

Мнение от tiha_chest »

Дядо Вазов.. интересно :lol: Благодаря за инфото blood_countess, успех в звъненето в СУ и дано скоро да ти вдигнат :) Само няма да се отказваш :roll: Успех и на изпитите на всички, не се шашкайте и горе главите :)
Не следвай път! Върви, където няма път и остави следа!
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Пак заповядай, tiha_chest!!
Ако има и други, които искат да кандидатстват в СУ с оценката си от олимпиадата- да пишат!! :D
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

FroZen
В началото бе словото

Мнение от FroZen »

аз съм другата късметлийка от олимпиадата :evil: 5,13 на едно място от лауреатското :cry: по-отвратително не можеше да бъде :x не знам дали искам да си ползвам оценката :roll: но така или иначе утре отивам в СУ и ще поразпитам :roll:
а за това на коя дата разбирам резултатите просто no coment :evil: и, естествено, от олипиадата насам литература не съм пипнала :? не знам какво толкова трудно имаше да проверят няма и 50 работи, при условие че резултатите от предварителния по история излязоха преди седмици, а там се явиха 3000 кандидата :roll:
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

FroZen, ако разбереш дали може да ги използваме поне като резервен вариант (пак ще си отидем на изпит), пиши!! Мнооооого моля!! Защото в София ще идвам чак другата седмица :cry: ... Даже и на e-mail-а ми можеш да драснеш "ДА" или "НЕ", ако искаш: sweet1pandemonium@gmail.com. Крайно ще съм ти задължена!!

FroZen
В началото бе словото

Мнение от FroZen »

няма проблем :wink: веднага ще пиша :) разбрах, че преди няколко години оценките от олимпиадата по философия (дори и не лауреатските) са се считали за кск :roll: това нищо не означава, но все пак имам някаква надежда :?
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Да де- и аз това казвам. Преди 2 години по БЕЛ са им признали даже четворките!! Так че- С НАХАЛСТВО КЪМ ПРОГРЕС!! :toothy3:

Аватар
Калев
Живее, за да пише
Специалност: право
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от Калев »

blood_countess написа:Да де- и аз това казвам. Преди 2 години по БЕЛ са им признали даже четворките!!
Така ли? :shock: Миналата година дори 5.50 не съм уверен, че признаваха. :?
It's peanut butter jelly time!
Изображение
Вероника Иванова
В началото бе словото

Re: Олимпиада по БЕЛ 2007

Мнение от Вероника Иванова »

blood_countess написа:Здравейте всички :twisted: !!
Имам един много важен въпрос, от отговора на който до голяма степен зависи бъдещето ми, пък и не само моето. Така... Имам (НЕ)щастието да кандидатствам с БЕЛ и ходих на националната олимпиада. Не се окичих с почетната титла "лауреат", но пък изкарах 5.04. Нещото, което ме вълнува, е дали ще ми разрешат да се включа в кандидатстудентската кампания в СУ с тази оценка. Къде мога да проверя и към кого да се обърна??
Благодаря предварително :D !!
Не можеш,но не се притеснявай това е висока оценка за олимпиадата,така че ще се справиш и на изпита.Успех!
Връщаш ме към хубави спомени от кандидатстването!Между другото ако имаш справочника на СУ-там имаше нещо по въпроса или виж на официалния сайт,но със сигурност има инфо по въпроса.
Изображение
Аватар
Shamana
От дъжд на вятър
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Shamana »

А как разбирате това :

Лауреати и първенци на международни и национални олимпиади; участници в национални състезания, желаещи да ползват оценка, заплащат такса за кандидатстване в размер на 20 лв. и подават документи в зала 241, северно крилона Ректората, II етаж.

Какво ще рече участници в национални състезания, желаещи да ползват оценка.Значи ли това, че всеки може да ползва такава оценка, независимо че не е "лауреат и първенец" :roll:
A black wind took you away, from sight
And held the darkness over day, that night
FroZen
В началото бе словото

Мнение от FroZen »

днес ходих и ми казаха, че се признават оценките само на лауреатите :shock: трябваше да прочета това с оценките от национални състезания малко по-рано :( и да питам директно- всъщност това си е национално състезание, нали? а и не виждам защо да не може да се ползва- нали уж от олимпиадата оценките били с една единица по-ниски от тези, които пишат на изпита :roll:
но в крайна сметка директорът на Учебен отдел, където се занимават с тези въпроси, ми отговори, че не могат да се ползват оценките от олимпиадата освен лауреатските :( а аз не бях обърнала внимание на този пасаж в справочника, за да попитам какво точно означава :?
Калев написа:
blood_countess написа:Да де- и аз това казвам. Преди 2 години по БЕЛ са им признали даже четворките!!
Така ли? :shock: Миналата година дори 5.50 не съм уверен, че признаваха. :?
доколкото знам всяка оценка над 5,50 на олимпиадата автоматично става 6,00 за кск :roll: лошото е, че останалите оставаме на сухо :( да не говорим, че третия кръг на олимпиадата съвпадна с предварителния по история и го изпуснах заради нея, а сега си оставам без нищо :evil: :roll:
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Нещастници!! :whax:
Как може да са такива? Естествено, нали трябва да се оправят само "връзкарчетата"?

Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”