Арабистика - 2

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Заключено
Grimoire
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Grimoire »

мне... без мен :roll:
Аватар
uhuru
Да живей словото

Мнение от uhuru »

моля те, куу, айде напша ми за уатния, тея текстове, дето са огласовани на изпита пак ли са си огласовнаи,или ги махата.. и пред всичките ли говориш едновременно или първо минаваш през виктор, после салим, икогфа разбира6 резултат..
знчи хванах се да прочета миналия отговор на вупрос, и чатнах малко за кво става въпрос, но нека и да питам още..
чай че заборавих..

а да, дпкато си мислиш можеш ли да си пишеш огласовки вурху текстчетата, и кога со тглиш номерчето за салим, можееп ли да си гледаш текста, преди да седнеш при него?

айде и пиши, моля те, някви трикове... :D :D
HavoK
В началото бе словото

OPAAAAAAAAAAAAA

Мнение от HavoK »

ламериииииииии сички сте ламериииииииии ето го и най-големия форум маняк ~_~ ал-Хасън :D начи искам всички арабисти да се явят на проЩално парти след изпита в 5ък.

за повече инфо 0885 373 995 ( не импулсен секс телефон - търсете ал-Хасън арабският БОГ ) Хамду лил-Хасън !!!!

омг мноо се отплеснах в нарцисизъм еми айде успех утре и който го прочете да каже на останалите да дойдат - ВСИЧКИ СА ПОКАНЕНИ :D 8)
Аватар
Darksorrow
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от Darksorrow »

за бивши арабисти играе ли офертата? :lol:
Изображение

Fcuk you, I won't do what you tell me
Аватар
uhuru
Да живей словото

Мнение от uhuru »

сите се събираме у хасан, как?!?
Аз, Валерия
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Аз, Валерия »

Я Хасн, братко, няма ли да се видим септември?!?!?! Я не се излагай! Какви са тези прощални партита! Заедно сме иля абд

Я зумаляи, за семитохамитското на кое трябва да се наблегне от теорията?

Ма слям и успех на груповия :cheers:
Ако видите иракски военни в Горна Оряховица, ще ги поканите на сърми и пълнени чушки ли?!?
sunray
В началото бе словото

Мнение от sunray »

Надявам се (нали днес е устният) да сте все още живи. И...ако е така...да поговорим за семито-хамитското...както Вал каза. Мен ме тормозят няколко неща...първо...8 въпрос от конспекта "...арабски, арамейски,южноарабски диалекти, семитски езици в Етиопия"..въобще не намирам някъде из лекциите да се говори тях нещо..може пък и да не съм ги записала аз. Амм...второ...всички ли езици...ще трябва да разпознаваме...само семитските или всичките от афро-азиатското семейство...и третият, много Голям проблем ми е учебника, който...някой ще го чете ли?
Аватар
coup
Вазов

Мнение от coup »

На миналите - честито, на останалите - горе главите, светът не се е срутил - септември ще ги размажете!
За семито-хамитското - май не беше адресиран към мен въпроса на sunray, но ще си позволя да отговоря. За тези езици - трябва да четете от учебника. Наистина е дебел, но трябва да го минете. То е ясно, че няма всичко да запомните, ама все пак ще си проличи, че сте го чели. Всички езици се падат , нищо не спестявайте. Нали Виктор ви дава да ползвате таблици? Казано честно, аз си бях набелязала по няколко неща за всеки едик. И в крайна сметка - това ми помогна. Падна ми се древноеврейски и имаше една дума - ишша, която знаех че е "жена" на древноеврейски. Но после трябва да коментирате текстчето, не само да кажете какво е. Не е страшно, ако сте ходили редовно. И да не сте ходили - пак се взима. Миналата година скъса 3-4 души.
Just a world that we all must share
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
sunray
В началото бе словото

Мнение от sunray »

Тц..тц...няма да ми се размине значи с тоя учебник...а coup...таблици? Някой чувал ли е за такива таблици, щото аз явно съм пропуснала и тази така...обнадеждаващо звучаща подробност...
Аз, Валерия
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Аз, Валерия »

Според мен става въпрос за таблиците с граматическите особености, има ги в учебника. Ама страшно трудно се запомнят, тай като са някакви дреболийки и всеки език през различните периоди си има своите особености, абе.......... депресираща работа. Дано Бог поне тогава е с мен
Ако видите иракски военни в Горна Оряховица, ще ги поканите на сърми и пълнени чушки ли?!?
sunray
В началото бе словото

Мнение от sunray »

الحمد الله
Аватар
coup
Вазов

Мнение от coup »

Колежки, правилно се опиентирате - за тези таблици става въпрос. Въпреки това бих ви посъветвала да си ги препишете отделно поради две причини: 1 - няма шанс Виктор да ви накара да не ги позвате, 2 - това е и по-ценно, ще добиете някаква представа за тях. Ако тръгнете тепърва там да ги разучавате.
Кажете ми, моля ви , какъв е броят на скъсаните. Много ме вълнува!
Ако има нещо, питайте, каквото знам, ще споделя.
No more turning away?
Аз, Валерия
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Аз, Валерия »

Ами аз съм от скъсаните. И съм в някаква непоносима паника заради семитохамитското. Не съм способна да запомня тези неща, но не ми се иска да се проваля и тук. От теорията горе-долу на кое държи? Мерси за отзивчивостта, хубаво е, че има хора, които се интересуват от последователите си и се грежат за техния интелект и психическо състояние :wink:
sunray
В началото бе словото

Мнение от sunray »

Вал, имаме ли вече дата за изпита септември?
Аватар
coup
Вазов

Мнение от coup »

Какво да ви кажа - хубаво е хората да се подкрепят, когато се сбълскват с едни същи трудности. :)
Ти, Валерия, не се притеснявай за семито-хамитското:чети си сега. На какво точно държи - на всичко си държи, гледай за всичко да можеш да говориш, защото ти се пада текстчето, ама после той те пита останалите работи. Много колеги, включително и мен, разходи по целия конспект, но това ви го казвам не да ви плаша, а да сте подготвени психически! Може да ви пита нещо за арабския - примерно някаква форма от езика на листчето, какъв й е еквивалента в арабски. Абе, написах го много страшно , ама не е. :) И без сдух!
No more turning away?
Заключено

Обратно към “Студенти - общ форум”