Втора специалност 2
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
-
lo_flo
- Драскач
- Курс: втори
Втора специалност 2
Здравейте!Имам едно въпросче
Може и да го помислите за странно от страна на кандидат-студентка, но за мен лично е от значение
Как стои въпросът със записването след време в СУ на втора специалност?Имам предвид,както аз сега кандидатствам с математика и се моля за Публична администрация,ще мога ли да запиша например Журналистика след време(изпитите са БЕЛ и разни специалнизирани за кандидат-студентите), ако по-горните две условия са изпълнени, или ще трябва да се ява сега това лято и на други изпити:) Мерси много 
Който не пие на екс, да не види секс!!!
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Във ФЖМК не се предлага обучение като втора специалност, така че журналистиката отпада като опция. Същото важи и за ПР и книгоиздаване, съжалявам, че ще те разочаровам. Няма значение дали си издържала изпитите, или не.
Не знам да има изгледи това скоро да се промени.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
-
lo_flo
- Драскач
Благодаря ти много за инфото.Аз питах по принцип и дадох журналистиката като пример,но това,което казваш,не го знаех.Мерси още един пътТърговецът на кристал написа:Във ФЖМК не се предлага обучение като втора специалност, така че журналистиката отпада като опция. Същото важи и за ПР и книгоиздаване, съжалявам, че ще те разочаровам. Няма значение дали си издържала изпитите, или не.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Няма проблем. С ПА по принцип не може да запишеш и Право или МО, също тия най-търсените филологии, като Скандинавистиката и Японистиката, например. Но от мен да го знаеш - изобщо не обмисляй вариант за филология като втора специалност...
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
-
lo_flo
- Драскач
Търговецът на кристал написа:Няма проблем. С ПА по принцип не може да запишеш и Право или МО, също тия най-търсените филологии, като Скандинавистиката и Японистиката, например. Но от мен да го знаеш - изобщо не обмисляй вариант за филология като втора специалност...
Оооооо,аз филология не искам,но добре тогава,с ПА аз какво могада запиша 2 специалност
- fragile
- Писаружяк
- Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
- Курс: друг
Ама ти вече и първата специалност си знаеш. И какво искаш да работиш след като завършиш ПА? Знаеш ли с какво се занимават тези специалисти.
И защо ти е втора специалност, ако ще учиш нещо толкова ... престижно?
А не те ли е страх, че много хора се редят за ПА и че все пак може да не те приемат?
Ами, ако не ти хареса и решиш да се местиш още след първата година?
А какво ще се случи, ако примерно трябва да търсиш работа и не можеш да ходиш на лекции..

И защо ти е втора специалност, ако ще учиш нещо толкова ... престижно?
А не те ли е страх, че много хора се редят за ПА и че все пак може да не те приемат?
Ами, ако не ти хареса и решиш да се местиш още след първата година?
А какво ще се случи, ако примерно трябва да търсиш работа и не можеш да ходиш на лекции..
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Такаааам... Първо, да кажа на кака Фреджайл, че и аз така като lo_flo си имах идея за първата специалност, в моя случай - английска филология, защото литературата я бях отписала генерално. То пък стана така, че Смирненски и Любо Стойков (основно първият) ме избраха. Така че, деца, няма лошо в сметките, само знайте, че трябва да имате и резервни варианти - заради кръчмаря, сеш'те се.
За втората специалност. Ако изключим всички филологии, в общи линии остават всички специалности от Философски факултет, където даже май ще си с приоритет, защото евентуално, ще си там - социология, философия.... ъъъъ... психологията май не я предлагат. Също може и политология, от Стопанския факултет са ограничени, но едва ли ще те интересуват. Ако си държала изпит по история, може и история, културология, европеистика (ще са ти полезни с ПА, особено последната)... Друго... богословие, но трябва да си изкарал изпитите; педагогиките май всичките, но не те съветвам. Май това са. Във ФМИ, ФзФ и БФ не знам как са нещата, но те са със специални изпити и едва ли те интересуват. Тая година като излязат "офертите", ще ти ги пиша конкретно.
За втората специалност. Ако изключим всички филологии, в общи линии остават всички специалности от Философски факултет, където даже май ще си с приоритет, защото евентуално, ще си там - социология, философия.... ъъъъ... психологията май не я предлагат. Също може и политология, от Стопанския факултет са ограничени, но едва ли ще те интересуват. Ако си държала изпит по история, може и история, културология, европеистика (ще са ти полезни с ПА, особено последната)... Друго... богословие, но трябва да си изкарал изпитите; педагогиките май всичките, но не те съветвам. Май това са. Във ФМИ, ФзФ и БФ не знам как са нещата, но те са със специални изпити и едва ли те интересуват. Тая година като излязат "офертите", ще ти ги пиша конкретно.
В края на ноември
В края на ноември
За втора специалност не се държат изпити отделно, нали? Взимат се предвид кандидатсудентските или греша?(ако и в 2те сп4ециалности се влиза с един и същи изпит)
А,ако имаш невзет изпит не можеш да кандидатстваш за 2 специалност, нали?
А,ако имаш невзет изпит не можеш да кандидатстваш за 2 специалност, нали?
"Богат е не този, който има най-много, а този, който се нуждае от най-малко"
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Трябва ти положителна оценка на кандидатстудентските изпити за специалността (т.е. 3). Освен това ти трябва висок успех в първата ти специалност, тъй като има отпуснати определени бройки и участваш в класиране, наравно с другите мераклии, а с това автоматично пада възможността за невзет изпит.
В края на ноември
В края на ноември
-
lo_flo
- Драскач
Търговецът на кристал написа:Такаааам... Първо, да кажа на кака Фреджайл, че и аз така като lo_flo си имах идея за първата специалност, в моя случай - английска филология, защото литературата я бях отписала генерално. То пък стана така, че Смирненски и Любо Стойков (основно първият) ме избраха. Така че, деца, няма лошо в сметките, само знайте, че трябва да имате и резервни варианти - заради кръчмаря, сеш'те се.
Добре де,но нали европеистиката е и с английски,това означава ли,че освен история трябва да отида и на англ.
- fragile
- Писаружяк
- Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
- Курс: друг
И при мен такаТърговецът на кристал написа:Такаааам... Първо, да кажа на кака Фреджайл, че и аз така като lo_flo си имах идея за първата специалност, в моя случай - английска филология, защото литературата я бях отписала генерално. То пък стана така, че Смирненски и Любо Стойков (основно първият) ме избраха. Така че, деца, няма лошо в сметките, само знайте, че трябва да имате и резервни варианти - заради кръчмаря, сеш'те се
.
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...