English
Модератор: Boromir
ами.. аз главно тестове правя - и старите и новите книжки за СУ. Нови думички и изрази уча, няколко граматики преговорих. Есета трябва да пиша, ама... засега само чета от един учебник и две книжки как трябва да се напише едно хубаво есе. А иначе.. за диктовката текстове преписвам, няма кой да ми диктува
. А за очакванията ми за оценка.. зависи от късмета ми най-вече, дано да се паднат неща, които знам 
ПП. Гледам да не ползвам речника ми на PC-то, понеже... като отварям хартиения речник и ми се набиват някои други думи и.. уж си припомням и някои позабравени думички
А да ви попитам.. какви речници ползвате. Моя е на Oxford - Advanced Learner's Dictionary...
ПП. Гледам да не ползвам речника ми на PC-то, понеже... като отварям хартиения речник и ми се набиват някои други думи и.. уж си припомням и някои позабравени думички
А да ви попитам.. какви речници ползвате. Моя е на Oxford - Advanced Learner's Dictionary...
Do now follow where the path may lead, go instead there is no path and leave a trail!
You will never win if you never begin!
You will never win if you never begin!
- Swаy
- Пишеща машина
- Специалност: АФ
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Леле наистина ли искаш АФ ? Мислех, че вече няма такива като мен...BeTka` написа:Аз искам англ. филология, пък иначе... ще пиша всички, който могат да се кандидатстват с англ. език..
Tell me how it feels to be
The one who turns the knife inside of me
- Swаy
- Пишеща машина
- Специалност: АФ
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Да, доволна съм. И да, много е трудно. Самата специалност е адски трудна (предметите),а допълнително има хора, които да ти го усложняват още повечеBeTka` написа:Ами.. Sway, може би не съм добре, че искам тая специалност, но.. това искам да уча:). А ти доволна ли си от избора си? Трудно ли е да учиш АФ?
Tell me how it feels to be
-
little_secret
- В началото бе словото
А колко имаше на изпита и коя година го държа всъщност-миналата ли?Swаy написа:Да, доволна съм. И да, много е трудно. Самата специалност е адски трудна (предметите),а допълнително има хора, които да ти го усложняват още повечеМного пъти съм изпадала в безпомощен яд (особено сега в тази сесия, когато ни наблъскаха изпитите един в друг...) но всъщност това че не е лесно ми харесва... Трябва да си много силен психически обаче (то в повечето специалности се иска това, а при нас май още повече...)
- Catherine
- Летящите Пръсти
- Специалност: Нордистика
- Курс: втори
Значи и в английската филология е така.
Аз уча румънска, но по първо желание и на колегите ми им беше много странно, че съм такъв ентусиаст. Трудно е, но си заслужава. Не бих раздавала съвети наляво-надясно, но все пак... съветвам всеки, който е решил да кандидатства МО например на първо желание и като резервен вариант филология, да обмисли добре в какво може да се забърка. Филология не може да се учи ей така "колкото да уча нещо". Това е нещо много трудо и ако не го желае човек много силно и няма насоченост към лингвистика и литература, по-добре да не се набутва, защото хвърчат глави. Приятелски съвет, в случай, че има такива хора. 
P.S. Аз кандидатствах с английски - изпитът не е толкова страшен по мое мнение, стига човек да има тренинг с тестчетата, диктовките и есетата.
P.S. Аз кандидатствах с английски - изпитът не е толкова страшен по мое мнение, стига човек да има тренинг с тестчетата, диктовките и есетата.
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/

http://predi13.pernik-bg.com/

- Vaskes
- Летящите Пръсти
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Online речници главно (Oxford Advanced Learner's Dictionary, Longman Dictionary of Contemporary English, Collins Online Dictionaries, Cambridge Dicionaries Online, Merriem-Webster Online), когато ги ползвам за учене. За ежедневна употреба ползвам SA Dicionary. На хартия имам само Collins Cobuild English Usage и Oxford Children's DictionaryBeTka` написа:А да ви попитам.. какви речници ползвате. Моя е на Oxford - Advanced Learner's Dictionary...
За подготовката - сега изкарах един курс за писане на есе към ФУАА, а до изпита мисля да преговоря някоя граматика, да пиша още есета, да довършата петата книжка с тестовете и да мина третата отново (първата и втората съм ги правил безброй пъти, а четвъртата я правих скоро запоследно, та тях няма смисъл пак да ги минавам) и да преписвам текстове. И е крайно време да си купя някоя нова книга на английски, че ги прочетох всички, коити имах..