English

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
BeTka`
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от BeTka` »

Аз искам англ. филология :), пък иначе... ще пиша всички, който могат да се кандидатстват с англ. език..
Do now follow where the path may lead, go instead there is no path and leave a trail!

You will never win if you never begin!
Аватар
Lesash
Драскач

Мнение от Lesash »

Аз искам англ. филология :), пък иначе... ще пиша всички, който могат да се кандидатстват с англ. език..
Еми и аз така като BeTka'. :P А дано да станем колежки тази есен. :D
Life is not measured by the number of breaths we take but by the number of moments that take our breath away
Аватар
TheGreat7
Танцуващия с клавиатури

Мнение от TheGreat7 »

Lesash написа:
Еми и аз така като BeTka'. :P А дано да станем колежки тази есен. :D
Хо-хо-хо... елате повече :twisted: :lol:
The harder you fall, the higher you bounce...
Аватар
Lesash
Драскач

Мнение от Lesash »

Идваме,идваме!Ама не се знае за колко време,може и само за 19ти юли да сме в София. :lol: Е,вие ни очаквайте де.:lol:Ох,как искам пак да съм заек. :roll:
Life is not measured by the number of breaths we take but by the number of moments that take our breath away
Аватар
muhahahu
В началото бе словото

Мнение от muhahahu »

До къде стигнахте с подготовката? Имам чувството, че съм до под кривата круша....ИзображениеИзображениеИзображение Сега като остава толкова малко време до изпита тотално се сдухвам. Вие от къде четете... как изобщо учите.... и горе долу колко очавате да имате?
If you are too wasted to remember, it never took place!
BeTka`
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от BeTka` »

ами.. аз главно тестове правя - и старите и новите книжки за СУ. Нови думички и изрази уча, няколко граматики преговорих. Есета трябва да пиша, ама... засега само чета от един учебник и две книжки как трябва да се напише едно хубаво есе. А иначе.. за диктовката текстове преписвам, няма кой да ми диктува :(. А за очакванията ми за оценка.. зависи от късмета ми най-вече, дано да се паднат неща, които знам :)
ПП. Гледам да не ползвам речника ми на PC-то, понеже... като отварям хартиения речник и ми се набиват някои други думи и.. уж си припомням и някои позабравени думички :)
А да ви попитам.. какви речници ползвате. Моя е на Oxford - Advanced Learner's Dictionary...
Do now follow where the path may lead, go instead there is no path and leave a trail!

Аватар
Maureen
В началото бе словото

Мнение от Maureen »

BeTka` написа: Моя е на Oxford - Advanced Learner's Dictionary...
И аз използвам същия, сред най-добрите е този речник :D
Изображение
Аватар
Swаy
Пишеща машина
Специалност: АФ
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Swаy »

BeTka` написа:Аз искам англ. филология :), пък иначе... ще пиша всички, който могат да се кандидатстват с англ. език..
Леле наистина ли искаш АФ ? Мислех, че вече няма такива като мен... :) Аз исках това, даже ми беше второ желание (по първото бях сигурна че няма да вляза). После като влязох в специалността и говорих с колегите си, никой от тях не беше искал да е английска филология, всички се бяха записали като last resort... :) И досега ми е супер странно да бъда единствената която си е искала това от самото начало и да ме гледат особено когато си го казвам, с поглед 'тая не е добре'.... :lol:
Tell me how it feels to be
The one who turns the knife inside of me
Аватар
muhahahu
В началото бе словото

Мнение от muhahahu »

BeTka` написа:А да ви попитам.. какви речници ползвате. Моя е на Oxford - Advanced Learner's Dictionary...
Позвам обаче на компа Collins Cobuild и Longman Dictionary of Contemporary English :)
If you are too wasted to remember, it never took place!
BeTka`
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от BeTka` »

Ами.. Sway, може би не съм добре, че искам тая специалност, но.. това искам да уча:). А ти доволна ли си от избора си? Трудно ли е да учиш АФ?

Аватар
Swаy
Пишеща машина
Специалност: АФ
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Swаy »

BeTka` написа:Ами.. Sway, може би не съм добре, че искам тая специалност, но.. това искам да уча:). А ти доволна ли си от избора си? Трудно ли е да учиш АФ?
Да, доволна съм. И да, много е трудно. Самата специалност е адски трудна (предметите),а допълнително има хора, които да ти го усложняват още повече :lol: Много пъти съм изпадала в безпомощен яд (особено сега в тази сесия, когато ни наблъскаха изпитите един в друг...) но всъщност това че не е лесно ми харесва... Трябва да си много силен психически обаче (то в повечето специалности се иска това, а при нас май още повече...)
Tell me how it feels to be
The one who turns the knife inside of me
BeTka`
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от BeTka` »

Благодаря ти за отговора Sway. Сега остава да изкарам хубава оценка на изпита ;).. хайде аз пак отивам да уча думички и фразички, че.. оff.. край нямат..

little_secret
В началото бе словото

Мнение от little_secret »

Swаy написа:Да, доволна съм. И да, много е трудно. Самата специалност е адски трудна (предметите),а допълнително има хора, които да ти го усложняват още повече :lol: Много пъти съм изпадала в безпомощен яд (особено сега в тази сесия, когато ни наблъскаха изпитите един в друг...) но всъщност това че не е лесно ми харесва... Трябва да си много силен психически обаче (то в повечето специалности се иска това, а при нас май още повече...)
А колко имаше на изпита и коя година го държа всъщност-миналата ли?
Аватар
Catherine
Летящите Пръсти
Специалност: Нордистика
Курс: втори

Мнение от Catherine »

Значи и в английската филология е така. :D Аз уча румънска, но по първо желание и на колегите ми им беше много странно, че съм такъв ентусиаст. Трудно е, но си заслужава. Не бих раздавала съвети наляво-надясно, но все пак... съветвам всеки, който е решил да кандидатства МО например на първо желание и като резервен вариант филология, да обмисли добре в какво може да се забърка. Филология не може да се учи ей така "колкото да уча нещо". Това е нещо много трудо и ако не го желае човек много силно и няма насоченост към лингвистика и литература, по-добре да не се набутва, защото хвърчат глави. Приятелски съвет, в случай, че има такива хора. :wink:

P.S. Аз кандидатствах с английски - изпитът не е толкова страшен по мое мнение, стига човек да има тренинг с тестчетата, диктовките и есетата. :roll:
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/
Изображение
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

BeTka` написа:А да ви попитам.. какви речници ползвате. Моя е на Oxford - Advanced Learner's Dictionary...
Online речници главно (Oxford Advanced Learner's Dictionary, Longman Dictionary of Contemporary English, Collins Online Dictionaries, Cambridge Dicionaries Online, Merriem-Webster Online), когато ги ползвам за учене. За ежедневна употреба ползвам SA Dicionary. На хартия имам само Collins Cobuild English Usage и Oxford Children's Dictionary :D (Tози речник го имам сигурно от първи клас :Р Още като малък се гласях са филолог :D )

За подготовката - сега изкарах един курс за писане на есе към ФУАА, а до изпита мисля да преговоря някоя граматика, да пиша още есета, да довършата петата книжка с тестовете и да мина третата отново (първата и втората съм ги правил безброй пъти, а четвъртата я правих скоро запоследно, та тях няма смисъл пак да ги минавам) и да преписвам текстове. И е крайно време да си купя някоя нова книга на английски, че ги прочетох всички, коити имах..
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”