Войната по пътищата...

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
Richard B. Riddick
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Войната по пътищата...

Мнение от Richard B. Riddick »

Ето ,че днес станахме свидетели на поредната ужасяваща катастрофа по нашите пътища-на магистрала Тракия БМВ се блъсна в автобус при което 3мата пътуващи в леката кола загинаха.БМВто се е движило с 240км/ч :shock: ,нямам думи просто...От автобуса има няколко ранени.
Ето повече инфо http://dnes.dir.bg/2007/06/14/news1783287.html
и видео от новините http://www.vbox7.com/play:c92ff19b
Какво трябва да се направи за да се спре тази "война" при която загиват десетки(а може би и стотици) хора по пътищата,голяма част от тях само защото са били в неподходящото време на неподходящото място. :roll:
.
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

ми няма дисциплина тоя народ... правила има, само че някой трябва да ги спазва. най-тъпото е че ти и да си най-стриктния, винаги някой идиот може да ти налети и да те убие. доколкото знам че има някакви нови норми на ЕС които ще влязат скоро за забрана на производство на коли които да вдигат над 160-180км/ч
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

на мен ми се струва че вече живеем в прекалено агресивен свят и тази убийствена агресия избива неминуемо във всички сфери на живота- било като убийства на невинни хора или безрасъдно шофиране от същите тези самоубийци и всякакви други гадости :evil: :x :cry:
Като птичка в небесата :)
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика

Мнение от Бeтон »

ТОВА НЕ Е ВОЙНА ПО ПЪТИЩАТА! Драматизирате напразно. Не прочетох и не чух някой да е взел предимство, да е отнел право. Просто селяци, които се мислят за голямата работа... много ги има.
Класически селски случай. Абсолютно несъобразяване с обстоятелствата.
Изображение
Аватар
Richard B. Riddick
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Напротив,това е просто метафора...Иска се да се каже ,че по пътищата загиват повече хора отколкото при военни действия.Катастрофата е станала при неправилно изпреварване и в резултат на твърде превишената скорост :idea:
.
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

а да. Много мразя да ми отнемат предимството. :evil: :evil: Селяци или некви, които се правят на патрони (да ползвам пловдивски лаф). Отварям прозореца и почвам да храня. :twisted: :twisted:
Изображение
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Контролът е слаб... Трябва да се правят постоянно проверки, да се спре с подкупите и да се налагат по-строги санкции!
А и аз също съм много за това, да ограничат скоростта на автомобилите, а и даже бих ги накарал да направят система и устройства, които да се поставят в населените места, и да не позволяват на автомобилите, да се движат с повече от позволеното :!:

Да не говорим и, че никой не споменава, че в България почти няма междуградски пътища, където да има лента за изпреварване! Ако имаше повече ленти и мантинела, щеше да намалеят жертвите поне двойно!
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Аватар
radja
Гутенберг
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от radja »

Да не говорим и, че никой не споменава, че в България почти няма междуградски пътища, където да има лента за изпреварване! Ако имаше повече ленти и мантинела, щеше да намалеят жертвите поне двойно!
а осева линия?
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Мнение от Циндил-Пиндил »

Тия в колата са станали на миш-маш, бахти...
Хубаво, че са се наджасали в автобус, а не в друг автомобил, та поне да няма и невинни жертви.
А селянинът дето е карал си е получил к'вото заслужава... и жените с него, сигурно до последно са се късали от кеф как батето задминава Опелчетата като пътни знаци.

Какво трябва да се направи - строги закони и контрол по пътищата. Като те хванат в нарушение (без книжка, пиян зад волана или каращ с превишена скорост) - 3 години на топло и никога вече на шофьорското място.
Тъп народ със здрава ръка трябва да се управлява.
Аватар
Richard B. Riddick
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Българина в поне 80% няма култура на пътя.Никаква.Той си мисли,че може да вземе колата 3та употреба , да я кара като пилот от формула 1/Наскар/WRC по нашите пътища и да се прави на мъж,особенно ако иманякоя мацка с него.Да ,ама не. :idea: На обикновен опитен шофьор му трябва около половин секунда(за пилот от WRC,около 0,2сек) за да може въобще да реагира на дадена опастност на пътя(оставяме на страна вече самия responce time на колата,това е отделно),ами сметнете си сами колко път изминава колата при скорост 130км/ч за това време :idea: .Истината е ,че да се кара с повече от 120-130км/ч на която и да е магистрала с каквато и да е кола и какъвто и да е шофьор(повечето са далеч от определението опитни) е безумие :idea: .В населените места пък ограничението както знаем е 50км/ч не случайно ,но колко го спазват? :roll:
Друга истина е ,че каквата и кола да караш(дори последен модел ЕС класа,БМВ 7мица,Ауди 8ма серия,все коли с по 5 звезди безопасност) при челен удар с 100км/ч (или повече) шансовете за оцеляване са минимални ,просто защото колата спира от 100 до 0км/ч за около секунда при което дори да няма външни наранявания пътуващия,вътрешните кръвоизливи са ужасяващи и често фатални.Природата не е създала човека да спира от 150км/ч до 0 за секунда -две :idea:
.
Аватар
fragile
Писаружяк
Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
Курс: друг

Мнение от fragile »

И затова изпадам в паника, когато се движа по Цариградско с кола. Да не говорим за извънградско. Нашия Вектролет го караме с не повече от 110 на магистралата, той не че и може повече, но ме е страх от другите... пълни изроди.
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Мнение от Циндил-Пиндил »

Помня как преди няколко години няк'ъв изрод беше убил с колата си цяло семейство - майка, баща и малкото им момиченце - и то докато си чакали тролея на спирката. Ей такива скапаняци като тоя не заслужават милост.
И тази тема колкото и да я разискваме, с нищо не можем да допринесем за промяна в манталитета на българина.
Аватар
Richard B. Riddick
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Ами така е ,но поне можем да си кажем какво ни е в душата по въпроса :roll: ...
И можем да призовем шофьорите от форума "Карай внимателно,стигни жив"
.
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

явор написа:Контролът е слаб...
Не. Просто има корумпирани копелета.
Циндил-Пиндил написа:А селянинът дето е карал си е получил к'вото заслужава... и жените с него, сигурно до последно са се късали от кеф как батето задминава Опелчетата като пътни знаци.
100% Без да сме били там, по всичко личи, че така е станало. Не е толко трудно за досещане.
явор написа:където да има лента за изпреварване! Ако имаше повече ленти и мантинела
Ами и ако имаше пари в държавата... :roll:
Иначе двупосочното движение е достатъчно. Тва че се оказва тесно за некои... ами и в десет ленти няма да могат да се поберат. А този случай става на магистрала, не на пътя за Вакарел. Какво повече да коментираме?
Изображение
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

fragile написа:И затова изпадам в паника, когато се движа по Цариградско с кола. Да не говорим за извънградско. Нашия Вектролет го караме с не повече от 110 на магистралата, той не че и може повече, но ме е страх от другите... пълни изроди.
Хората от другите градове ги е страх да дойдат да карат кола в София, а от София хората ги е страх да карат извънградско. Така ли излиза :(

Между другото, ограниченето на магистралата не е ли 120? Всичко над това не е ли превишена скорост и трябва да се засича и глобява. Няма 140, няма 160. (Нямам книжка и не знам, но така съм чувала, така ли е?)
Публикувай отговор

Обратно към “България”