Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!
здравейте,
искам да попитам кога ще се проведе съчинението пи цитат и дали изобщо ще се проведе защото в сайта не можах да намеря информация
а също така и дали с тази оценка ще може да се кандидатства във всяка специалност като лично ме интересуват специаностите от Факултет по славянски филологии и правото
предварително благодаря
омг...това за което говориш, ако не се лъжа, е част от самия изпит по литература; т.е. имаш избор 1)ЛИС по тема или 2) есе(не "съчинение") по два цитата на различни автори( т.е. трябва да ги сравниш и пр.)
e щом е така .... само дет дадох 10 кинта за тая книга за цитатите и само дет си изгубих времето да я чета
аз мислех че ти се дава нещо като втори шанс само че на отделен изпит-нали няма предваителен по литература
а примерните съчинения който прочетох са доста на доста по-изпълнен с литературна термонология стил и на по-вискоко ниво от обикновения ЛИС така че изглежда просто ще превърне в малка и далечна светлина в тунела ако авторът от изпита ми се стори труден и не дотам добре подготвян от мен
пп благодаря отново
Вижте сега, тая книжка, дето е издадена, е писана от една жена професор в СУ. Тя е казала, ЧЕ ТОВА НЕ Е ЕСЕ, а съчинение. В книжката много хубаво си е обяснена препоръчителната структура на тоя текст, който в интерес на истината много повече се приближава до познатите ни теми, отколкото до есето. Аз лично сериозно се замислям дали да не поема риска именно с това съчинение..зависи само кои ще са двете произведения... Да, на тоя формат май се гледа малко по-пренебрежително, нещата са по-мътни, ама ако се падне някоя смотана тема?
"Знам, че съм господ, защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"
Има 4 възможни варианта: 1. Интерпретативно съчинение в/у основен за автора проблем; 2. Интерпретативно съчинение с литературноисторически характер; 3. Есе рефлексия; 4. Есе казус