Кандидат-политолози

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Райков
От дъжд на вятър
Специалност: Политология, СУ "СВ. Климент Охридски"
Курс: завършил
Обратна връзка:

Кандидат-политолози

Мнение от Райков »

Ако някой се интересува от специалността - нека пише тук. Ще се постарая да разясня как стоят нещата :) Това може да помогне при подреждането на специалностите по един или друг начин.
Успех на изпитите! :study:
FTF
Писаружяк

Мнение от FTF »

Много благодаря за готовността за помощ. :D Очаквам с нетърпение посрещането на зайците и другите фатки дето ще ни ги разясните тип: "Как да оцелеем,къде продават банички и боза и прочие"
Аватар
Page_B
Пишете, о, братя

Мнение от Page_B »

Аз, аз се интересувам :)
"Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах." Конфуций
Аватар
Tremor
В началото бе словото

Мнение от Tremor »

Ми мен ме интересува как мога да се реализирам после с туи чудо. Бе въобще какво учите там.
П.С.: Това ми е 2-то желание (пуцам наред) :wink:
FTF
Писаружяк

Мнение от FTF »

Моя първи въпрос е: "Верно ли баце не учите чужд език? Чувам че само малко първите 2 семестъра и има ли значение с какъв език си кандидатствал за определяне после на групите. В смисъл възможно ли е човек кандидатствал с английски и такъв с италиански примерно да се паднат да учат заедно? Как точно се определя кой къде спада? Може ли да запишеш втора специалност след първата година? А да се преместиш? Има ли някви квоти за езиците смисъл да приемат примерно 10 човека с английски 10 с френски или всичко е въпрос на оценка? Мерси много.БТВ тва ми беше първия въпрос :lol:
Аватар
marinela_koleva
В началото бе словото
Курс: друг

Мнение от marinela_koleva »

Аз аз аз аз аз моля ви давайте инфо за политологията.Бях пуснала темичка даже но не ми отговориха много хора :D
Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят.

--- Бъртранд Ръсел ---
Аватар
marinela_koleva
В началото бе словото
Курс: друг

Мнение от marinela_koleva »

FTF написа:Моя първи въпрос е: "Верно ли баце не учите чужд език? Чувам че само малко първите 2 семестъра и има ли значение с какъв език си кандидатствал за определяне после на групите. В смисъл възможно ли е човек кандидатствал с английски и такъв с италиански примерно да се паднат да учат заедно? Как точно се определя кой къде спада? Може ли да запишеш втора специалност след първата година? А да се преместиш? Има ли някви квоти за езиците смисъл да приемат примерно 10 човека с английски 10 с френски или всичко е въпрос на оценка? Мерси много.БТВ тва ми беше първия въпрос :lol:
Че за политологията се кандидатства само с един предмет(всмисъл без език) или аз се бъркам :shock:
Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят.

--- Бъртранд Ръсел ---
Райков
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Райков »

@Page_B - питай направо каквото искаш да знаеш :)

@Tremor - В университета и като цяло в живота след училище всичко зависи от теб. Тук никой няма да те кара насила да учиш, никой няма да те кара да идваш на лекции. Не разчитайте, че ще ви наливат знания с фуния. Можеш да станеш всякакъв - политик, политолог, преподавател на политически науки, но може да си останеш и просто "завършил политология". Това важи и за всички останали специалности. Всичко зависи само и единствено от вас, от вашата воля за успех и упоритост.

@marinela_koleva - не се кандидатства само и единствено с история на България. Можеш да го сториш и с някакъв език - например немски или английски. За повече информация - потърси в сайта на СУ (частта за това как се формира бала) :wink:

@FTF - Аз съм от Студентския съвет на Философски факултет и предполагам ще участвам в посрещането ви. Тук е моментът да разоблича един мит - в специалност Политология няма лекции в Ректората! Лекциите се провеждат в блок 4-ти на университета (на Плиска) - едно доста спретнато блокче, което лично на мен ми допада особено много(като се има предвид, че е и на 15 минути с рейс от нас си е направо перфектно). Не се отчайвайте, знам че много от вас ще са разочаровани от факта, че няма всеки ден да се бутат в аудиториите на Ректората, но спокойно - ще можете да го правите, когато гостуват чуждестранни лектори(например) изнасящи лекции по различни теми... и то колкото си щете :)
Относно езика - ... баце учим там нещо подобно на език. Изборът е между английски, немски, френски иии... не знам други, но не се надявайте тук да научите език, за това си има филологии :)
Езика си го учете през свободното време.
Няма групи и не знам дали има квоти за езиците - всички сме заедно - по принцип трябва да сме 50 човека (20 момчета и 30 момичета( кеф :love5: )) Но попадат и още няколко човека - прехвърлили се от други специалности или получили равен бал с последния... та накрая се получават 60тина души на курс.
Можеш да запишеш втора специалност доколкото знам. Можеш и да се преместиш, но не знам дали има смисъл. Все пак това е една от най-добрите специалности в СУ... не казвам, че положението е цветущо, но в сравнение с други направо си е цвете.
Специалността дава добра основа и може да се нарече престижна. Това обаче не означава автоматично, че в нея има само готини хора и че всичко е ОК - идиоти има под път и над път. :roll:

Всъщност вие какви оценки изкарахте вече на предварителния?
Ако имате още въпроси - давайте ги :)
Всъщност, ако имате ICQ-та можете да ми пишете и там за по-лесно.
hexus
В началото бе словото

Мнение от hexus »

РАйков, аз имам желание да запиша политология, защото си мисля че ще ми е супер интересно, но се колебая и за строителство в УАСГ(ако ме приемат :wink: ). Как ще ме убедиш да избера СУ?

П.С. Имай впредвид, че съм лесно податлив. :roll:
Аз не съм съгласен
с нито една дума,
която Вие казвате,
но съм готов да умра
за правото Ви да я кажете.
Волтер
Дени
Постоянно присъствие
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Дени »

Звучи примамливо - аз съм момиче и имам 5.13 по история, как е това според миналогодишните стандарти :lol: :? Че се чудя как да редя желанията от 3то място нататък и разпитвам сега :wink:
Love, life, meaning ... Изображение OVER
Аватар
radja
Гутенберг
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от radja »

Как да оцелеем,къде продават банички и боза и прочие
май на Сердика, на Паметника Левски имаше баничарница...сега са по на мода пиците на парче(=
Аватар
fly4o
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от fly4o »

5.13 няма да ти стигне за политология..Ти нали ще се явяваш на реален?
Правист,1ви курс,2ра група

I'm a believer
FTF
Писаружяк

Мнение от FTF »

Райков евала за отговора. Разясниха ми се много неща. Дай Боже повече хора като тебе и от други специалности така доброволно да разяснят работите че лудницата е пълна. За положението- то е ясно че никъде не е цветущо, а за идЕотите, странно що се разбирам с тях :lol: :wink:
Сега формулирам втория си пакетен въпрос. Очаквайте включване :D
бтв radja тва за баничките беше на майтап. Щом вървят пици-ще се ядат пици
Райков
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Райков »

@hexus - Аз не пиша, за да убеждавам или разубеждавам :) Пиша, защото когато аз бях кандидат-студент нямаше такъв като мене да обяснява за какво иде реч, а имах нужда от това :)
Между политология и строителство разликата е от небето до земята. Ти сам трябва да седнеш и да помислиш какъв път ще поемеш :)

@FTF - очаквам въпросите ти. Дано са смислени като първия пакет :)
Дени
Постоянно присъствие
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Дени »

fly4o написа:5.13 няма да ти стигне за политология..Ти нали ще се явяваш на реален?
Ще се, но човек никога не знае какво ще стане - аз затова казвам какво имам дотук - пък дали е достатъчно - " Бог вижда ", както се казваше в темата за първата половина на IX в :wink:
Love, life, meaning ... Изображение OVER
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”