Задачи за КС

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

Нямам решение :wink:
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
Аватар
Arti
От дъжд на вятър

Мнение от Arti »

Абе за а)
Ако f(t)>t или f(t)<-t за някое t, то заради f(0)=0, следва, че има s e [0;t], т.ч. f'(s)=(f(t)-f(0))/(t-0)=f(t)/t, което по абсолютна стойност ще е повече от 1. Противоречие. Аналогично за 1-t.
б) Събирате 2те неравенства от a), делите на 2 и получавате това, което се иска.

Забележка:
Ако не искате да използвате Теоремата за крайните нараствания, можете просто да си разгледате функцията g(x)=f(x)-x (и съответно другите 3 такива) и пак става задачата.
ФМИ-ст!
Сам си нарисувах аватара!
Аватар
red&white
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от red&white »

я да върнем тая тема от небитието :wink:
та.....
ето ви 2 задачки 1 планиметрична и една стреометрична :D

1зад.В произволен триъгълник със страни a,b и c са въведени означенията p= (a+b+c)/2 S-лице на тригълника , r и R - радиуси съответно на вписана и описна акръжност .
Докажете че p/p-a + p/p-b +p/p-c = 1 + 4R/r

2зад. Равнина пресича последователно околните ръбове на правилна четериъгълна пирамида в точки , намиращи се съответно на разстояния
a,b,c, и d от върха на пирамидата .Да се докаже 1/a +1/c = 1/b + 1/d
на 24ти започва ебанта 8)
Аватар
red&white
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от red&white »

тц ,ц ее няма ли кой бе колко машинки имаше преди у форума ( уктц-то Бетона арти айде бе ахмаци :twisted: :lol:
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

В момента чета за устния по Геометрия. Ама тя е малко по друга. :lol: Веднага след писмения започнах да чета за устния и главата ми се пръска вече.
Изображение
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

red&white, уктц-то го отпиши, имам 4.50 на изпита :D
Ти колко имаш?
curse
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от curse »

Бeтон написа:В момента чета за устния по Геометрия. Ама тя е малко по друга. :lol: Веднага след писмения започнах да чета за устния и главата ми се пръска вече.

Простете за невежеството ми но какъв е този устен или нещо не съм разбрала :roll: И другото което искам да попитам. Аз по принцип не съм на ти с математиката, обаче заради унсс се подготвям на общия модул по мат. Та въпроса ми е, тъй като така или иначе уча и по мат, има ли смисъл да се ява в Софийския на мат 2 обаче - тест. Горе долу какви оценки трябва да имаш на този изпит за да влезнеш. А и някой може ли да ми даде инфо какво представлява Мат 2 в СУ, защото никъде не съм видяла примерни варианти. Демек колко въпроса са, колко отговори, има ли отворени въпроси и т.н. Много ще съм благодарна ако ми отговорите. МЕрси предварително :wink:
Аватар
Abele*
Постоянно присъствие

Мнение от Abele* »

curse написа:Та въпроса ми е, тъй като така или иначе уча и по мат, има ли смисъл да се ява в Софийския на мат 2 обаче - тест. Горе долу какви оценки трябва да имаш на този изпит за да влезнеш. А и някой може ли да ми даде инфо какво представлява Мат 2 в СУ, защото никъде не съм видяла примерни варианти. Демек колко въпроса са, колко отговори, има ли отворени въпроси и т.н. Много ще съм благодарна ако ми отговорите. Мерси предварително :wink:
за първи път чувам за тест по математика в СУ. математика 2 не е ли изпит от 10 задачи
la consolation des arts...
Аватар
бръм бръм
Постоянно присъствие

Мнение от бръм бръм »

AndersenGGZ написа:
curse написа:Та въпроса ми е, тъй като така или иначе уча и по мат, има ли смисъл да се ява в Софийския на мат 2 обаче - тест. Горе долу какви оценки трябва да имаш на този изпит за да влезнеш. А и някой може ли да ми даде инфо какво представлява Мат 2 в СУ, защото никъде не съм видяла примерни варианти. Демек колко въпроса са, колко отговори, има ли отворени въпроси и т.н. Много ще съм благодарна ако ми отговорите. Мерси предварително :wink:
за първи път чувам за тест по математика в СУ. математика 2 не е ли изпит от 10 задачи
мда така е разликата между 1 и 2 е че няма стереометрия в 2.
Аватар
red&white
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от red&white »

разликата м/у математика 1 и математика 2 е че на чвия има стереометрия а на 2рия няма :D ама давали лоши функций там и графики така че били равни по трудност (поне така бях чел в една тема у форума )

П.С уктц аз се оаках тотално :wink: или по точно орязали са ме тотално

п.с поне се пробвай де нали и без това решаваш задачи .реши тея те са от КСК също ама от преди 2-3 години и не за СУ :wink:
Аватар
red&white
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от red&white »

Простете за невежеството ми но какъв е този устен или нещо не съм разбрала

хах той е само за студенти Дарлинк :wink:

п.с в Су .Тест.по Математика - Да да :wink:
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

Реших стереометричната!!!
Аватар
red&white
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от red&white »

я да видим .....
а за планиметрията прехвърляш 1цата в лево и действаш :wink:
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”