На кой съвременник се възхищавате и защо?
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
На кой съвременник се възхищавате и защо?
Такам. Живеем в много шашаво време, в което най-популярните хора не са и най-достойните. Предполагам всеки от вас си има някого, на когото се възхищава искрено и предлагам да ни каже кой, да ни разкаже малко за него, ако не е много популярен или поне да даде линк и да ни каже защо му се възхищава. Ще започна аз.
Като за начало Албенчето и Максим, всички ги знаете и няма да обяснявам защо.
Следва още един фигурист и приключвам с фигуристите. Той е руснак- Алексей Урманов, олимпийски шампион от 1994. Възхищавам му се защото има невероятен, изключитерно елегантен и в същото време пълен с много сила стил на пързаляне, удоволствие е да го гледаш. Никога не е бил техничар и не е печелил всички състезания, в които участва, но винаги се е пързалял изключително красиво. Когато приключи с аматьорската си кариера и стана професионалист, получи много предложения да заживее в САЩ, като повечето други руски фигуристи, но не замина. Остана си в Петербург, в старата зала с капещ покрив (която за щастие вече е ремонтирана). Участва си в шоута на лед, изкарва си парички, но продължава да живее в Петербург и да тренира дечурлига. В днешните времена има някакъв особен героизъм в подобно поведение, струва ми се. А и е негова една много показателна реплика, която ще цитирам на анлийски, тъй като в такъв вид съм я срещала:
"I don`t skate for money. I skate, because I love it. If you skate for money only, it shows." Цитирам го, защото репликата наистина ми харесва и защото е много вярна за всяко нещо, не само за фигурното пързаляне. Надявам се темата да ви хареса и чакам да прочета на кого се възхищавате вие, а ако има интерес, после мога да се включа пак.
Като за начало Албенчето и Максим, всички ги знаете и няма да обяснявам защо.
Следва още един фигурист и приключвам с фигуристите. Той е руснак- Алексей Урманов, олимпийски шампион от 1994. Възхищавам му се защото има невероятен, изключитерно елегантен и в същото време пълен с много сила стил на пързаляне, удоволствие е да го гледаш. Никога не е бил техничар и не е печелил всички състезания, в които участва, но винаги се е пързалял изключително красиво. Когато приключи с аматьорската си кариера и стана професионалист, получи много предложения да заживее в САЩ, като повечето други руски фигуристи, но не замина. Остана си в Петербург, в старата зала с капещ покрив (която за щастие вече е ремонтирана). Участва си в шоута на лед, изкарва си парички, но продължава да живее в Петербург и да тренира дечурлига. В днешните времена има някакъв особен героизъм в подобно поведение, струва ми се. А и е негова една много показателна реплика, която ще цитирам на анлийски, тъй като в такъв вид съм я срещала:
"I don`t skate for money. I skate, because I love it. If you skate for money only, it shows." Цитирам го, защото репликата наистина ми харесва и защото е много вярна за всяко нещо, не само за фигурното пързаляне. Надявам се темата да ви хареса и чакам да прочета на кого се възхищавате вие, а ако има интерес, после мога да се включа пак.
- feichka
- Форумно зомби
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: четвърти
Много ми е трудно да кажа, че съм възхищавам на някой съвременник.
Да, хора като Албена и Максим и волейболистите ни, например, много ме радват с това което правят за България,но...! По-скоро съм склонна да се възхищавам на хора около мен...Напр. - майка ми, макар че аз съм дебил и не мога да й го кажа
...Прекалено лично е, за да споделя нещо конкретно...но като цяло това, което направи тя за мен досега....
Възхищавам се й на една моя приятелка...невероятен човек...
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
- Richard B. Riddick
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- мАлкия_пРъч
- В началото бе словото