Втора специалност 2

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
lo_flo
Драскач
Курс: втори

Мнение от lo_flo »

fragile написа:
Търговецът на кристал написа:Такаааам... Първо, да кажа на кака Фреджайл, че и аз така като lo_flo си имах идея за първата специалност, в моя случай - английска филология, защото литературата я бях отписала генерално. То пък стана така, че Смирненски и Любо Стойков (основно първият) ме избраха. Така че, деца, няма лошо в сметките, само знайте, че трябва да имате и резервни варианти - заради кръчмаря, сеш'те се
.
И при мен така :) Съгласна съм за сметките - и аз си правя сметки за втора специалност политология, ама... нещо не знам дали ще ми се отвори парашутът.
Ще стискаме палци :)
Който не пие на екс, да не види секс!!!
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

lo_flo написа:
Търговецът на кристал написа:Такаааам... Първо, да кажа на кака Фреджайл, че и аз така като lo_flo си имах идея за първата специалност, в моя случай - английска филология, защото литературата я бях отписала генерално. То пък стана така, че Смирненски и Любо Стойков (основно първият) ме избраха. Така че, деца, няма лошо в сметките, само знайте, че трябва да имате и резервни варианти - заради кръчмаря, сеш'те се.
За втората специалност. Ако изключим всички филологии, в общи линии остават всички специалности от Философски факултет, където даже май ще си с приоритет, защото евентуално, ще си там - социология, философия.... ъъъъ... психологията май не я предлагат. Също може и политология, от Стопанския факултет са ограничени, но едва ли ще те интересуват. Ако си държала изпит по история, може и история, културология, европеистика (ще са ти полезни с ПА, особено последната)... Друго... богословие, но трябва да си изкарал изпитите; педагогиките май всичките, но не те съветвам. Май това са. Във ФМИ, ФзФ и БФ не знам как са нещата, но те са със специални изпити и едва ли те интересуват. Тая година като излязат "офертите", ще ти ги пиша конкретно.

Добре де,но нали европеистиката е и с английски,това означава ли,че освен история трябва да отида и на англ.
Ако е с история И английски - трябва. Ако е с история ИЛИ английски - не е нужно. Мисля обаче, че беше първият вариант, така че ще ти се наложи.
Фреджайл, за политологията ще стискаме палци, Бобито може да се пробва там догодина и ще дава прясна информация :) Аз обаче още го навивам за социология :wink: Стреми се към успех 5.60-5.70. Трябва да ти стигне.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Jozefina
В началото бе словото

Мнение от Jozefina »

Аз съм право първи курс с един невзет изпит засега, на който ще се явявам септември.Искам да попитам какви са условията, за да запиша втора специалност мо?
След кой курс е?Какъв успех трябва да имам през годините?
И нали успехът се изчислява след като получиш съответната положителна оценка на поправката? В смисъл тази 2-ка, която сега я имам не участва в успеха ми ако например на поправката имам 5-ица?
Забравих да кажа, че имам изкаран кандидат-студентски изпит по език така че поне това условие съм го изпълнила.
Предварително благодаря.
Аватар
nestea
Пишете, о, братя

Мнение от nestea »

Jozefina написа: Забравих да кажа, че имам изкаран кандидат-студентски изпит по език така че поне това условие съм го изпълнила.
ак ще трябва да се явиш. Аз исках и аз да пробвам с 2ра специалност, днес звнях и ми казаха във факултета, който си харесах, че вече се кандидатства на общо основание, така, че , ако ще и филология да си и да знаеш много добре езика, за 2ра специалност пак щеходиш на кандидат студентски по език :lol: Безумия големи. тдавна са започнали да ме дразнят, ама това вече преля всякаква простотия :shock:
"Богат е не този, който има най-много, а този, който се нуждае от най-малко"
Аватар
nestea
Пишете, о, братя

Мнение от nestea »

За всеки случай питай в учебен отдел, аз смятам и там да се завлека, макар че загубих ентусиазъм :?
Jozefina
В началото бе словото

Мнение от Jozefina »

Еее стига бе егати простотията.За първи път го чувам това.Дано да не е вярно. :evil:
А за останалите неща които попитах знаеш ли нещо?
shaho
Пишете, о, братя

Мнение от shaho »

Споко, ще можеш чак след трети курс за МО. Дотогава си опичай акъла и гледай да не влачиш и да имаш успех над 5,50.
Jozefina
В началото бе словото

Мнение от Jozefina »

Над 5.50 ли :shock: Сигурен ли си в това ?Струва ми си че се изисква над 5.00.
Все пак става въпрос за втора специалност а не за прехвърляне :roll:
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Изискването е за над 5,00, но тъй като има класация, кандидатстват повече хора, отколкото са отпуснатите бройки, ако е под 5.50 е твърде съмнително да успееш.
shaho
Пишете, о, братя

Мнение от shaho »

Jozefina написа:Над 5.50 ли :shock: Сигурен ли си в това ?Струва ми си че се изисква над 5.00.
Все пак става въпрос за втора специалност а не за прехвърляне :roll:
Абсолютно съм сигурен.
Аватар
elfer
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от elfer »

Така и така сте се раздумали за втората специалност и виждам, че има компетентни лица, я ми кажете кога най-накрая ще изкарат таблото със специалностите, които можем да запишем като втори. Размотават ме от април месец. Преди седмица ми казаха - изнесено е таблото пред учебен отдел, отивам - няма нищо. За жалост беше и обедна почивка и не можах да им се накарам, по-скоро те на мен, защото се дразнят от хора с въпроси :roll:
Та, кога изкарват таблото с нужната информация?
Огледай се наоколо, нима природата не е истинска богиня ?!
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Ами... някъде средата на юни го изкараха миналата година. Или беше краят, не помня. Нещо такова. Но и мен ме лъготиха, че щяло да е от април-май, да съм била проверявала.
В крайна сметка го изкараха дори на таблото в нашия си факултет дори, така че се оказа, че разкарването е било излишно.
Успех!
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
elfer
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от elfer »

Тази седмица ще съм на един курс в Сф и пак ще проверя как стоят нещата с тази втора специалност, че ми писна. Дано стане ясно нещо :)
Огледай се наоколо, нима природата не е истинска богиня ?!
Аватар
Марто
От дъжд на вятър

Мнение от Марто »

Горе-долу кога са датите за записване на втора специалност. Въпросът ми е дали са след поправителната сесия :D
Аватар
nestea
Пишете, о, братя

Мнение от nestea »

Марто написа:Горе-долу кога са датите за записване на втора специалност. Въпросът ми е дали са след поправителната сесия :D
не, доколкото знам са края на август
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”