да само дето бая безполезно преподава, по-скоро седим да си чешем езиците в часа йCatherine написа:Др. С. БаталоваСимпатична жена е, нищо, че изглежда страшна при първо впечатление. Мен ме кефи.
Какво е да си студент в СУ?
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- явор
- Летописец Виртуоз
Ами аз много пъти съм го казвал - единствено заради реномето на СУ. Просто дипломата ще ми е по-призната и ще ми даде по-добър страрт.DiviQgodi написа:Яворе, щом толкова хвалиш частните университети и си така недоволен от преподаването в СУ, защо всъщност учиш в СУ, а не в някой частен университет.
DiviQgodi написа: И според мен малко си се объркал по въпроса, че в частните университети учат децата на успелите, защото всъщност там учат предимно децата на тези, които са откраднали достатъчно пари, за да си го позволят. Освен ако не смяташ, че те именно с това са успели.
А доколкото съм запозната, повечето деца на успели се натискат за СУ, ако не успеят да влязат в някой чуждестранен университет.
И аз не смятам това за правилно, но все пак е проява на някакъв интелект и на добра ориентация в обществото.DiviQgodi написа:...тези, които са откраднали достатъчно пари, за да си го позволят. Освен ако не смяташ, че те именно с това са успели...
Ами не бих казал, че се натискат толкова. 1/3 от познатите ми, които са деца на юристи, въобще на късмет дойдоха за изпитите в СУ, а другата 1/3 дори не кандидатстваха в СУ.DiviQgodi написа: А доколкото съм запозната, повечето деца на успели се натискат за СУ, ако не успеят да влязат в някой чуждестранен университет.
Столичен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си
- Catherine
- Летящите Пръсти
- Специалност: Нордистика
- Курс: втори
Аз пък кандидатствах само в СУ
Все пак не можете да ме убедите, че да следваш филология в СУ е същото като в Югозападния, или Пловдивския и т.н. Струва ми се, че в хуманитарните дисциплини СУ е най-добър. За другите не знам.
Чувала съм много хубави отзиви за преподаването и преподавателите в Нов български, но колко хора честно мога да си позволят да дават хиляди, за да учат там.
Освен децата на богаташите (забогатели по кой знае какви начини - мисля, че някой го спомена) или на тези, дето са си продали къщата, за да си изучат детето... Така че - СУ 
Чувала съм много хубави отзиви за преподаването и преподавателите в Нов български, но колко хора честно мога да си позволят да дават хиляди, за да учат там.
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/

http://predi13.pernik-bg.com/

-
Brainless Pirate
- Гутенберг
-
Brainless Pirate
- Гутенберг
Имат стипендии, които покриват 100% или 30% от таксата за семестъра. Логично е тези, които влизат в СУ, да са достатъчно добри, за да могат да вземат тези стипендии в НБУ, ако им се учи нещо там.Catherine написа:
- явор
- Летописец Виртуоз
Не е толкова логично, защото не си давате сметка, че при изпит, който покрива по-малко от 10% от знанията ти (а такива са и литературата, и историята) оценките за кандидатстване определено не са толкова обективни! Имам познати, които имаха пропуск от 2-3 теми и се падна точно една от тях, и други, които бяха учили 2-3 и им се паднаха. Много са хората, които са били по-подготвени от тези, които са им заели местата.
Та те, както и аз бих направил, не биха си причинили това да кандидатстват пак или да губят 1 година. Вариантът е частен ВУЗ. А колкото до стипендиите - те са най-много 2-3 за курс специалност, затова не ми казвай, че е толкова лесно да ги изкараш!
Та те, както и аз бих направил, не биха си причинили това да кандидатстват пак или да губят 1 година. Вариантът е частен ВУЗ. А колкото до стипендиите - те са най-много 2-3 за курс специалност, затова не ми казвай, че е толкова лесно да ги изкараш!
В случая спорът е за нивото на подготовка, и той не засяга финансовата страна......но колко хора честно мога да си позволят да дават хиляди, за да учат там...
Столичен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си
-
Brainless Pirate
- Гутенберг
- feichka
- Форумно зомби
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: четвърти
Уау!Winyan написа:И латински преподава.feichka написа:Невена Панова? Щото ако е тя, аз знам че преподава по старогръцки...Winyan написа:И нашата беше симпатична. Невена..как се казваше. Роди си много сладко момченце. И изпитът мина нормално.Много мила жена.
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
-
Brainless Pirate
- Гутенберг
Скндн-вистикаfeichka написа:Уау!Winyan написа:И латински преподава.feichka написа:Невена Панова? Щото ако е тя, аз знам че преподава по старогръцки...Winyan написа:И нашата беше симпатична. Невена..как се казваше. Роди си много сладко момченце. И изпитът мина нормално.Много мила жена.
Супер! Много е миличка.
Ти каква специалност си?
Но понеже стана много офф топик, ще кажа и нещо по темата, за да не ни мъмрят: Да си студент в СУ в първи курс може да бъде хубаво