Относно НБУ....
Модератор: Boromir
Не е точно така.Има и такъв вид стипендии,но се отпускат и други-10 пълни и 30 частични за тези,които имат най-високи резултати от ТОП-а....та се чудех с мойте точки дали ще се добера или поне ако се напъна до 63-65 дали имам някакъв шанс,макар че дълбоко се съмнявам,НО надеждата умира последна 
Най-красивите неща се разкриват пред очите ни чак,когато ги затворим!
аз смятам, че тия стипендии са някаква формалност, струва ми се, че или трябва да изкараш 80/90т с отлична диплома при кандидатстване или да имаш отлични оценки на изпитите вече като студент за да ти отпуснат(даже и тогава не е сигорно), тук във Варна в Свободния е същата работа, имам познати с 6-ци на всички изпити и пак не им дават стипендия, просто това са частни университети и не на празно таксите са толкова високи, те нямат полза да дават стипендии ей така...в крайна сметка щом кандидатстваш там значи имаш възможност да си плащаш...не е ли така???
"I used to believe in forever, but forever is too good to be true.”
Winnie the Pooh
Winnie the Pooh
- явор
- Летописец Виртуоз
В Свободния няма стипендии, но може да ти опростят част от таксата, ако помагаш в КСК. В НБУ тези стипендии са факт, но за да продължиш да вземаш трябва да си първи или най-много втори в своята специалност 
Столичен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си
aHu Пуснато на: Вто Юни 19, 2007 12:13 pm Заглавие:
...в крайна сметка щом кандидатстваш там значи имаш възможност да си плащаш...не е ли така???
Ми не точно...просто искам да уча в този университет прецених му приоритетите и осъзнах,че ми дава много...е и получава доста де
но съм решила,че искам да уча там!Наистина парите са много,но мисля,че си заслужава де да знам...а стипендиите наистина са факт,но е трудно да се добереш до тях!Пък и смоите скромни точки.дано последния изпит е сравнително лесен,макар че както е тръгнало ще се окаже ,че мита градацията в трудността на изпитите със всеки следващ се доказва 
...в крайна сметка щом кандидатстваш там значи имаш възможност да си плащаш...не е ли така???
Ми не точно...просто искам да уча в този университет прецених му приоритетите и осъзнах,че ми дава много...е и получава доста де
НБУ е един от малкото...да не кажа единствения университет в България,който за толкова малко време "на сцената" се задържа и печели много суперлативи и е жалко това,че все се намират хора,които да го оплюят по една или друга неоснователни причини-има редица частни уни-та в БГ и не мога да си обясня защо взеха под прицел точно НБУ?-може би една от тези причини е тъкмо това,че той въведе редица новости (за БГ),които другите уни-та отхвърлят,което само доказва архаичността им
пък и за всеки университета е въпрос на личен избор-това,че примерно не искам да ъуча в СУ не означава ,че не съм достойна за СУ,а че наистина не искам...
- DADO
- Легендарен флуудър
Университета не е измислен, а е много добър! Проблема е там, че мнозина студенти не заслужават такива добри условия. Но какво да се прави, и в СУ е пълно с некадърници.Бeтон написа:Естествено, че не си достойна! Въпрос е на самосъзнание!
Като ше възхваляваш тоя измисления "нов" да не пиша цялото му име, че ще ми отнеме време, там отивай, както си си решила принципно
Бeтон написа:
Естествено, че не си достойна! Въпрос е на самосъзнание!
Като ше възхваляваш тоя измисления "нов" да не пиша цялото му име, че ще ми отнеме време, там отивай, както си си решила принципно
Девойчета, за там сте...
.А ако аз съм допуснала такива-о'к-ще го приема
.И второ,Бетон-от многото прочетени твои изказвания във форума съм забелязала,че ти наистина обожаваш уни-то,в което учиш или което си посещавал на времето (sorry, ама не те познавам и не знам възрастта ти).Знам само,че човек трябва да уважава избора на останалите,та дори и те да са непознати за него хора.И ако на теб НБУ не ти вдъхва и капка доверие и респект-можеш така да се изразиш като човек,а не да нападаш останалите и да вмъкваш по някоя и друга пропита от ирония фраза...просто не си прав-аз съм на 18 години,а ти със сигурност си по-възрастен от мен и мисля,че е жалко да ме нападаш,защото ако по този начин се опитваш да докажеш пред някого или пред теб самия колко си интелигентен,бързо и адекватно мислещ....някак си не не виждам в начина,по който го правиш нищо редно.А относно достойнството-позволи на нас,"недостойните",да направим сами този избор къде да учим.Аз се готвя стабилно и за СУ-не изключвам този университет като вариант в никакъв случай(особено за магистратура и евентуално второ висше),просто за мен НБУ не е по-назад в класацията.Надявам се,да спрете с нападките и то не защото не търпя конструктивна критика,а защото не определям тази като такава...
Естествено, че не си достойна! Въпрос е на самосъзнание!
Девойчета, за там сте...
aHu написа: ... което наистина ме Учуди, незнам, дано ме приемат и пожелавам успех на другите
Вижте сега,първо niik не ме поставяй под общ знаменател с когото и да било,тъй като не поемам отговорност за чуждите правописни грешкиaHu написа:...(даже и тогава не е сигУрно), ...
Вижте сега,първо niik не ме поставяй под общ знаменател с когото и да било,тъй като не поемам отговорност за чуждите правописни грешки.А ако аз съм допуснала такива-о'к-ще го приема
.И второ,Бетон-от многото прочетени твои изказвания във форума съм забелязала,че ти наистина обожаваш уни-то,в което учиш или което си посещавал на времето (sorry, ама не те познавам и не знам възрастта ти).Знам само,че човек трябва да уважава избора на останалите,та дори и те да са непознати за него хора.И ако на теб НБУ не ти вдъхва и капка доверие и респект-можеш така да се изразиш като човек,а не да нападаш останалите и да вмъкваш по някоя и друга пропита от ирония фраза...просто не си прав-аз съм на 18 години,а ти със сигурност си по-възрастен от мен и мисля,че е жалко да ме нападаш,защото ако по този начин се опитваш да докажеш пред някого или пред теб самия колко си интелигентен,бързо и адекватно мислещ....някак си не не виждам в начина,по който го правиш нищо редно.А относно достойнството-позволи на нас,"недостойните",да направим сами този избор къде да учим.Аз се готвя стабилно и за СУ-не изключвам този университет като вариант в никакъв случай(особено за магистратура и евентуално второ висше),просто за мен НБУ не е по-назад в класацията.Надявам се,да спрете с нападките и то не защото не търпя конструктивна критика,а защото не определям тази като такава...
Amen!!!