места за прием на студенти 2007-2008

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
Mira-kiflichkata
В началото бе словото

Мнение от Mira-kiflichkata »

BeTka` написа:А да попитам тая година ще има ли квоти за момичета и момчета, понеже някъде май бях чела,че в СУ отпадат квотите по пол...

Единсвено в УНСС отпаднаха квотите тази година. За СУ се говори мн и в крайна сметка нищо не стана...остава ми да се накълцам и да се самоизям от яд, че не съм момче! :lol: :lol: :wink:
Nice from far, far from nice :)
Аватар
martin
В началото бе словото

Мнение от martin »

Mira-kiflichkata написа:
BeTka` написа:А да попитам тая година ще има ли квоти за момичета и момчета, понеже някъде май бях чела,че в СУ отпадат квотите по пол...

Единсвено в УНСС отпаднаха квотите тази година. За СУ се говори мн и в крайна сметка нищо не стана...остава ми да се накълцам и да се самоизям от яд, че не съм момче! :lol: :lol: :wink:

в УНСС не са отпаднали квотите!

50/50 !
Аватар
marinela_koleva
В началото бе словото
Курс: друг

Мнение от marinela_koleva »

Само по пол останаха..... по специалности отпаднаха...поне така знам аз :roll:
Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят.

--- Бъртранд Ръсел ---
Аватар
La_RouSSe
В началото бе словото

Мнение от La_RouSSe »

marinela_koleva написа:Само по пол останаха..... по специалности отпаднаха...поне така знам аз :roll:

Ъъъ, к'во ще рече т'ва? Че ако влязат 1000 момиче ще влязат и 1000 момчета, но няма да са разпределени в специалностите 50/50, а може да има в една спец 50 момичета и 10 момчета? :? [/b]
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит.
Аватар
бръм бръм
Постоянно присъствие

Мнение от бръм бръм »

La_RouSSe написа:
marinela_koleva написа:Само по пол останаха..... по специалности отпаднаха...поне така знам аз :roll:

Ъъъ, к'во ще рече т'ва? Че ако влязат 1000 момиче ще влязат и 1000 момчета, но няма да са разпределени в специалностите 50/50, а може да има в една спец 50 момичета и 10 момчета? :? [/b]
??? не разбира се това значи, че няма като миналата година отпуснати примерно 300 места за хора влезнали с математика и 1400 места за хора влезнали с икономика.
Аватар
denitu
От дъжд на вятър
Специалност: Инж.физика
Курс: втори

Мнение от denitu »

След по-малко от 10 дена започва записването за редовни кандидатстудентски изпити.. Немога да разбера как може университет като СУ да си позволи все още да няма информация за : такса за редовен изпит, места за прием, семестриална такса.. Започнах да се разочаровам от този университет.. Все пак като се записваш за изпити трябва да си подредиш специалностите и би трябвало да знаеш за какви места се бориш :x
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

denitu написа:Немога да разбера как може университет като СУ
Това изречение колко още ще има да го повтаряш...
1. да няма утвърден учебен план (а ни обещаха октомври, че ще е готов до ноември)
2. канцеларията да има приемно време от 9:30 до 11 (мисля, че не беше от 9 до 11:30) и в него да те е страх да отидеш да питаш нещо, а и едва ли ще ти отговорят
3. да няма предварителни изпити
4. да няма поправителна сесия веднага след редовната
5. да се съобразява с 1 човек, а не с 300 студенти
6. да ти дават конспекта 3 дни преди изпита и в него да има въпроси, които не са преподавани и ги няма в основните (5) учебника.
...
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Аватар
red&white
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от red&white »

лед по-малко от 10 дена започва записването за редовни кандидатстудентски изпити.. Немога да разбера как може университет като СУ да си позволи все още да няма информация за : такса за редовен изпит, места за прием, семестриална такса.. Започнах да се разочаровам от този университет.. Все пак като се записваш за изпити трябва да си подредиш специалностите и би трябвало да знаеш за какви места се бориш
а ако кажеш кое уни ги е обявило :?: :roll:
на 24ти започва ебанта 8)
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

явор написа:1. да няма утвърден учебен план (а ни обещаха октомври, че ще е готов до ноември)
2. канцеларията да има приемно време от 9:30 до 11 (мисля, че не беше от 9 до 11:30) и в него да те е страх да отидеш да питаш нещо, а и едва ли ще ти отговорят
3. да няма предварителни изпити
4. да няма поправителна сесия веднага след редовната
5. да се съобразява с 1 човек, а не с 300 студенти
6. да ти дават конспекта 3 дни преди изпита и в него да има въпроси, които не са преподавани и ги няма в основните (5) учебника.
По 1. и 6. не мога да говоря за твоята специалност, при мен нещата са ОК.
2. Въпроса, как да се държим, когато попаднем на место ТЕРА ИНКОГНИТА като канцелариите, сме го дискутирали. Само да кажа, че е въпрос на елементарно възпитание, а не висше образование.
4. Яворчо, специално на теб ли ти трябва?
5. За кой човек става на въпрос?
Изображение
Аватар
stonesoul
Пишете, о, братя

Мнение от stonesoul »

бръм бръм написа:нещо да не си се объркал? ти изкара приема за фми по-малък от миналата година
Напротив, според този списък е по-голям.
Аватар
бръм бръм
Постоянно присъствие

Мнение от бръм бръм »

е според моите изчисления миналата година са приели 514 човека тук виждам места за 480
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Бeтон,
т.4. съм я дискутирал преди първата ми сесия и определено, когато изпитванията са до краен предел субективни е необходим втори шанс
т.5. този човек е преподавателят, който първо казва, че ще се съобрази с нас и ние се нагаждаме изпитите, а след това в последния момент решава, че ще бъде както му е удобно на него и така ни прецаква подготовката (за твоя информация сесята на някой свършва на 20ти!)
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Е това е нормално както иска преподавателя. И при нас си казват кой кога не може или кой кога иска и тогава слагаме. Иначе ако не удовлетворим желанията им, представяш ли си какво ще стане? Не поправителна след всяка сесия, ами пет на година няма да стигнат. Така че работата е деликатна и трябва да се пипа с леки пръсти. :wink: :wink: :wink: :wink:
Изображение
Аватар
stonesoul
Пишете, о, братя

Мнение от stonesoul »

бръм бръм написа:е според моите изчисления миналата година са приели 514 човека тук виждам места за 480
Ти не гледай колко са приети, а колко са били обявените места. Защото винаги се приема над обявената бройка, заради хора с еднакъв бал класирани на последно място, миналата година те бяха доста. А отделно математика и информатка май я числят към педагогиките. Ето ти линк
http://www.uni-sofia.bg/students+bg/adm ... bg_06.html

СИ и ИС не са написани, не зная защо, но по мои спомени в тях не се приемаха повече от 50-60 човека.
Аватар
бръм бръм
Постоянно присъствие

Мнение от бръм бръм »

stonesoul написа:
бръм бръм написа:е според моите изчисления миналата година са приели 514 човека тук виждам места за 480
Ти не гледай колко са приети, а колко са били обявените места. Защото винаги се приема над обявената бройка, заради хора с еднакъв бал класирани на последно място, миналата година те бяха доста. А отделно математика и информатка май я числят към педагогиките. Ето ти линк
http://www.uni-sofia.bg/students+bg/adm ... bg_06.html

СИ и ИС не са написани, не зная защо, но по мои спомени в тях не се приемаха повече от 50-60 човека.
пфу по тоя план прием местата са 370 приети 514? тая година като са 480 дали приетети ще стигнат 630?
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”