sedrik написа:Несериозно е, защото не можеш да кажеш, че защото професорите по математическите дисциплини са повече отколкото тези по компютърните, има токова математика. Виж например Софтуерно инженерство - там се учи по-малко математика. Освен това как може да казваш, че математиките са "безумни". Та математиката те учи да мислиш и да правиш връзки между нещата. Както вече споменах един програмист има нужда от такива неща.
За учебния план на специалност Информатика, мисля, че е много добър. Застъпени са основните математически и компютърни дисциплини, а освен това дава възможност и за доста изборни, т. е. ти сам да решиш какво по-специално искаш да учиш.
А относно това, че "от НИКОЯ специалност не можеш да излезеш НИКАКЪВ програмист, ако сам не си си мръднал гъза и не си научил", подкрепям.
Линейна алгебра, Аналитична геометрия, Диференциално и интегрално смятане - 1, Висша алгебра, Диференциално и интегрално смятане - 2, Дискретна математика, Диференциални уравнения и приложения, Логическо програмиране, Числени методи, Компютърна топология, Теория на вероятностите и математическа статистика, Изследване на операциите, Семантика на езиците за програмиране, Геометрия, Числени методи за диференциални уравнения
Това НЕ са "основни" математически дисциплини. Поне не всичките. И не, Висшата алгебра не ме кара да правя връзка между нещата. Разбира се, това е мое мнение. Честно да си призная, сега не ми се спори за това. Така или иначе вече е късно, няма какво да правя, освен да уча тази специалност. Лошото е, че не знам дали ще мога да запиша 3ти курс. Всъщност дали е лошо... не мога да кажа вече със сигурност.
"Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm."