места за прием на студенти 2007-2008

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
alys
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от alys »

SilverIce написа:какво значи комплект за кандидатстване :?: :?: :?: :?: :?: :?:
на предваритевлния нямяше такива работи
Купува се, попълва се и после се подава в СУ. Да, на предварителния не е имало такива.
Аватар
red&white
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от red&white »

http://www.kadedaucha.com/?id=1326&aid=1660
това е доста стара в смисъл такъв като информация :wink:

Който има информация за някой университет който е обявил местата за прием по специалности да пише тука :!: :!: :!:

п.с в ТУ-Варна са ги обявили само за там знам засега
:wink:
на 24ти започва ебанта 8)
zmey
Пишете, о, братя

:)

Мнение от zmey »

А бе не мога да разбера, за какъв зор са ви притрябвали тези бройки?
Ако приемат 10 човека какво - ще се откажеш ли?
И 10000 да приемат, ако не изкараш на изпита пак няма да влезеш!
Истината е, че СУ е един от най-желаните университети и дали местата са 50-100 повече няма почти никакво значение.
Като искате по-голям шанс - кандидатствайте в благовеградския или шуменския - рам и 10 места да има, шансът е по-голям от СУ!!!
Да не споменавам, че и казармата разкараха за вас - не мога да разбера, какъв ви е проблема???
и 1 ден преди изпита да разберете бройките, пак е достатъчно.
Когато се кандидатства във ВУЗ се кандидатства или заради специалността или заради самия ВУЗ - но да кандидатстваш заради бройките - е това е СМЕШНО!!!!
Аватар
denitu
От дъжд на вятър
Специалност: Инж.физика
Курс: втори

Re: :)

Мнение от denitu »

zmey написа:А бе не мога да разбера, за какъв зор са ви притрябвали тези бройки?
Ако приемат 10 човека какво - ще се откажеш ли?
И 10000 да приемат, ако не изкараш на изпита пак няма да влезеш!
Истината е, че СУ е един от най-желаните университети и дали местата са 50-100 повече няма почти никакво значение.
Като искате по-голям шанс - кандидатствайте в благовеградския или шуменския - рам и 10 места да има, шансът е по-голям от СУ!!!
Да не споменавам, че и казармата разкараха за вас - не мога да разбера, какъв ви е проблема???
и 1 ден преди изпита да разберете бройките, пак е достатъчно.
Когато се кандидатства във ВУЗ се кандидатства или заради специалността или заради самия ВУЗ - но да кандидатстваш заради бройките - е това е СМЕШНО!!!!
Виж сега сладур.. Никой не е казал че кандидатства заради самата бройка..Просто е недопустимо да има неуточнения 1 ден преди записването за редовни изпити. Неможе ти да кандидатстваш и да не знаеш, каква сума ще трябва да плащаш на година, защото според мен ще има доста хора, които ще се откажат от този ВУЗ точно защото ще трябва да плащат голяма толкова пари,които все още не се знае какви ще са.. А за местата.. Искам да знам колко хора приемат в дадена специалност, не за да си казвам ако бройката е голяма - няма да уча толкова, защото възможността да ме приемат е по-голяма, а защото когато даваш 20лв за изпит би трябвало тези неща да са уточнени доста преди изпита..НА мен лично, това да знам бройката е като успокоение, че няма да ме изненадат неприятно...
Аватар
Page_B
Пишете, о, братя

Мнение от Page_B »

Не е само успокоение... все пак когато пишем специалностите в даден ред, според желанието си, малко или много се съобразяваме с бройките... КСК не е само изпити и учене.. трябва и съобразителност... А за казармата - мен това никак не ме касае... Касае момчетата и не разбрах какво общо има с кандидатстването.
"Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах." Конфуций
Аватар
Ton4eto
Летописец Виртуоз
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Ton4eto »

Page_B написа:Не е само успокоение... все пак когато пишем специалностите в даден ред, според желанието си, малко или много се съобразяваме с бройките... КСК не е само изпити и учене.. трябва и съобразителност...
:shock: :shock: :shock: за каква съобразителност говорите при условие, че редовните изпити още не са минали, нямате си и представа колко хора кандидатстват за специалност :roll: бройки ще ви трябват след като вече започне класирането...какви сметки можете да си направите от сега не ми е ясно 8) сядайте си на дупетата и учете, за да изкарате хубави оценки и да сте сигурни, че ще ви приемат това, което искате без да ви се налага да гледате бройките :lol: Успех!
I don't know where I belong
But I'll be moving on...
Аватар
Page_B
Пишете, о, братя

Мнение от Page_B »

Благодаря все пак, но щом минали години тази информация е била известна доста по-рано - значи е необходима... На мен ( и не само) поне ми е необходима... Всеки си има причин... Ще дам пример:
Има хора, които кандидатстват с литература и история за право. Много от тях биха искали да преценят дали оценката им по история от предварителния е достатъчна, за да могат да се съсредоточат само към литература :) А за да разберат трябва поне да се знае каква е бройката... Едва ли ще е проблем да я кажат... Не искаме балове, а просто бройката...
"Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах." Конфуций
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Ами в годината, когато аз кандидатствах, излязоха в деня на изпита по история-в края на юли, или поне аз тогава ги видях... И наистина не разбирам какво значение има. Но ваша си работа, като ви е тръпка, тръпнете си :lol:
Аватар
Jody
Пишете, о, братя
Специалност: Туризъм
Курс: четвърти

Мнение от Jody »

red&white написа:Който има информация за някой университет който е обявил местата за прием по специалности да пише тука :!: :!: :!:

п.с в ТУ-Варна са ги обявили само за там знам засега
:wink:
И в ПУ ги обявиха. Има ги в сайта им.
Аватар
red&white
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от red&white »

Не е само успокоение... все пак когато пишем специалностите в даден ред, според желанието си, малко или много се съобразяваме с бройките... КСК не е само изпити и учене.. трябва и съобразителност... А за казармата - мен това никак не ме касае... Касае момчетата и не разбрах какво общо има с кандидатстването.
мхм напълно съм съгласен :!: :thumbright:
а каква съобразителност говорите при условие, че редовните изпити още не са минали, нямате си и представа колко хора кандидатстват за специалност Rolling Eyes бройки ще ви трябват след като вече започне класирането...какви сметки можете да си направите от сега не ми е ясно
точно за това има статистика от предварителните изпити .. то така по ваша сметка и статиската да не излиза .. пък и на основния изпит ще има +1000 човек и то в НАЙ максималния вариант което яко ме съмнява ще са малки разликите според мен. та на базата на статистиките от предварителните изпити и бройките за отделните специалности мога горе долу да преценя къде имам най големи шансове
И в ПУ ги обявиха. Има ги в сайта им.
айде ако имаш възможност ги напиши тука че не ми се рови :wink:
на 24ти започва ебанта 8)
Аватар
Jody
Пишете, о, братя
Специалност: Туризъм
Курс: четвърти

Мнение от Jody »

smth
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от smth »

Естествено,че е важно да се знае колко са местата!Ако не беше важно,тогава нямаше да е от значение реда на подреждането на специалностите.Пък така човек може да си прецени дали има шанс за специалността или не-в зависимост колко човека имат по-висока оценка от него и колко е броя на местата за специалността.Иначе е ясно,че ако имаш примерно 3 по история няма какво да те вълнуват местата,но ако има само 10-20 човека по-висока оценка от тебе...ще ти е интересно да разбереш колко са местата и от там да прецениш как да подредиш специалностите.Естествено местата не ти дават най-правилната основа за преценка на шансовете ти,но поне малко помагат в избора.
Аватар
Licenti0us
От дъжд на вятър

Мнение от Licenti0us »

Добре, в крайна сметка какво сте се впрегнали толкова
Нали всеки иска нещо най-много и се стреми , драпа натам
Независимо колко са местата.
Пък и в крайна сметка, вие няма да си знаете оценките, че да прецените.
Наистина не разбирам това притеснение.
smth
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от smth »

Абе не се притесняваме,ама нали трябва да става обсъждане :)
Аватар
marrylin
Да живей словото
Специалност: туризъм
Курс: завършил

Мнение от marrylin »

smth написа:Абе не се притесняваме,ама нали трябва да става обсъждане :)

...и излишна паника! :wink:
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”